Translate

Земята: бактерийното ниво

Не знам какво представлява Земята, по каква причина нашите души са затворени в това ограничено, тримерно пространство. Убеден съм обаче, че знам повече от всички официални учени, измислени науки, наложени религии, професори, учители и дори телевизионни гурута и мастити блогъри.
В този материал ще споделя теория и практика за смисъла на живота и частичната поправка на неговите аномалии.
Факт е, че ние сме създадени. Както са създадени и компютрите. Случайно от пясък компютри не се получават. Още по-абсурдно е да се твърди, че от взрив се е зародила не само случайна физическа вселена, но и по този начин е възникнал интелект, дух, творчество.
Но ако сме създадени, кой е нашият материал, ребро? Глупости!
Въпреки, че науката за произхода на Човека, на Земята, динозаврите и дори на термитите е пълна с алогична дезинформация, голяма част от учените са съгласни, че в Началото са били... бактериите.
Тези бактерии са преобразували почвата, атмосферата, растенията, насекомите. Очевидно и нас, хората. Ние, човеците сме микробни създания, в микробна биосреда. Няма атмосфера, има микробосфера. Океаните са една супа от микроби, които произвеждат всичко на тази планета - азота, кислорода, въглеродният диоксид. Микробите обясняват дори глобалното затопляне... колкото повече крави, толкова повече метан. Кравите са свръх-микробни структури, защото цялата им енергетика се крепи на вътрешна ферментация от микроорганизми.
При хората е същото, микроорганизмите са организират чревния тракт, имунната система, защитата на кожата, косата и очите, регулацията на нервната система, синтеза на ензими, хормони и витамини. Без микроорганизми, тялото ни ударно ще се окисли, всички системи незабавно ще откажат.
Микроорганизмите селектират хората! Те са в основата на вагиналния тракт. Те избират кой сперматозоид ще оцелее в жестоката им киселинна среда за да оплоди яйцеклетката. Ние сме микробно подбрани създания.
Всички здравни аномалии са производни на дефект, геноцид над микробиома. С храна, алкохол, цигари, захар, окислени мазнини и най-вече, с лекарства. Антибиотиците са вид самоубийство.
Знаете ли, че науката доскоро си е въобразявала, че има само десетки бацили в нас и около нас? И тогава тази наука се е перчела, че ги разбира нещата. Сега науката е изброила десетина хиляди микроорганизми, които ни изграждат. Но признава, че те са милиони, ако не и повече.
Без разбирането за нашата микробна среда, медицина, козметика, психология, биология, биохимия, аграрни науки, генетика, хранителна индустрия... всичко това са безсмислени науки, откъснати от действителността.
По-актуалната наука признава, че във всеки човек има над 3 килограма бацили и значително повече микроорганизми, отколкото клетки. Хей, та това е много повече от мозъка ни! Бацилите са къде по-сложни структури, с повече разнообразие, повече "инстинкти" и "интелект" от някакви си кекави клетки. Бацилите се грижат за тези клетки, без бацили околната среда би смазала тялото мигновено. Тези бацили еволюират от милиарди, ако не и повече години. Нормално е те да се грижат за тялото ни, да го селектират, извайват, поддържат. Като казах извайване, наднорменото ни тегло, бавния метаболизъм - това са все резултати от зле функциониращ микробиом.
Дори да вземете бичът на човечеството, ракът... той е проява на микробна аномалия. Народи, които се хранят микробно, ензимно не познават рака. Много бактерии като
Bacillus subtilis (натто), успешно се справят с туморите. Lactobacillus gasseri се справя с алергиите. Това са само два микробни щама, два от милиони.
Какво руши микробиома? Недобрата храна, ултра-алкалните перилни и козметични продукти, антибиотиците, лошият въздух, микробиологично стерилната и химически агресивната бутилирана вода, нейонизиращата радиация от WiFi, GSM, GPS, DVB и др.
Човек има тяло, което при оптимален микробиом може да живее много повече години. Да, струва ви се че с лекарства се живее много, почти 100 години. Но това е мъчение, не живот. Рухнали, недееспособни хора се водят живи, това е жестокост. В среда на микробен баланс същите хора могат да живеят много по-дълго, по-дейно, активно и щастливо. Справка - някои общности в Тибет, Азия и Африка.
