Батерията не е продукт, а процес. Окисление и отдаване на материя/енергия от единия електрод към другия, съпроводено с разлика в потенциала с различна мощ.
Същото е и с Живота. Появяваме се като чисто нови бактерии, окисляваме се от кислорода, постепенно се изтощаваме и край.
Темата, че телата ни са био-батерии е филмирана в "Матрицата".
Има обаче батерии и батерии.. Акумулаторните от тях са презареждаеми. Тялото ни е вид такава, презареждаме чрез храна, вода и въздух. Циклите на акумулатора ни са 70-90 години.
И при батериите, и при тялото ни общото са окислително-редукционните процеси.
Окислената храна има положителен редокс потенциал. Тя отнема енергията ни. Редукционната храна и вода, с отрицателен редокс потенциал, ни зарежда, възстановява. Измерването на тези храни и води става чрез ORP (Oxidation Reduction Potential) метър. Колкото по-отрицателна според уреда (в mV) вода и храна приемаме, толкова повече се възстановяваме, не стареем. Старението на кожа, органи, кости е индикатор за изтощаване на жизнената енергия.
Възстановяващи храни и течности са само тези, в които има активни микроорганизми, стерилните, мъртви продукти, отнемат енергия. Което лесно се проверява с такъв уред.
Най-възстановяващите храни и напитки са:
Изтощаването на ба(к)териите има много други негативни измерения: рак, диабет, метаболитен синдром, остеопороза, шипове, подагра, шизофрения, аутизъм, автоимунни заболявания, алергии, разрушение на зъбния емайл, побеляване на косата, обриви и лишеи, вируси, гъбички.
Всички продукти може да си ги приготвите сами. С изключение на лакто-натто козметиката. За нея ми пишете на email: plantyogurt@gmail.com.
Същото е и с Живота. Появяваме се като чисто нови бактерии, окисляваме се от кислорода, постепенно се изтощаваме и край.
Темата, че телата ни са био-батерии е филмирана в "Матрицата".
Има обаче батерии и батерии.. Акумулаторните от тях са презареждаеми. Тялото ни е вид такава, презареждаме чрез храна, вода и въздух. Циклите на акумулатора ни са 70-90 години.
И при батериите, и при тялото ни общото са окислително-редукционните процеси.
Окислената храна има положителен редокс потенциал. Тя отнема енергията ни. Редукционната храна и вода, с отрицателен редокс потенциал, ни зарежда, възстановява. Измерването на тези храни и води става чрез ORP (Oxidation Reduction Potential) метър. Колкото по-отрицателна според уреда (в mV) вода и храна приемаме, толкова повече се възстановяваме, не стареем. Старението на кожа, органи, кости е индикатор за изтощаване на жизнената енергия.
Възстановяващи храни и течности са само тези, в които има активни микроорганизми, стерилните, мъртви продукти, отнемат енергия. Което лесно се проверява с такъв уред.
Най-възстановяващите храни и напитки са:
- Кимчи (-320/-400mV);
- Кефир (-300/-450mV);
- Реджувелак (-300/-420mV);
- Туршия (-120/-250mV);
- Кисело зеле (-220/-350mV);
- Кисело мляко, домашно (-80/-250mV);
- Боза домашна (-10/-80mV);
- Натто (-100/-250mV);
- Пробиотичен крем за кожа и коса, домашен (-80/-300mV);
- Отгледани в микробиологична почва и атмосфера зеленчуци (-20/-120mV);
- Домашна комбуча (-15/-80mV).
Сауеркраут
Туршия 1
Суроватка кефир
Реджувелак
Домашно соево кисело мляко
Туршия 2
Лакто-натто домашен крем за тяло
Най-окисляващи, състаряващи продукти са
мъртвите мазнини, готвените
мазни храни, промишлената козметика, бутилираните води,
полуфабрикатите... всяка храна от магазин. Много окисляващо действие
имат и рафинираните захари. Също така преработените зърнени, тестени
храни, мъртвите семена, преработените ядки. Противно на рекламите,
промишлената козметика не подмладява, а състарява (тя е силно
окисляваща). Техните стойности за
окисление, състаряване са от +50mV до + 250mV.
Зехтин от магазина
Енергийна напитка
Промишлена козметика
"Полезна" промишлена напитка
Лимон от супермаркет
Изтощаването на ба(к)териите има много други негативни измерения: рак, диабет, метаболитен синдром, остеопороза, шипове, подагра, шизофрения, аутизъм, автоимунни заболявания, алергии, разрушение на зъбния емайл, побеляване на косата, обриви и лишеи, вируси, гъбички.
Всички продукти може да си ги приготвите сами. С изключение на лакто-натто козметиката. За нея ми пишете на email: plantyogurt@gmail.com.
Здравейте,
ОтговорИзтриванеМного интересна статия.
Може ли да дадете малко повече информация как можем да проверяваме че ферментиралите в градксия апартамент храни са със правилните бактерии? Питам понеже имах няколко опита, които не се получиха и когато ядох от тях имах стомашен дисконфорт.
Може ли да се ползват показаните от вас уреди за тази цел?
Не съм израстната с ферментирани храни около мен и дори не мога да преценя какъв трябва а е вкусът и ароматът на правилно ферментиралото зеле, зеленцучи...
Благодаря!