Translate

Чакрите, Аурата и Микробиомът

В този материал, приятел няма да научиш нищо ново: нито засукани термини, нито концепции за следване. Но начинът по който ще структурирам данните, които знаеш, визуализацията към тях... ще промени живота ти!
Чувал си за чакрите, много вероятно е да ги смяташ за щуротия на йоги, вегани, хора без работа. Въпреки това, никъде няма да намериш критика на тази система, просто защото тя действа.
Действа толкова добре, че дифузира от всички култури на Източният свят към масова истерия в западният. Чакра системата не е индийска, тя е ведическа. Много вероятно е да имаме само откъси от нея, да сме загубени в превода. Източникът на тази система е много по-загадъчен и древен... той се корени в произхода на човешката цивилизация, в забранените знания на изтритата от историята Тартария.
Чакрите са в основата на много нови учения, псевдо-науки, психология, вяра... Защото действат, макар и никой публичен индивид да не знае как и защо. Една много модерна концепция е Хюман Дизайн, където се обединяват чакри, биоенергетика и дори астрология. Но и там не знаят как и защо всичко действа.
 
Ще започна отдалеч. Човек е микробно същество. Област, която е и загадка, и табу. Ни най-вече доказателство, че човеците вече знаем, че нищо не знаем. 
Микробиомът е пресечна точка на религии, наука, паранормални явления, шарлатанство, философия, езотерика. И става все по-ярък център център на тяхното обединение. Няма грешни теории и догадки, има различно ниво на наблюдение.
Тъй както не знаем нищо за строежа на физическият свят... теорията на елементарните частици се провали, квантовата механика прилична по-скоро на магия, а теорията на струните просто взривява мозъка... така нищо не знаем за нашето тяло. 
Аурата е друго измерение на чакрите. Науката я познава като биофизика, отдавна се използват методи за биорезонансна диагностика на тяло и психика. Напълно официално. От едната страна обаче е мистицизмът, от другата - науката. Защо липсва свързващото звено?
В училище, университет, научни трудове няма да научиш откъде се взема енергията на аурата, чакрите, биополето, квантовите "паранормални" явления като телеконеза, телепатия и др. 
Всичко живо в този Свят вибрира, всяка клетка, орган, мисъл. Ние сме и електромагнитни създания, а тялото ни е просто антена за приемане и излъчване на вибрации. Когато тялото не е здраво, различни части от него започват да имат аномалии във вибрациите. Това науката също не го отрича.
 
Микроорганизмите имат свои честоти, те дори са различни по различни части на планетата. Затова се чувстваме телесно и ментално комфортно по своите земи. Затова, когато се появим на бял свят със стерилен микробиом, в него се експонира нова енергетика, цел, Съдба. Което обяснява и обхвата на нелогичната астрология.
Но кое в нас захранва енергията за вибрациите, кой е честотния генератор? Науката мълчи, езотериката - съзерцава.
Инженер съм, не мога да съзерцавам. Години наред работя с микроорганизми. Отлично знам, че те са и източник на енергия, и генератор на импулси.
Балансът в нас е бактериен. Бактериите са много по-древни създания от нас. Много вероятно ние да сме изтъкани от тях, което показват визуализациите по-горе. Центровете на обитаване на бактериите в тялото, съвпадат с чакрите, обяснява аурата, болестите, агресията, аномалиите в психиката. Всичко нови открития в медицината, психиатрията, храните, фармацевтиката... методично вървят към отриване или преоткривани на микробната ни същност.
Всеки човек е уникална микробиомна комбинация, да с подобна структура, но напълно различен баланс от трилиони микроорганизми. Променлива, адаптивна структура, в агресивна среда. Много лесна за поправка от всяка здравословна аномалия. Не кой знае колко трудна за регенерация на повечето ментални деформации. За последното обаче трябва да се има предвид, че освен тяло и поддържащ го микробиом, в нас има нещо феноменално, което е отвъд пределите на тялото. Това е душата.
Предстои да открием връзката между душа и микробиом: едно цяло ли са, симбиоза или микробиомът е надзирател, ментор, паразит, комуникатор с астралния свят.
От какво се състои микробиомът, кой го е създал и защо. Има ли в него интелект или е просто проводник на такъв?

Коментари