Translate

Голямата лъжа за зъбите

 
Факт е, че живеем в свят на лъжи и дезинформация, с всеки изминал ден доказателствата за това са все повече. Най-жестоки са лъжите в медицината, много животи са погубени от тях, много мъка е причинена на близките.
Жестоко е и друго, участниците в медицинската секта не съзнават, че са марионетки. Те вярват, че помагат на хората. Само, че са програмирани да помагат на парче, а не в цялост. Със знания, изкарани извън контекста на цялостното разбиране за човешкия организъм, или направо базирани на дезинформация.
Една такава дезинформация са зъбите. Реално зъбите нямат нужда от стоматолози, но изопачаването на истината подпомага огромна индустрия от средства и препарати за устна хигиена и армии от стоматолози.
Целият този бизнес се крепи на лъжата, че зъбите се разрушават от микроорганизми и че зъбът е едва ли не мъртва структура, която не може да регенерира, а единствено и само да деградира.
Истината е, че зъбите са жива структура, която се самопоправя, стига човек да не е прекалено усърден да ги руши.
Кариесът е голям бич. Противно на "знанията" на официалната наука в неговата основа са токсините от гниенето на храната, най-вече на месото. Същото месо гние и в стомаха и червата на човека, образувайки друг вид "кариес" - ракът.
Зъбите, както и тялото се разрушават, стареят, атрофират от свободните радикали. В стерилна ензимно и бактерийно среда. Бактериите не са вреда, а защита, без тях зъбите нямат защита.
Реално разрушението става наистина в среда на "лошите" бактерии, но не благодарение на тях, а въпреки. Така наречените лоши бактерии се опитват да неутрализират токсините и радикалите, но ако в зъбите ви има парчета токсична храна, те нямат технологичното време за да си свършат работата.
На практика бактерийната среда в устната кухина е жестоко редуцирана от препаратите за устна "хигиена" и постоянното отмиване с пасти и четки на зъбите. По този начин се отварят кухини за събиране на гниеща храна, в условия на слаба микробиологична среда. Факт е, че хората, които най-много си чистят зъбите, имат най-много проблеми с тях.
Най-добрата среда за зъбите е микробиологичната с pH под 4.0, и със силно отрицателен редокс-потенциал, тоест с редукторна спрямо радикалите функция. В тези условия зъбите регенерират. За осигуряване на такава среда ви препоръчвам гаргара със суроватка от кисело мляко или най-добре, с кефир. Но от истинска домашна ферментация, а не от промишлена имитация.
Лошият дъх? Това са гнилостни процеси, в зъбните кухини. Ароматизацията с петролни и алкохолни продукти е просто маскировка на този процес, с тенденция за задълбочаване.
Защо захарта унищожава зъбите? Първо тя атакува полезните бактерии, същото прави и алкохола. Захарта по природа са свърх-окислени въглехидрати, тя осигурява лавина от свободни радикали. В тази неравна борба, нито ензимите, нито микроорганизмите имат шанс. Зъбите започват да гният, един вид рак на тези "костни" образувания.
Зъбите са атакувани и от друг "рак", от неврологичния. Те са уникална структура от кръвоносни съдове и нервни окончания. Зъбите са индикатор на стрес, липса на почивка и окисление на тялото... болят ли зъбите, много е вероятно да реят тумори по други части на тялото. Огромна е вероятността микробиологичната стомашна среда да е в лош баланс, например след "лечение" с антибиотици и други престъпни за организма субстанции.
Самата професия стоматолог е лудост, това е призвание за лечител с широки познания за организма, а не за тесногърди "профилирани" технологични знахари. Добър лекар по зъбите може да отгатне цялостното състояние на духа и тялото, и да започне комплексна промяна, а не маскировка на проблемите. Маскировката води до крах на тялото. Аналогична на зъбната диагностика е и очната. Там обаче се преписват веднага или очила, или операция, без да се намери корена на проблема (опасност от диабет, хипертония, алергия, невроза, преумора). Същото става и със зъбното "лечение": вадят се зъби, умъртвяват се зъби, подменят се здрави и живи структури със синтетични.
Моят съвет при проблеми със зъбите е:
  • Анализирайте след коя храна става това, бъдете внимателни с месото, но също така и с необработените зърнени и бобови култури.
  • Опитайте се да направите диагностика на продължителността и качеството на съня.
  • Незабавно спрете кафето и алкохола, знам че цигарите - няма как. Те ударно окисляват зъбите.
  • Болят ли ви зъби - време е за почивка, ментална и физическа.
  • Изкараните отвъд живата си структура киселинни сокове от лимон, портокал и цитруси бързо се окисляват и стопяват зъбите. Спрете ги, имате аларма за тях.
  • Лош дъх? Нещо гние! Някъде, може дори в стомаха или хранопровода. Сменете диетата. Средствата за маскировка, хигиенни води, паста и често миене - влошават положението.
  • Промивайте зъбите със суроватка от дива ферментация на млечни напитки, сок от туршия, лимонада от покълнали зърна (реджувелак, квас). Храненето с крехки зелено листни ще почисти зъбите и ще подхрани микроорганизмите. Това ще засили микробиома, ще спре гнилостните процеси и ще стартира регенерацията.


Коментари

  1. Бих била много щастлива ако мога да ви последя в социалните мрежи.
    След като намерих блога ви, изпаднах във възторг. Година напред имам с какво да си храня ума и живота. Благодаря много.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.