Translate

Ракът и енергийният стрес

Скоро почина чичо ми от рак. Не бяхме особено близки, но съм тъжен от липсата му. Тъжно ми е, той почина сам, всички го бяха отписали. Медицината го унищожи по график с безсмислени, мъчителни процедури. Както постъпва с хиляди други хора.
Добър приятел и член на екипа на plantyogurt.com успя да пребори туморни образования без хирургически интервенции, химиотерапия и медикаменти.
Дълго време бях отвъд енергийният срив, с множество здравословни аномалии.
С изключение на физическите злополуки, аномалиите на човешкото здраве са свързани с енергиен дисбаланс, със стрес на тяло и психика. Ще изброя класификация на видовете енергиен стрес:
  • "Аз" стрес. Основна причина за него са разминавания между очаквания и реалност, между думи и дела;
  • Сетивен стрес. Пресищане на възприятия от очите, слуха, обонянието, допира и вкуса;
  • Енергийно-хранителен стрес. Въпреки, че човек е проектиран да се храни с постна, растителна храна, съвременната храна тотално противоречи на това. Излишък или дефицит на калории, нутриенти, минерали, витамини и др.;
  • Емоционален стрес. Причина за емоционалния стрес е лошата социална среда: семейство, приятели, работа, сънародници, новините по телевизията; 
  • Физически стрес. Физическа преумора, лош сън. Физически стрес е и липсата на движение, атрофията, зле поддържана физика. Пристрастяването към ендорфините от спорта, също е физически стрес;
  • Технологичен стрес. Дали умишлено или случайно, електро-магнитните полета, доловимият или недоловим шум, пулсациите на изкуствената светлина, смазват психиката ни;
  • Аура стрес. Пряко свързан с технологичните фактори, влизащи в конфликт с енергийните полета на човешката биофизика. Свързан и с негативни влияния от други хора, някои го наричат магия, други "енергиен вампиризъм";
  • Виртуалния стрес се дължи на несполучливият опит за проекция на човешката индивидуалност и положително взаимодействие на социалната му същност в интернет мрежи, ограничени откъм възможности за емпатия, човечност, физическа и ментална близост. Един смартфон е постоянен носител на виртуален стрес.
Никой човек не е в идеален баланс, иначе животът му не би имал смисъл. Дисбалансът ни мотивира да се движим напред във времето за да го намерим. Някои хора са далеч отвъд баланса, те не виждат път за постигането му. А и деформираното общество внушава, че няма нужда от баланс, а само от пари и секс.
Всяка болест се дължи на енергиен дисбаланс, явява се фокус точка на няколко вида стрес. Болестта не е проблем, тя е индикатор за проблем. Опитите на медицината да маскира тези индикатори се провалят. Ако е аварирала ядрена централа и се изключат сирените и мигащата червена светлина, това няма да предотврати фаталната катастрофа. Фатални катастрофи понякога ни връхлитат, защото индикаторите или не работят, или никой не им обръща внимание
Особено жесток е провалът на медицината, обществото, близките хора и на самият индивид при борбата с рака. Нито пари, нито любов, за съжаление не могат да се справят с него.
Разумът може. Ако не е замъглен от стереотипи и заблуди, страдащ от липса на аналитичност, зомбиран от следване на фалшиви авторитети.
Ракът е енергиен срив. Ако тази авария не се поправи, все повече системи изключват, до пълният отказ на организма. Индикатори, предшестващи раковата авария има много, някои от тях са затлъстяване, сърдечни проблеми, безсъние, депресия, избухливост, алкохолизъм и други зависимости. Микро-аларми са невралгиите, зъбобола, лошо състояние на кожа, коса и нокти.
Понякога ракът може да дойде като гръм от ясно небе. В следствие на мощна емоционална криза като загуба на близък човек, страх, мъка, вина. Финансов крах, кражба, държавен произвол. Тази гръмотевица поразява организъм с маскирани, изключени или пренебрегнати индикатори.
Емоционалният стрес е катализатор за старт на "необратима" ракова деградация. Това не е чудо, а природа. Всеки жив организъм при екстремален стрес започва да се саморазрушава, освен, ако не притежава механизми, резерви компенсиращи такова разрушение.
Ясно е, че менталната криза или перманентните стрес-фактори са катализатор на рака, но кое създава предпоставки за тази жестока аномалия?
  1. На първо място това е окислението на организма. Нарушаването на алкално-киселинния баланс и провалът на тялото в дългосрочен план да неутрализира ацитозата (окислението). Ние сме алкални създания, малка промяна в нашето pH води до отказ на всички системи, до смърт. За да не стане това, тялото ни има мощна автоматика за компенсация. Вкарвате киселинни храни, окисляващи субстанции, тялото мобилизира вътрешни алкални резерви, за да ги неутрализира. От кости, мускули, нервна система, нокти, коса. Тялото постепенно губи резервите си, особено с напредване на възрастта. Удивително е, но алкално-киселинния баланс не е никакво чудо, лесно се постига с балансирано хранене, разумно подаване на енергия. Въпреки, че сме проектирани за алкална, растителна храна, много хора продължават ударно да се окисляват с рафинирани захари, месо, мляко, алкохол, кафе. В части от Света, където се консумира алкална храна, ракови заболявания не са познати.
