Translate

Суроватката - стратегическо оръжие с неограничен обсег

Суроватката е едно от най-големите чудеса на всички хранителни продукти. Това е Меката на пробиотиците, родната среда на полезните микроорганизми, на лактобацилите, на най-мощните антиоксинанти.
Тази среда е реален балсам за тялото, без маркетингово баламосване с мъртви продукти. Жив, пробиотичен серум, среда която води до екстаз нашите полезни бактерии.
Суроватката е продукт от работата на млечно-киселите бактерии. Киселинен продукт, в който не могат да виреят никакви патогенни организми, гъбички, лишеи. Това е продуктът от който се получава след коагулация на протеина, неговата защитна среда. Докато млякото е в суроватка, то няма как да се развали. Важи и за сирена, за всичко. Същият принцип има и сока на киселото зеле, на туршиите, на кимчи, там също има подобна суроватъчна среда, която предпазва ферментиращите зеленчуци. Затова зелето се притиска да не изплува над тази среда.
Има много изписано за ползата от суроватката, опитайте се сами да намерите ползите според специфичните си нужди, информацията е огромна. Суроватката има от енергийни, почистващи, имунни, антигъбични, антиракови, всякакви полезни свойства. Върши чудеса за прочистване и нормализация от оралната до вагиналната флора.
Суроватката е живо чудо от природата, тя има не само ниска киселинност, унищожаваща патогените, но е и мощен антиоксидант, вижте само фантастичния редокс потенциал на тази кефирена суроватка. Брутална антиокисляваща стойност!
Имайте обаче предвид, че има суроватки и суроватки. Суроватката от сирени продукти в магазина е мъртва, както и всички суроватки от варени продукти. Дори суроватката от купешко кисело мляко е бледа сянка на тази. Да, пак е полезна, но не и с такава мощ.
В тази суроватка, получена от жива ферментация с кефирени зърна, има и малко дрожди, лек естествен алкохол. Това е много, много мощно средство за дезинфекция и предпазване. Имате проблем с венците? Тази суроватка ги решава кардинално. Прочиства стомаха ударно и натурално. За козметични нужди? Хей, жени, всичките ви жалки мазила и лосиони са просто смехотворни като действие спрямо суроватката.
В суроватката има и много живи, полезни бактерии. В синтетичните купешки кисели млека те са само две, но тук - от природната гъба са в пълният си спектър. Тази среда отлично си взаимодейства с кожата, помага ѝ да се възстанови, да регенерира. Например при актуалните лятото слънчеви изгаряни.
Помага за изглаждане на бръчки... хей, та къде по-мощен атиоксинант от това? Лишеи по врата или гъбички по нокитите... я елате гъбички на батко да ви топне в суроватка сладко, сладко!
Възпалени сливици, инфекции? Няма как да оцелеят в тази мощна пробиотична, антиоксидантна среда. Проблем с миризма от бактерии под мишниците, краката - бум, бум!
На снимката в началото виждате част от този изследователски хаос...
Това е процес на тест, съпроводен и с отцеждане на суроватка. Не консумирам животинско мляко, но за аналитични сравнения заквасвам немалко продукти с него. Отцеждам тази, в случая кефирена суроватка и съхранявам в бурканчета. Ползвам я за почистване, кожен и интимен серум, за коса.


Коментари