Translate

Пробиотичен Baileys

Алкохолът е сатанинско изкушение. Дефект в Матрицата, конфликт с реалността, И въпреки, че тялото е преходно, душата ни се намира в неговите окови, Страданията на тялото, се отразяват и на духа.
Едно първоначално сладко страдание за тялото са алкохолните питиета. Те ни правят безтелесни, бръмбарите в главата ни пък се разтварят като ръжка с американска газирана напитка.
Алкохолът създава зависимост, не по-добра от наркотичната, която също е функция на пробив в Матрицата. Въпреки, че много стойностни хора са и са били пристрастени към чашката огнена течност или към виното, за което има толкова много оди, алкохолът е индикатор за тяхната морална и физическа деградация.
Има алкохол и алкохол. Някога хората също са пиели, вино, ейл, бира... и то редовно. Но не с чак толкова пагубен ефект. Някога обаче алкохолът е бил по-жив, по-ензимен, натурален. Сега това е спиртна синтетика, която разрушава не само нервната система, но и нашият микробиом, а оттам - всичко останало.
В някоя друга публикация ще ви споделя за пробиотичните измерения на истинския алкохол.
В този материал ще ви покажа един чудесен, лек коктейл, който е поне една размерност по-малко вреден от синтетичния си оригинал.
Ето я и рецептата за 350 грама питие:
  • 300 грама бадемово, може и соево мляко. Домашно, купешката синтетика е недостатъчно приемлива за здравето;
  • 50 грама уиски, в случая ползвам Jack Daniels, тъй като съм почитател на аромата на американски хлебарки. В оригинал този "ирландски крем" е с Jameson;
  • Чаена лъжичка нескафе за бързащите или сварете в марля прясно кафе в млякото за педантите;
  • Щипка розова сол. С черна вулканична пък добавяте аромат и вкус на яйца;
  • Течна стевия - 8-12 капки. Перфектен подсладител е кленовият сироп. С мед също е удачно, но той има специфичен аромат, ползвайте неутралния рапичен мед;
  • Екстракт ванилия;
  • По желание - какао или малко елитен течен шоколад.
 
"Ирландски крем" с бадемово кисело мляко, бърбън, кафе и стевия
 
За максимална здравословна полза, може да се добави лъжичка суроватка от соев кефир или кисело мляко. Кефирът е много устойчив на алкохол пробиотик, тък като самата му ферментация е симбиоза между млечно-кисела и дрождева (алкохолна) ферментация.
Със същата, пробиотична цел вместо сол може да добавите утайката от диво ферментрирала туршия, но рискувате да развалите феноменалния аромат. Джинджифилова, пробиотична лимонада е чудесна идея. Желателно е да добавите и режувелак от ечемик за стартиране на оздравителен процес. Пробиотичното облагородяване е желателно да се остави за половин час или най-добре цяла вечер на стайна температура. В хладилник ще зрее бавно.
Важно е млякото при оформяне на коктейла да е изстинало до стайна температура за да не се пресече на парцали.
Важен аспект на алкохолизма е, че той ангажира много ензими за усвояване. С възрастта те започват да липсват и алкохола просто смазва тялото. В микробиотичният си вариант, който предлагам ензимното преобразуване остава отвън, вредите са редуцирани. 
Коктейлът е потресаващо вкусен и замайва много меко. Не ми е познат по-малко вреден алкохолен коктейл на база твърд алкохол.
Последният ми вариант с него е на база заквасено бадемово мляко или соево кисело мляко. Домашни варианти, разбира се.
Пийте умерено, обичайте се и го комбинирайте с хубав секс.

Коментари