Translate

Земята: бактерийното ниво

Не знам какво представлява Земята, по каква причина нашите души са затворени в това ограничено, тримерно пространство. Убеден съм обаче, че знам повече от всички официални учени, измислени науки, наложени религии, професори, учители и дори телевизионни гурута и мастити блогъри.
В този материал ще споделя теория и практика за смисъла на живота и частичната поправка на неговите аномалии.
Факт е, че ние сме създадени. Както са създадени и компютрите. Случайно от пясък компютри не се получават. Още по-абсурдно е да се твърди, че от взрив се е зародила не само случайна физическа вселена, но и по този начин е възникнал интелект, дух, творчество.
Но ако сме създадени, кой е нашият материал, ребро? Глупости!
Въпреки, че науката за произхода на Човека, на Земята, динозаврите и дори на термитите е пълна с алогична дезинформация, голяма част от учените са съгласни, че в Началото са били... бактериите.
Тези бактерии са преобразували почвата, атмосферата, растенията, насекомите. Очевидно и нас, хората. Ние, човеците сме микробни създания, в микробна биосреда. Няма атмосфера, има микробосфера. Океаните са една супа от микроби, които произвеждат всичко на тази планета - азота, кислорода, въглеродният диоксид. Микробите обясняват дори глобалното затопляне... колкото повече крави, толкова повече метан. Кравите са свръх-микробни структури, защото цялата им енергетика се крепи на вътрешна ферментация от микроорганизми.
При хората е същото, микроорганизмите са организират чревния тракт, имунната система, защитата на кожата, косата и очите, регулацията на нервната система, синтеза на ензими, хормони и витамини. Без микроорганизми, тялото ни ударно ще се окисли, всички системи незабавно ще откажат.
Микроорганизмите селектират хората! Те са в основата на вагиналния тракт. Те избират кой сперматозоид ще оцелее в жестоката им киселинна среда за да оплоди яйцеклетката. Ние сме микробно подбрани създания.
Всички здравни аномалии са производни на дефект, геноцид над микробиома. С храна, алкохол, цигари, захар, окислени мазнини и най-вече, с лекарства. Антибиотиците са вид самоубийство.
Знаете ли, че науката доскоро си е въобразявала, че има само десетки бацили в нас и около нас? И тогава тази наука се е перчела, че ги разбира нещата. Сега науката е изброила десетина хиляди микроорганизми, които ни изграждат. Но признава, че те са милиони, ако не и повече.
Без разбирането за нашата микробна среда, медицина, козметика, психология, биология, биохимия, аграрни науки, генетика, хранителна индустрия... всичко това са безсмислени науки, откъснати от действителността.
По-актуалната наука признава, че във всеки човек има над 3 килограма бацили и значително повече микроорганизми, отколкото клетки. Хей, та това е много повече от мозъка ни! Бацилите са къде по-сложни структури, с повече разнообразие, повече "инстинкти" и "интелект" от някакви си кекави клетки. Бацилите се грижат за тези клетки, без бацили околната среда би смазала тялото мигновено. Тези бацили еволюират от милиарди, ако не и повече години. Нормално е те да се грижат за тялото ни, да го селектират, извайват, поддържат. Като казах извайване, наднорменото ни тегло, бавния метаболизъм - това са все резултати от зле функциониращ микробиом.
Дори да вземете бичът на човечеството, ракът... той е проява на микробна аномалия. Народи, които се хранят микробно, ензимно не познават рака. Много бактерии като
Bacillus subtilis (натто), успешно се справят с туморите. Lactobacillus gasseri се справя с алергиите. Това са само два микробни щама, два от милиони.
Какво руши микробиома? Недобрата храна, ултра-алкалните перилни и козметични продукти, антибиотиците, лошият въздух, микробиологично стерилната и химически агресивната бутилирана вода, нейонизиращата радиация от WiFi, GSM, GPS, DVB и др.
Човек има тяло, което при оптимален микробиом може да живее много повече години. Да, струва ви се че с лекарства се живее много, почти 100 години. Но това е мъчение, не живот. Рухнали, недееспособни хора се водят живи, това е жестокост. В среда на микробен баланс същите хора могат да живеят много по-дълго, по-дейно, активно и щастливо. Справка - някои общности в Тибет, Азия и Африка.
Вероятно по-разумните от вас ще се съгласят с доводите ми, някои имат същите наблюдения и опит. Какво обаче да направим в тази скапана, градска среда, която не е благоприятна за нашата микробна същност?
