Translate

Диагностика на реалността чрез кисело мляко

Реалността, в която живеем е достоверно изтъкана от лъжи. Лъжи за религиите, за историята, за гравитацията, за биологията... за всичко. В такъв свят прогрес не може да има, пътуването до Луната е илюзия от миналото. Здраве също не може да има, защото ако науката бе реална, а не илюзорна, би забранила всички храни в магазините, защото те са окислени, микробиологично стерилни, вредни.
В храните има много лъжи, които с всеки изминал ден все повече се осветяват от разумни хора чрез лични анализи, опит, логика. Всичко това може да видите в Интернет, включително и сами да бъдете източник на истини.
Почти не остана храна, за която да не се окаже, че е вредна в търговската мрежа. Една такава храна, към която има силно положително и научно, и обществено и дори гуру отношение е киселото мляко. Да, наистина - все повече хора тръбят храбро и гръмогласно, колко е вреден казеина и лактозата, поради което се насочват към растителни кисели млека. Заради което голяма френска компания вложи едни "скромни" 12 милиарда долара за растителни кисели млека (соя, бадем, кокос).
Въпреки това хората са слепи, глупави, невежи или уникален микс от всички тези характеристики. Те не виждат, че митът около киселото мляко е базиран на измислици:
  • Първата измислица е патриотичната. Всяка държава лъска будалите, изживяващи се като нация с уникални факти като този, че например са измислили киселото мляко. У нас е стигнато и по-далече, кисело мляко вирее само в България! Лактобацилус Булгарикус е един много патриотичен бацил... пише го в старите соц-учебници, още се цитира от студенти и пишман доктори на науките в смешните им дисертации.
  • Следващата измислица е свързана точно с този лактобацил. Той в комбинация с термофилния стрептокок има делегираното право да заквасва киселите млека из целия Свят. Всичко друго е нелегално. Което е глупост с космически мащаби, защото лактобацилите са хиляди, в човешкото тяло има повече типове и брой бацили отколкото са клетките ни. В действителност в едно натурално мляко (като това на баба ви) има многократно повече полезни бацили от стерилното кисело мляко. Най-съвременните тенденции в лакто-млеко-строенето е да се добавят други стерилни бацили, ацидофилни, буларди и бифидо например. За 10 години успяха да добавят и тях, но останалите хиляди... кога?
  • Телевизионните гурута и разните пишман нутриционисти, учили дистанционно в масонски университети гръмко рекламират "домашни" млека с промишлена закваска с напълно неясен произход. Само, че не всички сме глупави като тях. Защо киселото мляко, което твърдят, че е домашно, натурално, био е стерилно като чернобилски заек? Да закваси най-много второ мляко и дотам, нататък - блудкавост. И от тях реклами на лабораторни прахчета. Измисленият нутриционист, лечител и ТВ гуру, идея си няма как сам да си направи закваска.
  • Все още се налага огромната лъжа, че кисело мляко може да се получи само и единствено в животинско мляко. С това са съгласни дори веган гурутата, които си ползват имитационните промишлени соеви, бадемови, кокосови млека, пълни с нишесте и разни гуми, ялови откъм булгарикус бацила дори. 
  • Напоследък промишлената наглост е стигнала толкова далеч, че вместо натурална ферментация се добавят и ензими, за да се постигне коагулация (втвърдяване) на млякото само за 3 часа. Това не се споменава, а как точно се синтезират тези ензими е промишлена тайна.  
Проведох стотици експерименти за последните три години. Открих много начини, среди за зреене на натурална закваска, с мощен пробиотичен (лактобацилен) профил. Лактобацилите се намножават в зеленолистни растения и някои кореноплодни. Например в зелето и земната ябълка, която е рай за лактобацилите с богатото си съдържание на инулин.
Много са начините да се установи съдържание на млечно-кисели бактерии при външна ферментация, аз например ползвам мой иновативен метод с pH метър и редокс-потенциал датчик. Млякото е живо, когато има pH под 4.5 и ORP между -50mV и -400mV.
