Translate

Зимата идва

Пробиотицитe във ферментиралото мляко са основа за здрав имунитет, за отлична чревна флора. Това го знае всеки.
Парадоксално е, но тази полезност излиза през носа! И в прекия, и в преносния смисъл. Защото основна причина за слузта (сополи и секрети), която отделяме при настинка, при алергия, обикновена хрема е млякото.
В основата на зарази и епидемии са секретите, разпространявани чрез слузта, чрез кихане, предаване по въздушно-капков път. Грипът не би бил толкова опасен и заразен, ако хората не консумираха огромни количества млечни продукти, които не могат да разграждат.
Защо е така? Животинското мляко има лактоза, тя се усвоява до 3-годишна възраст чрез ензима лактаза. По-нататък Природата ни отнема този дар и ни показва, че животинските млека не са за нас.
От опит знаете, че млечните продукти са тежки, трудно-усвояеми. Не са подходящи преди тренировка, а поне 5 часа преди лягане трябва се консумират, иначе сънят куца. Но западните човеци си знаем нашето, консумираме млечни продукти в несвяст, а лактозата се трупа в тялото като слуз.
Която е инкубатор за бактерии и вируси. Човек рискува дори живота си при обостряне на настинката, в грип, пневмония. И не само своя, а на близките, децата си. Спортуващ човек със силен имунитет чрез своята болестотворна слуз може да зарази не толкова силен организъм.
Млечните продукти зимата са противопоказни. Нашите предци не са боледували като нас, даже грип не са познавали. Защото кравите не пасат сняг и зимата не са били млекодайни. Сега кравите са млекодайни и зимата, но на тежка цена. В зимното мляко от животни има ГМО (от фуража), антибиотици, хормони на растежа, гной, стабилизираща химия, сгъстяващи нишестета от най-ниско качество.
По този начин, всичките ползи от полезните бактерии отиват по дяволите. Колкото до "дяволите", пътят към Ада е постлан с добри намерения. Баби и любящи майки хранят обилно децата си с млечни продукти, за да имат здрави зъби, кости, да растат силни и едри. Особено с кисело мляко, чиито млечно-кисели бактерии безспорно са полезни според учените от цял Свят.
Кратко отклонение, под въздействие на животинските белтъчини много деца наистина стават едри, немалка причина за което са хормоните на растежа, разтворени в месото и млякото. Това някак си изглежда добре за млад човек, но нито сърдечната ни система, нито костната, нито нервната е способна понесе тези натоварвания на белтъчно-хормоналната "мутация". Знаете ли, че българският народ, който се е славил някога с най-много дълголетници в тези времена е имал среден ръст под 1.60 метра? Азия, която също се славеше с столетниците си, също бе населена с хора с нормален ръст. под въздействие на европейската храна с животински продукти, това се променя. Жизненият цикъл и там намалява, ракови, метаболитни и други заболявания там растат. 
Медицината и фармацевтичната индустрия, в която циркулират трилиони долари разчитат на млечните продукти. Без тях необходимостта от противогрипни ваксини, прахчета за настинка и отпушване на нос, биха били до голяма степен излишни. Даже на аспирина продажбите биха спаднали в пъти. 
Но как без кисело мляко, без кефир? Има алтернатива, тя е растителните кисели млека, които нямат лактоза, съответно не са слузообразуващи. В същото време растителният йогурт има пълен набор полезни бактерии. Тези кисели млека са много леки... може да се консумират до час преди спане. А бавното отделяне на енергия е отлично за вечерно протеиново възстановяване на мускули и нервна система. Алкални са, не увреждат костната система, не създават предпоставки за тумори. Имат по-отрицателен редокс-потенциал дори от кефира от планински рогат добитък, тоест са в основата на дълъг живот и младо тяло.
Тогава защо да нес е ползва направо концентрат? Пробиотични добавки на капсули има много, като цяло те са добър като замисъл екстракт, но бактериите вътре са в дълбок сън. Събуждат се в тялото, когато обаче са атакувани от стомашните сокове и напълно унищожени!
Стомашните киселини просто избухват от животинския протеин на млякото. И дотам с пробиотиците.
При растителното кисело мляко всичко е много по-различно. То предизвиква алкална реакция в стомаха, не само няма киселини, а напротив - средата е много благотворна за полезните бактерии. Които идват живи, чрез живото растително мляко. Чрез растително-млечната алкална среда тези бактерии са в безопасност от соковете и ензимите за разграждане в стомаха. Вероятно четете на опаковки за прахообразни пробиотици: 100 милиона, 5 милиарда, 10 милиарда, а най-новите вече са 100 милиарда! Това е концентрация на бактериите. Постоянно я увеличават, защото приети по този начин бактериите не оцеляват. Може би при няколко трилиона ще оцелеят няколко стотин.
В соево кисело мляко няма нужда от милиарди, всичко си е живо и здраво и даже в стомаха продължава да се развива и укрепва организма.
Откъде знам това? От трите ми университета, където видях нагледно, колко е фалшива образователната система и как трябва да се нулират тези глупости, а човек да се учи чрез опит и ползване на природния си дар, интелекта, аналитичното мислене. От здравословни проблеми и безрезултатно "лечение" при най-добрите традиционни медици.
Опитът? Спрях напълно млечните на Нова Година (2014г.), до края на януари махнах 10 килограма. Слуз и баластни вещества. Сополи оттогава съм нямал. Понякога се саполивя, ако се отдам на бира и глутен, другия излишен баласт, отново резултат от генетични модификации на зърнените храни.

За повече информация за киселото мляко, E-Mail: plantyogurt@gmail.com

Коментари

  1. Все едно чета разказ за мен :Д е не съм завършил три университета но на 1 януари 2015г спрях млякото :Д
    А пък от известно време съм ограничил глутена до минимум.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.