  2. Друга основна предпоставка за ракови заболявания е натрупването на свободни радикали. Йонизиращи и нейонизиращи лъчения, радонът в домовете ни, храната, дрехите, вещите около нас. Проблемът не е в тези фактори, а в липсата на профилактика за неутрализация на свободните радикали. Необходими са храни и напитки с отрицателен редокс потенциал, чист, йонизиран въздух.
Ще обобщя всичко дотук. Ударният менталнен стрес не зависи от нас. От нас зависи да сме подготвени за неговите разрушителни действия, ако някой ден такъв възникне. Перманентния ментален стрес е част от прогреса ни, но за да се справим с негативите му, трябва да имаме запаси. Ключовите фактори за неутрализация на ефектите на стреса са два:
  • От добър до отличен алкално-киселинен баланс;
  • Редовна профилактика срещу натрупване на свободни радикали, отдалечаване от източниците за възникване на свободни радикали.
Главен бич за съвременната западна цивилизация е лошия алкално-киселинен баланс. 80% от храната на европееца и американеца е киселинна, докато би трябвало да бъде едва 30%. В супермаркет, извън щанда за опаковани в петролни продукти зеленчуци, алкална храна на практика липсва.
Ацитозата (окисляването) е основна предпоставка за рак. Хората неглижират този проблем, уповавайки се на медицина, реклами и следване на чужди модели за живот.
Разпространено мнение е, че основна причина за ацитозата е месото, което човек консумира. В това твърдение има голяма истина, но консумацията на месо е част от жестоката човешка цивилизация. Месото е киселинно, не само на входа, а най-вече като реакция на организма. За да се разгради този чужд протеин, човек ударно го окислява в стомаха си. Изнасилвайки се прекалено много, хищниците например имат над 10 пъти по-киселинни стомашни сокове и разграждат месото като дете захарен памук.
Месо се яде от хиляди години, то е част от култура, кулинарни традиции, еволюция. Явно то не е проблем, да сте чували в миналото за болни от рак?
Основната хранителна аномалия през последните години, в които раковите заболявания придобиха размери на епидемия е консумацията на животинско мляко. Млякото също окислява организма, протеинът му се разгражда от силно киселинна среда. Млякото е над 40% баластен продукт, лактозата му не само, че не се усвоява добре, но и предизвиква силен инсулинов удар.
Мляко навсякъде: сирена, кашкавали, кисели млека, таратор, айрян, баници, тутманици, сладоледи, торти, майонеза, омлет, салати, кафе, сметана... Окисление, окисление и пак окисление.
В светлината на тези твърдения, абсурдно на пръв поглед, но потвърден от реалността е фактът, че хранещите се с вегетарианска храна имат сериозни здравни аномалии. Уповавайки се на "здравословността" на своя хранителен режим, вегетарианците прекомпенсират липсата на местни протеини с млечни, а енергията от животинските мазнини я заместват с бързи въглехидрати от тестени продукти, захар, картофи и ориз.
В малко по-добро положение е групата на веганите. Само малко, защото голяма част от веганите са екстремисти, лутащи се между спорен морал, кулинарна немощ и следване на фалшиви идоли. Отказът от готвената храна, заклеймяването на солта и минералите, липсата на млечно-кисели бактерии, а оттам и на витамини B12 и K2, са типични за повечето вегани. Храносмилателната им система е в дисбаланс, нутриентите, с които се хранят не могат да осигурят енергийните им нужди.
Може би най-балансирана обобщена група хора, според хранителните предпочитания са "религиозните месоядци". Спазвайки пости и придържайки се към скромна, растителна храна, тези хора са пример за здраве, от хилядолетия.
Някои биха ме определили като веган, но аз не. Наистина не ям месо, нито млечни, дори яйца. Но не от ограничение, а следване на баланс, с който свалих 30 килограма, чувствам се добре, мога да ям късно вечер, всъщност когато си искам, без да има негативи. Харесва ми да изглеждам с 10-15 години по-млад от хората на моята възраст, консумиращи традиционна храна.
Най-ужасното в рака е обречеността! Никаква подкрепа, нито от наука, нито общество, нито дори от близки. Парите не могат да спасят човека, дори да са всичките на Света.
Съжалението и мъката не са подкрепа. Болен от рак, отписан, край... остават му еди колко си месеца, дни. Рев, драми и още по-скоростен край.
