Translate

Войната с рака

Първото нещо, което всеки трябва да знае за рака е, че той е напълно нормален развой на човешкото битие, което се е отклонило от Пътя. Човешкото тяло е проектирано от Създател или Случайност да може да се поправя. Иначе не би оцеляло стотици хиляди, а според нови изследвания и много повече години в тази Вселена.
За рака няма лекарство, защото той не е болест. Когато на рака се гледа като на обреченост, като на болест, проклятие... това води до фатален край. Винаги!
Все повече хора успешно се самопоправят от туморни образования. И то не с помощта на медицината, а въпреки нея. Медицината работи на парче, със специалисти по всяко парче от тялото. Ракът обаче е комплексна аномалия на цялото тяло, а и на духа. Това с рязане и химическо облъчване няма да се поправи. Едно тяло с тумор някъде има пропуски в начина на живот, които водят до множество ракови микрообразувания. Няма как да се ампутира всяка част на тялото. А и не е нужно.
Какво е ракът? Това е окисление на тялото. Енергийна аномалия. Нашето тяло е като батерията, в него протичат окислително-редукционни процеси. Ако го оставим само на окислителните процеси, батерията на живота се изхабява и идва края на жизненият цикъл.
Необходима е редукция, презареждане!
 
Домашното кисело мляко (дива ферментация) произвежда и реален ток
В дълбочина ракът е ензимно и микробно изтощение. Всеки човек с възрастта произвежда все по-малко ензими, а някои дори изчезват, като лактазата и ензимите за разграждане на алкохола. За млад човек месото може да бъде разградимо и безвредно, но при по-възрастен окисленото месо разрушава организма.
Знаете ли, че всички храни в супермаркета са окислени? Храни с редукционни (антиокислителни) свойства няма, те са биологично активни и не подлежат на стандартизиране и промишлено съхранение.
Без помощта на микроорганизми и дрожди всяка храна се окислява. Окислява се и месото, плътта на всеки организъм. Само по себе си месото не е вредно, ако е прясно. Но само няколко часа след това то се окислява от кислорода и от UV лъчите на Слънцето. Бялото месо на рибите се окислява много по-бавно.
Особено склонни към окисление са мазнините, не само животинските, но и растителните. Изкарани извън източника си на живот, те се окисляват. Зехтинът извън прясната или ферментирала маслина е окислен, същото е със слънчогледовото олио, с таханите, с кравето масло.
 
Не бъркайте понятията: pH метърът показва киселост, а ORP метърът - окисленост. Отрицателната стойност на ORP метъра показва, че храната е антиокислител (редуктор) и е полезна срещу рак, за подмладяване, здрав организъм

Брашната не са окислени само ако са току-що смлени на каменна мелница (металът окислява бързо). И то брашна от активни зърна, а не от мъртви. Ако зърното може да покълне в марля за 1-3 дни, значи то е биологично активно, явява се редуктор, а не окислител.
Така е с всички храни. Хладилникът е една голяма заблуда, дори вреда. Той предпазва само от микробно и плесено развитие, но не и от окислението. Много храни могат да самоферментират и да се запазят по естествен начин, но хладилникът не им позволява. Заквасете мляко в хладилник... не става. Без хладилник, ние бихме могли да видим коя храна е окислена, защото тя започва да мухлясва. В хладилниците има мъртва, окислена храна, но ние не го виждаме.
 
