Translate

Най-екстремалното кисело мляко

В този банален свят, всеки има нужда от нещо, което да го енергизира, съживи и ободри. Това обяснява популярността на Кока Кола, кафето, енергийните напитки с кофеин, гуарана и таурин. Обяснява и лакомията, гладът за бързи калории, затлъстяването, метаболитния синдром, диабетът, рака, остеопорозата, сърдечните проблеми, индустрията с добавки, наркотиците, антидепресантите.

Разумът ни иска екстремални изживявания, дали от адреналина и ендорфините от движение (спорт, особено контактните му разновидности), дали от кофеин и други субстанции от храната.

Изглежда обаче, че екстремалните изживявания за тяло и разум са вредни, пристрастяващи. Пристрастяваме се както към кофеина в кафето и енергийните напитки, така и към ендорфина от стадиона или фитнес залата. И искаме още и още. Това претоварва тялото, води до срес и рухване на нервната система.

В търсене на по-малкото зло, се обърнах към световната култура и традиции. И открих нещо далеч по-екстремно от кофеина, алкохола и дори бягането в несвяст.
На снимката виждате растението (дърво) йохимбе, уникално с веществото, наречено по негово име, йохимбин. Растителен продукт, който е най-мощния приемлив за здравето природен афродизиак. Разширява кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението. Целта на този материал не е да ви запознавам с чудесата на йохимбе, в Интернет има много материали за него.

Длъжен съм да отбележа, че става въпрос за използването на натуралния вариант, чрез кората на йохибме. Екстрактът, йохимбин се приема само по лекарско предписание. Синтетичния вариант може да се намери в някои топ добавки за сила и фокус. Ценен е от силови атлети, бодибилдъри, щангисти и др.

Мое мнение е, че всяка синтетика е вредна, всичко опаковано в синтеика - също. Затова киселите млека, които показвам тук, зреят само в стъкло. Всички добавки в тях са 100% натурални.

В материала представям соево кисело мляко с кора йохимбе! Но дали действа, както класическата изваря, не неутрализират ли бактериите действието на йохимбе?

Йохимбе е растение, соята - също, логично е между растенията да има симбиоза. Връзка между животинско мляко и йохимбе би била странна.
 

Ефектът на натуралното йохимбе не е толкова ударен като синтетичния концентрат, но е разтърсващ за мнозина, други пък не го усещат особено. Йохимбе стимулира тестотерона (започва да се усеща след 1-2 часа от приема). Слабо описан ефект е, че убива незабавно апетита за цял ден, гори мазнини, термогенен ефект (някои хора се потят два часа след приема).
 

Важно качество, което не е споменато, е че просто убива всяко влечение към алкохола. Което е нормално, защото действа по-съдоразширяващо от всеки алкохол. Дори и като психичен ефект, дава повече увереност, но без да забавя реакциите, без нервното "изпържване" на енергийните напитки с таурин и кофеин. Всъщност ускорява и реакцията, и издръжливостта. Натурален допинг?
 

Трябва да се знае, че предизвиква една лека напрегнатост, и до тежка, ако не разходвате енергия. 

Растението действа впечатляващо не само на мъже, много жени са възхитени от ефекта на йохимбе, защото атакува "женските" мазнини (ханш, дупе и бедра), като ги снабдява с повече кръв и задейства мускулите там, увеличава тестотерона, силата и издръжливостта.

За силови тренировки е "нож с две остриета", тестотеронът дава брутална сила, при мен осигури 10-15% ръст на тежести и натоварвания, а това съчетано с не контролирана еуфория това е риск от травма. 

Лично действие и впечатления. Действа като допинг, точно с това кисело мляко свалих резултата от 15 минути за три километра бягане , първо до 13:20, после и до приличните 12:40. Много лесно стигнах и до 23:30 за 5км, от 26 минути преди това. С кофеин и гуарана това не става, те вдигат пулса и човек се "изпържва" след 2-рия километър, рискувайки сърдечен пристъп от ускорено сърцебиене. Ударно увеличих пълноценните рундове на боксовия чувал, от едва два триминутни рунда, до 6, а в момента и повече. 
Корем и талия се топят бързо, но теглото не пада, защото при комбинирания прием и на протеин чрез соята, теглото се трансформира от мазнини към мускули. Колкото до потентността, чудеса не се случват, защото съм прекалено млад и здрав за да имам нужда от чудеса.  (Всъщност съм почти на 40 години, но предвид растителната храна с отрицателен редокс потенциал, не съм оксидиран/състарен като хората на моята възраст)
Действа дълго... поне 5 часа солидно, после разпуска за още 5-6 часа. Трудно се спи, ако до 10 часа преди това е приет този екстремален африкански корен.
В киселото мляко очаквах ефектът да отслабне, това не стана, той дори се засили. Ще се повторя, но тъй като соевото кисело мляко има повече протеин, и по-лесно усвояем от всяко друго мляко, стават чудеса с мускулите!  


Аромат и вкус. Вкусът на млякото е добър (лека сухота, в протеиново желе с класически балкански коагулум, не американския йогурт). Консистенцията - отлична, пуска суроватка след 10 минути, което е добре, означава, че има млечно кисела ферментация, а не нишестена имитация. Ароматът е странен, като на кора от дърво. Затова в последните версии го комбинирах с йерба мате (вижте последната снимка) и малко ванилия. Получи се потресаващ ароматен микс от върхови нотки (ванилия), среда (йерба мате и тревни, леко покълнала соя) и дълбочина (дървесни ноти). истинска ароматерапия. 

Развитие. Никоя растителна съставка/добавка от изброените не пречи на млечно-киселите бактерии да зреят, напротив, слабо им помага. Голямата помощ идва от умелата комбинация на прости и сложни захари и минимално количество кислород, това ще се отчита в следващите варианти, чрез добавка от мед и качествена скорбяла от тапиока в заквасочника. Предстои и експеримент в кефирена среда, като силния кефир с дрождева, алкохолна ферментация ще даде още едно измерение на добрите "допинги" за тяло, нервна система и разум.  

Предупреждение. Натуралното йохимбе не е чак толкова ударно като медицинските препарати, но въпреки това не е подходящо за слабо сърце, висок пулс, аномалии с кръвното налягане. Консумирайте умерено и стъпаловидно.


Коментари