Translate

Кафето и окислението на тялото

Вероятно сте забелязали, че хората от Азия изглеждат много по-млади от европейците? Този факт най-често се обяснява с генетични разлики. Но това е заблуда, налагана от традиционните медицина, хранителна промишленост и козметична индустрия. Които са в основата на преждевременната амортизация на тялото.
Вгледайте се във филмовите звезди, те са доказателство, че генетичната теория е глупост. Но не тези тунингованите с операции, грим и синтетика "звезди", а истинските, които чрез правилна храна, почивка и спорт поддържат добра визия и метална кондиция до преклонна възраст.
Стареенето на тялото в този вид, който го докарваме европейците е аномалия, непозната в други култури. Причина за това е окисляването на тялото е и липсата на храни с необходимия редокс потенциал. Вместо алкализиращи храни, европейската кухня изобилства над 80% от окисляващи... месо, мляко, рафинирани храни, захар, холестерол, лактоза, глутен.
Рекордно окисление на организма предизвикат алкохолът, кофеиновите напитки и кафето. Простите захари просто унищожават тялото. Кофеинът изсушава организма.
Милиони хора прекаляват с кафето, надценявайки полезните му качества, каквито всъщност липсват. Кафето е лек наркотик, води до привикване. Пристрастяването е на няколко нива:
  • Кофеинът, който качва пулса (имитация на енергичност);
  • Изхождащо и диуретично действие, което без кофеина води до запек и задържане на вода (санитарна зависимост);
  • Захарта, която дава бърза енергия (инсулинова страст);
  • Социализацията с други пиещи кафета (безделие).
Сърдечните аномалии от кафето водят до нервност, избухливост и са в основата на голяма част от агресията у дома, по пътищата и на работа. Даже и сред децата по училищата чрез много кафета, RedBull, Monster, Shark и др.
Страстите пиячи на кафета ще ги познаете по бръчките по тялото, лошите зъби и дъх. Причина за което е силното окисляващо и дехидратиращо действие на печените зърна от кафе.
Човек, привикнал към кафе е склонен да търси още по-екстремален кофеинов удар... енергийни напитки, добавки за фокус във фитнес залата и др. Без кафе е нервен, не може дори да се освободи в тоалетната. Типична наркотична зависимост.
Понякога аз също изпадам в кофеинови периоди, ужасно е. Необходими са ми две седмици за да изляза от тази зависимост. Като изляза от кофеиновата дупка, все едно съм нов човек, много по-спокоен, рационален, дишам по-добре, по-издръжлив, спя като къпан, а кожата, косата и ноктите се променят незабавно.
Кафето подкопава не само мускули и кости чрез окисляването, но и нервната система, мозъчната дейност. Сърцето се амортизира много по-бързо, поради повишения пулс. А животът ни е ограничен от точно определен брой съкращения на сърдечния мускул.
Кофеинът се натрупва... което води до перманентно безсъние. Когато пия повече от месец кафе и енергийни напитки, сънят ми пада до 5 часа на денонощие. Два месеца така и съм като парцал, кълбо от нерви. Само месец след спиране на кофеина, спя по 7-8 часа. Без сън, мозък и нервна система дават фира... невралгиите и депресиите са най-леката проява на това.
Влиянието на кофеин, захари, алкохол, рафинирани храни се натрупва години наред във вид на подкожни или вътрешно-органи мазнини, холестерол, отслабено сърце, тумори, диабет, остеопороза, подагра, шипове и др.
Лекарствата няма да помогнат. Най-доброто, трайно и скоростно лекарство е правилната храна и добрата почивка.

Как чрез храна да се пребори кофеиновата зависимост, окислението на организма и всички техни негативи?
Необходими са:
  • Бързо алкализиране на тялото;
  • Извеждане на свободните радикали чрез храни и напитки с отрицателен редокс потенциал;
  • Строеж на нови, здрави тъкани, кости и нерви чрез качествен протеин.
Първо ви предлагам да се преборите с навика. Това може да стане чрез алтернативите на кафето от печени зърна от ръж, цикория, ечемик, нахут и др. Навикът дотук е заместен... дори и като аромат, тези напитки в добро изпълнение са уникални (един от тях, на снимката). Зависимостта от захарта се преборва чрез кленов сироп или агаве (на снимката има буркан от агаве).
Най-бързо извеждане на натрупани гадости в тялото става чрез:
  • Овесени ядки;
  • Соев кефир.
За ползите от овесените ядки всички сте запознати или може да се запознаете лесно.
Соевият кефир, който конструирах и произвеждам експериментално е нещо непознато. Животинския вид на тази напитка е напълно натурална, жива, позната от хилядолетия в Тибет... където хората са вечно млади и живеят над сто години. Произвеждам го не с химия, прахчета, лиофилизирани бактерии, а натурално, чрез кефирена гъба.
Кефирът от мляко има редокс потенция от -220, -280... отлична стойност за отвеждане на свободните радикали и справяне със стареенето. Соевият обаче надминава тази стойност., достига - 300, което ще рече че е по-добър антиоксидант.
Соевият кефир за разлика от животинския не окислява тялото, а го алкализира.
Също така соевият продукт има повече протеин, по-малко баластни вещества и никаква лактоза, която задръства организма със слузоподобен баласт.
Кафето ви действа разхлабително? Само опитайте кефира. Първата седмица просто ще ви накара да изхвърлите килограми натрупани за десетилетия гадости. После чрез млечно-киселите полезни бактерии ще изгради здрава чревна и стомашна среда, които сами ще могат да регулират потребностите си.
В прозрачния съд виждате един уникален продукт, соево кисело мляко с кленов сироп и инстант от малц, малко рожков и мака. Напълно хомогенна, много освежаваща консистенция. Прекрасен вкус и аромат. Редокс потенциал от - 230.
Бъдете здрави и млади. Помогнете и на близките си за това. Дайте пример на децата си.
За повече информация, E-mail: plantyogurt@gmail.com

Коментари