Дори най-елитния зехтин от магазин е свърх-окислен, в случая стойността му е +154mV

Да обобщя - окислението е източникът на ракови образувания, редукцията (антиокислението) поправя това. Така действа акумулаторната батерия, след окисление (изтощаване), тя се презарежда (редукция).
Основна причина за окислението на храната е термичната обработка. Знаете ли какво е огънят? Спомнете си физиката от училище, огънят е функция на окислението на атмосферния кислород. Отнемете въздуха и огънят спира. Всички термични обработки са окисление в един или друг вид.
Термичната обработка върши и друго зло. При над 60 градуса по Целзий загиват почти всички лакто- и други полезни бактерии, които пазят животинските и растителни тъкани от окисление. След което следва ударно окисление на храната, а оттам чрез приемът ѝ, и на човешкото тяло.
Но как да ядем храна без термична обработка?  Има методи за нискотемпературно, вакуумно готвене, през последните години те стават все по-популярни. Вакуумът пази храната от лошите бактерии и от плесените. Вакуумът помага на добрите микроорганизми да се развиват.  Вакуумното, нискотемпературно готвене е отлична превенция на раковите аномалии, без човек да се лишава от месо, яйца и млечни продукти.
 
Домашно соево кисело мляко под микроскоп (ORP, -185mV), в него има живи лактобацили. В промишлените соеви пудинги живот няма, те имат ORP над +120mV
 
Бързите захари подхранват туморните образувания, някои теории твърдят че те се дължат и на паразити, други го отдават на лоши бактерии и дрожди, трети на енергийни аномалии. Бързи захари има навред около нас, те са основна храна на мозъка ни. Всичките теории са съгласни с с това, че мощната пробиотична среда се справя добре с аномалиите. Пробиотиците разграждат вредните захари за да използват енергията и в мощен редокс потенциал.
 
Захарите най-лесно се измерват чрез оптичен рефрактометът, избирайте храни и напитки с по-малко от 5% по BRIX
Водата е основен фактор за окисление на организма. Тя е окислена! Отвъд извора си, тя деградира и от необходима, става зло за организма. Всички бутилирани води са такива, както и чешмяната вода. Вода лесно се съживява като в нея се поставят покълнали семена за няколко часа - реджувелак. Подобно действие има водният кефир и комбуча гъбата.
Три са фактора за поправка на окисления, с опасност от рак или отвъд него организъм:
  • Храната. Храната е главният лек, спешният авариен екип. Три раздела храни са антитуморни, с мощен редокс потенциал. На първо място това са ферментиралите пробиотични храни като туршия, натто, кимчи, кефир, кисело мляко. Пробиотичните напитки също са мощни антиокислители - реджувелак, комбуча, джиджифилова лимонада, суроватка от кефир или кисело мляко. Други помощни храни са пребиотичните, тези които осигуряват храна и среда за полезните бактерии. Това са зеле, броколи, цвекло, джинджифил, айсберг и др. Третия раздел антиокислителни храни са ензимните, живите... свежите, сезонни плодове и зеленчуци, ядките, покълналите семена, медът. За да се спре развитието на рака, ударно трябва да се намалят захарите, включително тесто, ориз, картофи, царевица, някои плодове.
  • Подобряване на кулинарните умения. Само домашна, традиционна храна. В нея има и пробиотици, и пребиотици и ензими. Никой ресторант не може да предложи такава храна, още по-малко топъл бюфет в супермаркет. Промишлените аналози на домашната храна нямат никакви антиокислителни свойства. Туршията от магазин е пробиотично мъртва, защото е стерилизирана. Киселото мляко в магазина е биологично неактивно, опитайте да заквасите два поредни пъти с него други млека. Същото е със сирена, кашкавали, колбаси, лютеница, консерви с риба, хляб... те са имитационни продукти на домашно ензимно и пробиотично съхранение. Знаете ли, че домашните сушени храни се запазват от лактобацили, докато промишлените се стерилизират чрез серен диоксид? В първия случай имаме редокс храна за месеци напред, във втория - постоянно окисляваща се храна.
  • Спортът. Окисленото тяло се спасява ударно чрез спорт, особено чрез бягане. Създават се нови артерийни връзки, сърцето и дробовете укрепват. Така тялото умее да разходва по-добре кислорода от атмосферата и в себе си. Много хора обаче прекаляват със спорта, избират неподходящ такъв или го комбинират с добавки, стимуланти и лоша храна.
Домашна храна с много ензими и пробиотици и умерено количество спорт - всеки може да поправи тялото си от ракова аномалия. Стотици хиляди хора го правят.
Основни грешки при борбата с рака са:
  • Изтощаването на организма чрез гладуване. Да, организмът се лекува добре с гладуване, но това е съпътстващ фактор от липсата на бързи захари и на окисляваща храна. Пробиотичната, редокс храната е безопасна терапия, без да се стресира тялото с глад. А стресът засилва развитието на туморите.
  • Спорт и стрес. Без почивка, без добро възстановяване, с рестриктивна диета, тялото се "чупи" и задълбочава процесите на саморазрупшение. Тялото има нужда от почивка, през която редокс сойствата на храната действат най-добре. Кислородната нормализация на тялото може да бъде извършена чрез йога, умерени бягания на мек терен. На другият полюс са силовите тренировки, чрез които тялото започва да изпитва неистов глад за калории, мазнини и протеини. Силовите тренировки не допринасят особено за развитие на сърдечно-съдовата система.
Рак се поправя с позитивно мислене, което е функция на осъзнаването на преходността живота, липсата на смисъл  в трупането на хартийки и колекционирането на вещи. Много хора по-бързо се поправят когато сменят натоварващата ги работа, скъсат връзка с неподходящ човек, отстранят от себе си фалшивите приятели.

