Translate

Микробиомът - четвъртото измерение

Човеците, ако всички наистина сме един вид, съществуваме в една илюзорна действителност, състояща се от три физически измерения. Тази теория ни устройва, в нея ни е комфортно. Но тя е лъжа!
Съвременната физика, квантовата механика, разглежда глупостите, вградени в нас в училище само като частен случай на реалността. Класическата наука не е дала доказателства дори за това, че Земята е кръгла, че гравитацията е наистина това, което се твърди. Вижте тази снимка, увеличете я... фалшива, нали, няма как този картонен макет с фолио за пуйки и тиксо да лети. да, но това е официална снимка на НАСА, вижте и другите на сайта им. Във всяка от тях има много Photoshop, никъде няма изложено сурово (RAW) изображение.
Лично аз съм убеден, че и двете теории за Земята са правилни, тя е плоска като я наблюдаваме и квантова (вълнова), ако няма наблюдател... също както с елементарните частици.
Космосът е прекалено голяма хапка за нашият разум. Единствената територия, която можем да познаем е себе си. Какво обаче знаем за себе си? Нищо... с отрицателен знак.
В нас има не по-малка вселена, отколкото отвъд нас, а може би и по-голяма. В училище ни учат че се състоим от клетки, че дори разумът, душата ни са функция на мозъчни клетки. Оказва се обаче, че клетките в нас са много по-малко и на брой, и като видове от основната наша съставляваща, от микроорганизмите, съставляващи нашия микробиом. Ние сме обвити от бацили, те се грижат да не се окисляваме, да виждаме, да регенерираме, да разграждаме храна, преобразуваме енергия. Те дори са в основата на имунната система, тясно са свързани и с нервната система.
Всеки хуманоид, колкото и да е различен се намира в една микробна хомеостаза, която определя нашето енергийно състояние. Съществуваме в този физически свят чрез една постоянна борба с окисляването, от кислорода, и от UV лъчите. Основният източник на енергия, която да не ни позволи ударно да се окислим, състареем, умрем, са микрообразмите и ензимите. Ензимите ни обаче са изчерпаем източник и много от тях с възрастта спират да се произвеждат. Все едно някой инженер ни е създал с принципи на програмирано остаряване.
За разлика от ензимите, микробите са не само възнобновяем източник, но и самоподдържащ се.
Въобразяваме си, че в нас протичат единствено окислително-калорийни процеси. Това е глупост, аналогична на тази, в която са вярвали в началото на миналия век, че слънцето изгаря на повърхността си... въглища.
В нас тече електричество, с определена мощност, и на определена честота. Биополе, чакри, аура... наречете го както искате, има го и е факт. Ние сме електромахнитни създания с вероятно вълново (кавантово), електромагнитно съзнание. което обяснява и чудатостите на квантовата механика.
Откъде това електричество? Какво всъщност е електричество? То е потенциал. Кое създава потенциала в нас? Бактериите... нашите батерии.
Знаете ли какво представлява батерията? Окислително-възстановителен процес. В нас тече едно окисление, генериращо енергия. Бактериите осигуряват среда с отрицателен-редокс потенциал, докато на нашата повърхност, кожа, дробове има положителни окислителни процеси.
Нашата биоенергия се изчерпва, когато свободните радикали в нас поради слаба бактерийна среда се захранвал лошо или никак. Това става с мъртви храни и течности.
Преди да ви дам няколко примера, ще ви разкажа какво е редокс-потенциал.
Редокс-потенциалът или окислитено-редукционният потенциал е съпоставяне на енергетичното ниво спрямо кислорода. При pH метъра е същото, но спрямо водорода. Затова и в двата уреда има колба с газ, спрямо която електрод отчита потенциал. 
Много хора бъркат окислението на тялото с киселостта на pH показателя. Окислението е нещо друго, киселият според pH лимон в действителност е редуктор (анти-оксидант) според редокс-потенциал метъра.
Анти-окислителите или редукторите имат отрицателна стойност. Всяка ензимно и микробно жива субстанция има отрицателен редокс-потенциал. Нашата кръв например има стойност от -60mV до към -120mV в различни части на тялото.
Има само едно правило: Жив организъм е редуктор, мъртъв организъм е окислител. Смъртта на всяко животно, плод, растение е свързано с окисление.
Всички имаме нужда от енергия. Но мъртвите калории само привидно са такива, те нямат електрическа ценност. Напротив, те окисляват, състаряват, предизвикват рак и много други аномалии. Енергетиката на мозък и нервна система без бактерийно захранване е много слаба, поради което вероятно все повече хора изглеждат отчайващо глупави, ограничени, с първични инстинкти.
На снимката виждате елитен зехтин. Но дори и той е ензимно, бактерийно мъртъв. Ето го и най-голямото зло на промишлените мазнини, те са свръх-окислители. Прясно, студено пресован зехтин е отрицателен, в него има живот, който с времето затихва от температурата и кислорода.
