Translate

Най-полезната храна във Вселената

Твърденията за полезните храни за като историите на рибарите - митове, хиперболизации или откровени лъжи. Има обаче две храни, които са в топ три на безобразно полезните храни във всички класации по всички паралелни или успоредни вселени, на всички земни кълбета или дори по плоските земи.
Натто е вид храна, която е открита случайно в Япония. Това е бактерийна и ензимна ферментация на соя. Тъй като науката в огромната си част е дезинформация за простолюдието с непонятни термини, обясняващи сложно, прости неща, то няма да ви товаря с глупости. Комерсиалния свят е във възторг от действието на натто, което в натуралния си вариант има способност да поправя човешкия организъм, да лекува, регенерира органи. В което няма никакво чудо, нашето тяло е микробиомно по строеж и тази жива супер-храна просто си върши работата, както го е проектирал Създателят на Света. Разбира се, учени и алчни корпорации се възползват от това и вдигат много шум за уникалните ползи от наттокиназата, продавайки я на прахчета в синтетични опаковки. Но... всичките им платени изследвания са направени върху натурално натто, което разцъфтява в соева среда.
Всеки сам може да бъде учен, доказателство за което е моето видео от микроскопа точно на демонстрираното натто:
Виждате, че вътре има живот, пръчици, екшън. 
Относно соята, може да прочетете много глупости колко била вредна, ГМО, фитоестрогени и други алабализми, с много тежка терминология, писани от хора, които и яйца на очи не могат да приготвят. Соята е просто боб, готвиш ли го както трябва - бавно и умело... е истинска храна, с много протеин и здравословни ползи. Соята е благородна почва и за всички супер полезни бактерии, от нея става не само натто, но и кефир, кисело мляко, мисо. Не е открита по-благодатна почва за развитие на полезни бактерии от соевата среда. Няма да откриете нито една публикация, че микробно обработената соя (ферментиралата) има каквито и да било вреди. Бактериите не четат публикации, те просто селектират добри среди за развитие.
Друга супер храна е туршията, особено в немският ѝ вариант Sauerkraut. Разликата между наша, българска туршия и suercraut е, че в германският вариант се ползва собственият сок на зелето за развитие на млечно-кисела ферментация. Процесът протича много по-бързо.
Длъжен съм да напомня, че промишлените имитации на туршия, кисели краставички, Sauerkraut и т.н. нямат свойствата на оригиналният домашен продукт. Дори някой производител да има огромно желание да продава истинска, микробиотична, ензимна храна, това няма да му се позволи от регулаторните органи. Живата храна иска живо отношение, в склад на магазин тя може да избухне от мощта на ферментацията, има вероятност дори да стане вредна. По никакъв начин не подлежи да стандартизиране. Умението да се съхранява живата храна е част от кулинарния процес. Повечето хора имат умения единствено да отварят синтетични опаковки от лъскавият си хладилник.
Стига за хората, дайте за нас, за нашият личен пример. Натто и Sauerkraut приготвям сам, у дома, с качествени суровини и след 5 години специализация, с помощта на множество инструменти за осъзнаване на случващите се процеси. От микроскоп, през рефрактометър, pH измерител и редокс-анализатор.
Натто е скучна, неутрална храна с първоначално странна миризма. Тя няма вкус, има лек намек на горчивост, една идея киселост и две кофи безвкусие. Затова е идеална основа за други храни. Като цяло здравословният заряд на натто е достатъчен за да го комбинирате с не много полезните ориз, месо и яйца. Но аз съм маниак... като ще е полезно, да е на максимум.
На първата снимка виждате една чудесна комбинация, най-полезната хранителна структура във Вселената: домашно натто с домашен Sauerkraut.
И тъй като снимките за ядене не стават, пригответе ги сами или заповядайте в новият ни микробиотичен бар-ресторант в кв. Лозенец. 

Коментари

  1. Здравейте,
    къде точно се намира ресторанта?Как да го намеря?

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Къде се намира ресторанта? Имаме голямо желание да го посетим!

    ОтговорИзтриване
  4. аз знам за ресторанта от една лекция в йога вайб пролетта и оттогава не мога да намеря никаква информация, за да посетя и опитам всичко без соя ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Темите ти са супер актуални ,и всеки който е в търсене на здраве ( щастие) , би се заинтересувал . Ако подхвърлиш и някоя и друга проверена рецепта никой няма да ти се разсърди , знам че е много да се иска това , но вярвам че ще се справиш :)

    ОтговорИзтриване
  6. Очаквам с нетърпение да отвори ресторанта.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.