Борбата не е страдание, а удоволствие. Ето и някои храни, които препоръчвам:
Най-мощен редуктор е кефирът, той достига до редокс стойности от -400mV. Препоръчвам соевия кефир, той има 2.5 пъти по-малко захари от животинския си аналог

 
Веган мусака (елда, ечемик, тиквички) със соево кисело мляко и хранителна мая. Мощен пробиотик и пребиотик

Не се лишавайте от сладко... сладолед с фъстъчено кисело мляко, който шупва от содата, заедно с банан, кокосова мазнина и авокадо. Подсладено с кленов сироп (ORP, +45mV)

Про + Пре-биотична закуска с напитка от цикория и ръж (силен пребиотик), прясно авокадо и домашно кисело зеле

Само истинската, домашна туршия има бяла лакто-утайка на дъното. всичко друго е имитация без никаква полезност. ORP от порядъка на -380mV до -450mV!

Кимчи - една от най-мощните пробиотични, ензимни храни в човешката кулинарна цивилизация. В родината му, Корея това е любима храна. В тази страна раковите заболявания на практика са непознати 

Натто - топ ензимна храна от Япония. Много живот, рекорд за протеини, напълно разградени захари

Соев катък (ултра-пробиотик) и соеви кюфтенца

Нахутено темпе - уникална ензимна храна 

Фъстъчено лакто-ферментирало сирене

Заквасени тахани с лактобацили, от силно положителен redox потенциал, за две седмици той клони към нула, а продуктът с месеци не гранясва

Домашен лакто-чай (японска технология) от българска коприва 

Пробиотична торта с натурално какао и цедено соево кисело мляко 

Най-лесната ултра анти-окислителна закуска, домашен кефир с овесени ядки и мед 

Пробиотично-ензимно смути: соев кефир, авокадо, ябълка, банан, овесени ядки, вулканична сол и агаве

Грах, леща, ечемик, застроени с мляко и нахутено брашно и обилно поляти със соево-кокосово кисело мляко  

Всички споменати заключения, показани храни са базирани на личен опит и лични изследвания с инструменти и в съдружие с експерти по микробиология от БАН. Виждате следният творчески хаос около всяка нова пробиотична храна, в случа теста на лещеното кисело мляко:


Коментари

  1. Интересно и правдиво, но... Имате ли някакви изследвания, опити, Ваши и чужди в подкрепа на думите си? Защото така написано, това са просто думи, голи твърдения. Много добре знам, че самите Вие на голи твърдения не вярвате.
    И да посоча една грешка в статията - в Корея има ракови заболявания, и не само че има, ами според епидемиологичните проучвания те там са доста, над средното за света. Това е особено вярно за рака на стомаха. И това в подкрепа на думите ми:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5972130/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. "Ракът на стомаха" не е рак и се дължи на друго, основно на промяна на традициите, под въздействие на новият световен ред. Имаш интернет, твърдиш че си доктор, гледам че си започнал няколко блога, давай твой анализ. Заради пишман доктори хората мрат като мухи.