Стига драми! Как се неутрализира ракът? Чрез агресия!
На следните фронтове:
  • Ударна алкализация. Пълно спиране на всички киселинни продукти. Наблягане на алкални храни и алкална вода. Пълен отказ от алкохол и кафе, спиране на медикаменти и добавки, които нямат пряко отношение към здравето;
  • Отказ от прости, рафинирани захари и въобще от бързи въглехидрати. Захар, дори мед, плодове, тестени продукти, дори картофи и ориз. Захарите подхранват туморните образувания;
  • Снабдяване на тялото с кислород. Туморите се развиват в безкислородна среда, в окислено и изтощено тяло. Спортувайте, бягайте, вървете, дишайте чист въздух. Постоянни разходки в планината, където има и чист въздух, и алкална изворна вода с отрицателен редокс потенциал, и слънце. Където липсват електромагнитни вълни, радон и друга радиация;
  • Гладуване! Това е една от най-добрите профилактики. Може би най-мощното средство за неутрализация на рака. Не е задължително да следват екстремални 30-дневни, 2-месечни и така нататък диети. Може и чрез кратки постове (24-48 часа) без храна и вода и последващо алкално захранване. Механизмът на възстановяване чрез пост се нарича автофагия (Нобелова награда по физиология за 2016г., за Япония);
  • Редокс прочистване от свободни радикали. Бутилираните води са основна причина да нямаме механизми за неутрализация на свободните радикали. Напитките, които консумираме са "мъртви", те са положителен редокс потенциал. Вместо изворна вода с -100mV редокс потенциал, се пие чешмяна с +120mV или  бутилирана с +200mV. Най-мощната натурална редокс напитка, която познавам е кефирът, -300mV. Става въпрос за соевият кефир, животинският има подобна стойност, но е киселинен и с лактоза. Подобна стойност имат и киселите млека от соя и други бобови.
Ще се фокусирам повече не на гладуването, а на храненето. Много хора с ракови образувания са толкова слаби и изтощени, че не могат да оцелеят при гладуване. Гладуването има огромна роля, но захранването след пост има съществена роля за изграждането на здрави клетки.
Човек трябва да неутрализира дефектните тъкани чрез кислород, отвеждане на свободните радикали и изграждане на здрави структури.
Изграждането, обновяването на мускулна, нервна и костна система не става чрез сокове и чайове, а чрез протеини. За съжаление медицината все още е невежа (умишлено?) за алтернативните протеини, иначе е права, че класическите протеини (месо и мляко) ускоряват развитието на туморни образувания (заради окислението, отнемането на кислорода).
Теоретично са необходими качествени протеини, които:
  • Да се усвояват без киселинна атака;
  • Не само запазват алкалните резерви на тялото, но значително ги увеличат;
  • Със силно отрицателен редокс потенциал;
  • Нисък гликемичен/инсулинов индекс, които да не предизвикват инсулинов скок, глад, стрес.
Такива протеини са единствено от растителен произход. Царицата на растителните протеини без никакво съмнение е соята. Единствено фъстъкът, друго бобово растение може да се доближи до нея като протеинов профил. Царят? За някои грахът, за мен - нахутът.
В най-голяма степен на условията по-горе отговарят соевото кисело мляко и соевият кефир. Те са кисели на като изходен продукт (pH 3.80-4.50), но също както киселите лимон и живият ябълков оцет предизвикват алкална реакция в организма.
Млечно-киселите растителни продукти са рекордьори на отрицателен редокс потенциал, който е най-мощното оръжие срещу свободните радикали. Ако ще говорим за война срещу рака, това е най-тежката артилерия за защита на позициите и започване на контра-атака.
Соевото кисело мляко има отличен баланс на нутриенти: алкален протеин, ненаситени мазнини и бавни въглехидрати в почти равно съотношение.
Тема на множество дисертации е ползата от живите млечно-кисели бактерии (МКБ) в борбата срещу рака.
Моят три-годишен практически опит показва, че соевата среда е единствената извън животинското мляко, в която МКБ се развиват пълноценно. Да, по-малко са като концентрация в соева среда, но предвид, че соевата ферментация не се атакува като животинската толкова брутално от стомаха, чрез соево кисело мляко или кефир се доставят повече живи бактерии в организма.
Този материал има за цел да даде надежда и решения на болните от рак. Също така да накара мнозина са се вслушат в своите и на близки аварийни индикатори и да предприемат незабавни действия за нормализация.
Ако имате нужда от помощ, може да ни намерите на E-mail: plantyogurt@gmail.com      

Коментари

  1. Много хора отричат млякото и млечните продукти. Но обяснете ми защо всичките ми баби и дядовци са дори по-здрави от нас младите ? Вече са на около 90 годишна възраст , а от деня на раждането им до ден днешен всеки ложе ден ден консумират мляко ! Било то кисело или прясно.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.