Добрите бактерии не обичат кислорода, бягат като дявол от тамян от него, за справка вижте бялата утайка в диво ферментирала туршия (забравете да я има в магазина). Тя е долу, далеч от окислената повърхност на туршията. Тази бяла суроватка на дъното е концентрат от полезни лактобацили, с нея например отлично се заквасва кисело мляко.
Не са много широко разгласени, но може да намерите много материали за извличане на ток от потенциала на почвата. Което е нищо повече от отрицателния потенциал на хумуса в почвата, който се продукт на дейността на бацили. В тази насока в момента активно се изследват възможностите на био-батериите (в които бактерии са генератори на потенциал). Дано не ги потулят, както много други технологии за независима енергия.
На снимката по-долу виждате домашна биобатерия с графитен анод, алуминиев катод и кефирен електролит.
Като стана въпрос за почва, бактерии... растенията са точно генератор на енергия от разликата в потенциалите на Слънце и почва. Знаете ли кое е най-големият бич за растенията? Пестицидите, които убиват почвените бактерии. Ето така се рестартира живота на семената. Те са в пераментна кома, в синтетична среда на химични торове, а не на естествена микробна и ензимна симбиоза. 
Аналогично е с човека. Отвред сме атакувани с антибиотици, не само от лекари, лъжи за настинките и простудните заболявания... антибиотиците са в храни и напитки, във всичко. Не по-жесток геноцид към микробиома се извършва и от захарта, най-вече от алкохола.
Ще ви дам няколко примера за това как ядем почти изцяло окислена храна:
  • Храната от хладилника е огромна измама, защото микробно мъртвата храна веднага се напада от плесени и недобри за нас бактерии и дрожди. В хладилника обаче с окислената храна това не се получава, защото природните санитар не работят на ниска температура. В крайна сметка ядем развалена (окислена) храна, с илюзията, че нищо ѝ няма. Технологично решение е всяка прясна храна да я съхранявате във вакуумирани торбички.
  • Всички обработени, стерилизирани, пастьоризирани храни са окислени, и то жестоко. Ще ви дам две храни, които са много дискусионни - вредни или полезни. Това са млякото и хлябът. Ензимното, неварено мляко има голяма редукционна, микробна, стойност. То е идеална среда за млечно-кисели бактерии. Но сварено, пастьоризирано - това е мощен окислител. Хлябът е нещо, без което мнозина не могат, повечето от носталгия по стария хляб. Някога обаче хляб се правеше само от жива субстанция (прясно брашно) в условия на жива ферментация (квасова или дрождева). Сега хлябът е окислен дори на ниво брашно, окислявано с месеци по складове. 
  • Аналогичен е случая с месото. Червеното месо е червено, именно заради скоростното си окисление от хемоглобина в кръвта. Белите меса на рибата се окисляват по-бавно. 
  • Изворната вода с жив микробиом в нея има стойности от -30mV до -150mV. Най-голяма концентрация на дълголетници по света има около такива извори. Хлорираната вода е микробно мъртва, тя има стойност над +150mV. Дори и жива, пробиотичната вода без източника си на енергия, бързо сваля стойността си. затова никъде няма да срещнете показател ORP, параметър много по-важен от всички останали.
Единствената храна, която може да запази живата си енергия за продължително време са киселите млека и кефирът, с уточнението че става въпрос за домашно производство. Промишлените аналози са една голяма лъжа, това са продукти, в които дори да е имало някаква ферментация, тя е жестоко съсечена завинаги от температурна обработка (окисление).
С оглед на тази теория, всички чудодейни твърдения са суроватката от мляко и кефир, сокът от кисело зеле, листата от кимчи или кисело зеле са верни. 
Най-полезните храни във всички световни култури са микробно активни храни: натто (Япония, микробни пръчици), кимчи (Корея, млечно-кисели бактерии), кисело зеле (Германия, България, САШ, цял Свят, млечно-кисели бактерии), кефир (Тибет, Кавказ, Русия, пробиотично-дрождеви зърна)... боза, реджувелак, курд, квас, темпе, мисо... все бактерийни храни.
В заключение ще се върна на началото. Хората имаме 8 вида кръвни групи, сред които с отрицателен редокс потенциал са природна мистерия. Всяка кръвна група има специфичен микробиом, което означава че сме много различни. Независимо от кръвните групи, а може и в неясна за сега връзка учените засега са класифицирали хората в три микробиомни групи. представяте ли си... микробиологично сме много различни. Самият микробиом пряко влияе на всичко в нас, от антитела до нервна система. Което означава, че колкото и кинематично, визуално, функционално да сме идентични, разликите под микросокопа са огромни. В което е и причината да няма универсални диети, телесни натоварвания, философска концепция.
Предстоят интересни времена, времена в които ще отрием нова Вселена, не отвъд, а в нас. Вселена, която ще промени всичко, от разбирането за нашият произход и цел, през енергетиката, до връзката между дух и тяло, която много вероятно е да се осъществява от бактерии.       


Коментари