      Изтриване
    2. Привет Кен Драгнев,
      Баща ми наскоро го осъдиха с "рак на стомаха". Може ли насоки/препоръки как да му помогна.
      Ако не е удобно публично да се коментира, кажи дали може по друг начин.

      Изтриване
  2. Прекрасна статия, благодаря! Достигнах до същите изводи с много четене. Имам един въпрос - откъде се снабдявате със соя, която не е генномодифицирана? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Продажбата на ГМО соя в ЕС е строго забранена. Тъй като много искам точно ГМО соя, ако някой ми намери такава, черпя с едно кило натто :)

      Изтриване
  3. Микробиолог пребори рака със зелев сок


    https://www.standartnews.com/balgariya-zdraveopazvane/mikrobiolog_prebori_raka_sas_zelev_sok_-330772.html

    И тук - http://www.nabore.bg/statia/profesor-yanaki-karadjov-pobedi-raka-2519-28

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Ракът е една от проявите на инфекциозно заболяване, развиващо се в мозъка. Причинява се от нещо, което е по-малко от вирус и се нарича "инфекциозен белтък". Има размери около 45 - 50 nm (нано метра) напречен габаритен размер. Масово разпространена инфекция с мащабите на пандемия. Първоначалната доза инфекция се получава в момента на раждането, поради леко охлузване на кожата на детето в областта на лицето при преминаване по родовите пътища на майката. След това става инфектиране от заразоносители по всички известни на медицината начини. Заразените мозъчни тъкани произвеждат един протеин, който обвива и защитава раковите клетки от атаките на имунната система.

    Окoло нас има много вредни фактори, които увреждат телесните клетки и ги правят болестни ракови. Появата на тези клетки в организма не е заболяване, а нормален процес. Имунната защита ги разпознава като вредни за организма и ги унищожава. Когато в организма се появи протеина, който ги обвива, от тези ракови клетки започва да се развива тумор и започва раковото заболяване.

    Лечението на тази невроинфекция е много евтино и таблетките са безвредни за организма, но е твърде продължително и след излекуването не се получава имунитет към тази инфекция, респ. - към рака.

    През м. Юли 1984 г. дъщеря ми беше диагностицирана с рак на гърдата и планирана за операция. Отказа лечения и приложи медикаментозното лечение, разработено специално за нея. След 10 месеца контролни прегледи в Онкологичен институт - София беше регистрирано стопяване (резорбиране) и изчезване на рака и беше свалена от отчет. Вече 35 години няма такива проблеми.


    Тези лечебни средства, резултатите от изследванията и научните обосновки са известни на две дузини медицински експерти. Защо не се прилага в медицинската практика - попитайте МЗ.
    За повече https://www.facebook.com/notes/1768001650174980/

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за цялата тази важна информация. Тепърва започвам с метилен блю и имам въпрос. Правилно ли съм разбрала, за да активираме МС трябва инфраред светлина и още нещо? Може ли да ми споделите инфрачервена светлина от лампа колко вата да бъде и може ли да активирам МС чрез инфрачервена отоплителна печка или не? Опитах, но моето МС не изсветлява. Моля за напътствия. Лекувам се с природни продукти, всички ме насочват към лекар, но засега си следвам пътят. Не съм давала биопсия, не съм правила никакви терапии. Задачата ми е голям тумор в гърда.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.