Вероятно по-разумните от вас ще се съгласят с доводите ми, някои имат същите наблюдения и опит. Какво обаче да направим в тази скапана, градска среда, която не е благоприятна за нашата микробна същност?
  • На първо място трябва да се променят хранителните навици. Храната трябва да стане ензимна и микробна: плодове и зеленчуци, бобови храни, зеленолистни (храната на микробите), ферментирали микробно храни (натто, кимчи, туршия, кефир, кисели млека).
  • Водата задължително да е микробно активна. Което се нарича и жива вода, въпреки че гурутата в търсенето на вода най-често не подозират, че нейната живот се дължи на микроорганизми, а не на география, магии, лунни цикли и други щуротии. Микробно активна храна лесно се прави с покълнали семена, до два дни след заливането на които водата е ултра жива. Някои напитки на този принцип са виното, бирата, комбуча, квас, реджувелакът, бозата, джиджифиловата лимонада и така нататък. Най-често бактериите за тези напитки, а и храните изброени по-горе се взимат от въздуха, почвата и водата. Бактериите са навред. Дайте им среда и те правят чудеса.
Но това не е достатъчно в гъсто населена среда, деформирана от суета и глупави традиции.
Как да поправим злото от перилните препарати по дрехите ни и най-вече умъртвяването на кожния микробиом от миещи препарати? Вижте началната снимка, това е моята микробна вана за крака. Във водата добавям силно газирал се реджувелак, в случая от покълнало жито.
Откъде ми хрумна това? От морето! За много хора морската вода върши чудеса. Повечето от тях са убедени, че причината е в солта. Като си правят подобни вани с различни воли, ароматни масла и безсмислени глупости за много пари. Морето е микробен бульон, солено е по същата причина, по която и туршията, за да стимулира бактерии, които са готини и да неутрализира хулиган патогените. Моята микробно-солена вана е като морето. Ако се добави малко мед и остави да се активизира няколко часа, ефектът е много по-добър. Отлично се справя с оттекли крака, разширени вени, гъбички по кожата и ноктите.
По този начин микробно обогатявам атмосферата у дома. С ултразвуков изпарител, в който поставям същата пробиотична супа. Виждате колко е жива, с редокс потенциал под -235mV и pH 3.7... идеалната микробна среда. Разбира се, ултразвукът вероятно доста омаломощава микробите, но това е много по-полезен за здравето ни вариант от разпрашаване на ултра-окиселени масла, както правят 100% от ползващите тези машинки. Една много ароматна идея от мен - в този реджувелак разтвор, ако добавите мед, малко ванилия и лавандула олио, се получава чуден аромат. И то не окислен, а жив.
Най-удивителният ми жив експеримент е с пробиотичният крем за кожа. Това е най-сложният му вариант, с натто и лакто култури. Споменах по-горе за чудо бактерията Bacillus subtilis, която не се бои от температура, радиация, от нищо. Това е почвена бактерия, която живее и в кислородна среда, за разлика от лактобацилите, които искат тъмно и без кислород. Има и множество диви лактобацили, идващи от заквасеният със зърна кефир. Всичко останало е среда, хидратация и аромати. Повечето масла са предварително заквасени с млечно-кисели и маслени бактерии. Получи се доста буен крем (има балончета дори), с две нива на активност... отгоре аеробните натто бактерии, а отдолу живот му дават млечно-киселите бактерии. Намазах се с този крем вечерта, на сутринта не можах да позная кожата си, не е била никога толкова мека, гладка, свежа. 
Има много други методи за бактерийно съживяване на нашата околна среда, по които експериментирам. Следете материалите тук. Пишете на мейла за продукти и съвети.
Ако материалът ви се е сторил интересен и полезен, споделете го с добри приятели.


Коментари

  1. Супер е .
    И интересен, но трябва още да се експериментира и изследва тази област за която говориш за безапелационно потвърждаване на наблюденията и опитите ти.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.