Translate

Анализ на кисело мляко от... леща

Невежеството е сила, затова забравете знанията от училище, те са дезинформация. Дисертациите на така наречените учени - още по-голяма. Светът се познава чрез сетива и разум.
Няма да ви препрограмирам с тежка терминология, неясни параметри и недостъпни инструменти. Това е похват на академични среди, които финансираме с наши данъци за да крият истинската храна, предлагайки вредни заместители.
Върхът на кулинарията не е в снимките от фотоапарат и участието в десетки безсмислени групи за бездарно готвене. Истинският връх се вижда с микроскоп и се отчита с осцилоскоп.  За осцилоскопа - друг път, там е сложно, а целта е да се установят честотите на микроорганизмите.
На видеото виждате нещо, което може да проверите с евтин микроскоп за 100-200лв.
Показвам моя иновация, кисело мляко от леща, заквасено не с промишлени прахчета, а с истинска закваска, която приготвям у дома. От заквасен джинджифил.
Консистенцията е много плътна, вкусът - невероятен, ароматът - приятен, засища с часове. Невежеството е сила! Ако бях учил микробиология, ферментация на млечнокисели храни, щях да знам, че това е невъзможно.
Но ето, че ви показвам една жива среда, в която има активни млечнокисели бактерии, "пръчици" и "гирлянди". Този факт не може да бъде опроверган. Животът в това лещено кисело мляко е много повече, носи значително повече ползи за организма ни от синтетичните млека, от синтетична крава, синтетична субстанция ("мляко") и синтетична закваска (лиофилизирано прахче в петролна обвивка).
Колкото до класическите кулинарни снимки, ето така изглежда киселото мляко от леща със стартер - джинджифил. Коментар: пуска суроватка, което означава, че има реална млечно-кисела ферментация. Гелът е дължи на коагулиралият протеин, какъвто в лещата има значително количество. Това не се случва с имитационните кисели млека от кокос, бадем и други продукти, в които протеинът е малко, а лъжата чрез сгъстители и химия - голяма. Което ми напомня да ви спомена, че това кисело мляко се състои само от леща, вода, три резена джинджифил и нищо повече.
Ще покажа някои параметри в динамика:
 
След като pH пада до 4.2, означава, че има истинска ферментация. При този процес е образува млечна киселина, която преструктурира протеина до гел.
 
Съгласно квантовата механика, която има бегъл досега с реалността на нашия свят, за разлика от училищната механика, бактериите са енергийни структури. Виждате промяната на енергийното ниво на киселото мляко.
Откъде идва енергията? От захарите. Те падат от 7.5% до 4%. Важно е да отбележа, че при краве кисело мляко захарите са 15% и те падат едва до 7.5%. Имайте го предвид при диабет, диети, рак.
Най-важният параметър, показващ дали има живот в една храна са редукционно-окислителните процеси. След като са отрицателни, значи всичко е наред. За да се активират в случая млечнокиселите бактерии те трябва от състояние хладилник (+24) отново да отидат на комфортна температура (+35 до +40 градуса), и да поемат захари. Което се случва в стомаха ни.
Аналогични графики и анализи имам и за краве, соево, амарант кисели млека. Процесите си приличат много. Чрез тях могат да се изведат интересни заключения, различните млека да се ползват в различни квантови състояния на тялото. Самите бактерии също има различни енергийни нива в различни среди.


Коментари

  1. Благодаря за всички статии, това е най-интересния блог на който съм попадал, изчетох го на един дъх! Много ми напомня на статиите на потребителя "форум", ако се запознаете много ще се харесате :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.