  • На първо място трябва да се променят хранителните навици. Храната трябва да стане ензимна и микробна: плодове и зеленчуци, бобови храни, зеленолистни (храната на микробите), ферментирали микробно храни (натто, кимчи, туршия, кефир, кисели млека).
  • Водата задължително да е микробно активна. Което се нарича и жива вода, въпреки че гурутата в търсенето на вода най-често не подозират, че нейната живот се дължи на микроорганизми, а не на география, магии, лунни цикли и други щуротии. Микробно активна храна лесно се прави с покълнали семена, до два дни след заливането на които водата е ултра жива. Някои напитки на този принцип са виното, бирата, комбуча, квас, реджувелакът, бозата, джиджифиловата лимонада и така нататък. Най-често бактериите за тези напитки, а и храните изброени по-горе се взимат от въздуха, почвата и водата. Бактериите са навред. Дайте им среда и те правят чудеса.
Но това не е достатъчно в гъсто населена среда, деформирана от суета и глупави традиции.
Как да поправим злото от перилните препарати по дрехите ни и най-вече умъртвяването на кожния микробиом от миещи препарати? Вижте началната снимка, това е моята микробна вана за крака. Във водата добавям силно газирал се реджувелак, в случая от покълнало жито.
Откъде ми хрумна това? От морето! За много хора морската вода върши чудеса. Повечето от тях са убедени, че причината е в солта. Като си правят подобни вани с различни воли, ароматни масла и безсмислени глупости за много пари. Морето е микробен бульон, солено е по същата причина, по която и туршията, за да стимулира бактерии, които са готини и да неутрализира хулиган патогените. Моята микробно-солена вана е като морето. Ако се добави малко мед и остави да се активизира няколко часа, ефектът е много по-добър. Отлично се справя с оттекли крака, разширени вени, гъбички по кожата и ноктите.
По този начин микробно обогатявам атмосферата у дома. С ултразвуков изпарител, в който поставям същата пробиотична супа. Виждате колко е жива, с редокс потенциал под -235mV и pH 3.7... идеалната микробна среда. Разбира се, ултразвукът вероятно доста омаломощава микробите, но това е много по-полезен за здравето ни вариант от разпрашаване на ултра-окиселени масла, както правят 100% от ползващите тези машинки. Една много ароматна идея от мен - в този реджувелак разтвор, ако добавите мед, малко ванилия и лавандула олио, се получава чуден аромат. И то не окислен, а жив.
Най-удивителният ми жив експеримент е с пробиотичният крем за кожа. Това е най-сложният му вариант, с натто и лакто култури. Споменах по-горе за чудо бактерията Bacillus subtilis, която не се бои от температура, радиация, от нищо. Това е почвена бактерия, която живее и в кислородна среда, за разлика от лактобацилите, които искат тъмно и без кислород. Има и множество диви лактобацили, идващи от заквасеният със зърна кефир. Всичко останало е среда, хидратация и аромати. Повечето масла са предварително заквасени с млечно-кисели и маслени бактерии. Получи се доста буен крем (има балончета дори), с две нива на активност... отгоре аеробните натто бактерии, а отдолу живот му дават млечно-киселите бактерии. Намазах се с този крем вечерта, на сутринта не можах да позная кожата си, не е била никога толкова мека, гладка, свежа. 
Има много други методи за бактерийно съживяване на нашата околна среда, по които експериментирам. Следете материалите тук. Пишете на мейла за продукти и съвети.
Ако материалът ви се е сторил интересен и полезен, споделете го с добри приятели.


Коментари

  1. Супер е .
    И интересен, но трябва още да се експериментира и изследва тази област за която говориш за безапелационно потвърждаване на наблюденията и опитите ти.

    ОтговорИзтриване
  2. Въпреки, че съвсем случайно попаднах тук, много ми е важно да реализирам постоянна връзка. Казвам се Мирослав Чернев. На 58 години. Машинен инженер. В момента безработен. Доведе ме случайността. И кулинарното ми хоби. И думичката : "реджувелак". До преди два часа непозната за мен. Имам опит от около две години с отглеждане на кефир. Докато го сваря по невнимание. От седем-осем години проучвам проблема с истинския хляб. С много мъка и без твоята подготовка стигнах до сходни изводи със статията ти " Мистерията на живия хляб". Дано не го сметнеш за неуважително, но на "ти" ми е по-лесно. Въпросите са ми много, но доколкото не касаят само конкретната статия, мисля да не отегчавам посетителите. Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.