Ще ви споделя най-лесният начин за добив на диви лактобацили за ударна ферментация на млякото, независимо дали е животинско или растително. На снимката виждате ултра-концентрат от диви Лактобацили. Лактобацилите са едни такива създания, които не обичат кислорода, затова и генерират анти-оксидантни (противотуморни и подмладяващи) субстанции. Те се размножават в безкислородна среда, както казват учените - анаеробни микроорганизми са. Те се спотайват на дъното на буркана с туршия.
Но не каква да е туршия, а както е модерно да се нарича - с дива ферментация. Дива ферментация е тази само с вода (туршия), собствен сок от растенията (кимчи) и сол. Всички други туршии, като варените, тези с оцет и маринати са пълно лакто-менте. Лакто-туршията се познава по мътната течност и бялата утайка от лактобацили на дъното.
Знаете ли по какво си личи, че ни лъжат? По това, че това което твърдят няма как да го проверите. Като лъжата за гравитацията... вземете 20 килограмова пудовка и изчакайте тя да привлече с масата си сачма от лагерче. Ще я привлече, ама като цъфнат пластмасовите ви налъми от супермаркета.
За разлика от фантазиите на конспираторите и тежката терминология на шоумените, наричащи се учени, твърденията ми лесно се проверяват - от всеки! Вземете с дълга пипета или със спринцовка концентрата от дъното на туршия и сложете няколко капки в прясното мляко, препоръчвам ви да вземете такова, което има скандално кратък срок на трайност (например Ел Би, за България). Същото може и в прясно соево мляко, препоръчвам Alpro. Поддържайте 37-40 градуса температура на лкяото и само за 6-8 часа ще имате натурално кисело мляко с безкрайно широк пробиотичен профил. В зависимост от вида на туршията (зеле, цвекло, краставички) ще имате различен аромат. При диво ферментирали бобови или зърнени, аромата няма да е толкова странен.
Друг факт, който може да проверите е, че мляко с такава закваска не е ялово след второ заквасване като имитациите в магазина. 5, 6... достигнах над 10 последователни заквасвания от един стартирал с лакто-туршия буркан.
Моя теория, частично потвърдена от източник, който не ви е работа да знаете е че бабите някога са прецеждали туршията от кисело зеле март месец през марля и са я сушили за последващо заквасване. Постигнах натурален стартер и по поне още дузина начина, някои от които и неуспешни, например тези със стартиране на дрождева или оцетна ферментация.Този обаче е най-лесният, става дори и с резенче кисела краставичка.
Знаете ли, че този експеримент осветява и колосалната лъжа в магазините, че се продават кисели краставички, маслини, кисело зеле и така нататък... Опитайте да заквасите мляко с тези имитационни "кисели" продукти. С по-голям успех ще сглобите атомна бомба.
И още нещо, уж има закони, които задължават производителя да уведоми потребителя какво съдържа храната му. Попитайте как точно е получена закваската за вашето кисело мляко. 
Вижте и мое кратко видео по тази тема:

Има и друга тема, която не съм засегнал - че млякото не се разваля, то се стабилизира от природните микроорганизми. Опитайте - оставете мляко да се "вкисне" на стайна температура, за седмица, месец - два. Важи и за соевото мляко, то самоферментира. Знам, че ви е страх да го опитате на вкус, но просто отделете суроватката му и я ползвайте за кожни проблеми, регенерация и подмладяване, чудеса върши. Лично съм го измервал... всичко е в норми.
В заключение ще спомена, че лактобацилите са нашата котва в реалността. Те могат да ни разкрият тайни за нашия произход, мистерията на кръвните групи, за ензимите, метаболизма, остаряването, рака, автоимунните и психо-аномалии, всичко.  По цял свят има едно и също кисело мляко, от над 200 години, а това означава нещо...

Коментари

  1. Gut bacteria divide people into three types, scientsts report
    https://www.nytimes.com/2011/04/21/science/21gut.html
    Traditionally fermented biomedicines, arishtas and asavas
    http://nopr.niscair.res.in/bitstream/123456789/2400/1/IJTK%207%284%29%20548-556.pdf
    http://www.manjulaskitchen.com/
    :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.