Translate

Ултра редокс с лакто-натто крем

Всеки човек, животно, насекомо, дори растение има две съставляващи - геном и микробиом.  Човек е сравнително незряло интелектуално създание и само допреди няколко години не знаеше нищо за микробиома.
Геномът е крехка структура: клетки, кожа, мускули, кости, коса, нокти, сърдечна, нервна, лимфна системи. Без защитната обвивка, без ензимният, хормонален, имунен синтез на микробиома, тази слаба структура би се разпаднала незабавно под влиянието на окисляващите кислород и УВ лъчи, слънчевата и друга радиация.
Неразбирането за ролята на микробиома като закрилник на генома е в основата на неудачните лечения на тумори, инфекции, телесни и ментални аномалии.
Преди няколко месеца се увлякох по конструиране на козметика, първо за лични цели, после и за приятели. Стандартната козметика предизвикваше много проблеми по кожата и очите ми, независимо от цената си и комерсиалните дезинформации около нея. Първи прототипи на тази козметика бяха киселите млека и кефири от растителни суровини (соя, бадем, коноп, леща), заквасеният джинджифил, натто.
Подействаха много добре, потвърди се от десетки приятели и познати. След много нови козметични конструкции, стигнах до истинско откритие.
Което не е козметика, а нещо много повече. Появиха се хибридните бактерийни структури, с аеробни и анаеробни полезни бацили. Нарекох ги "лакто-натто крем".
Обхвата на тези мазила няма нищо общо с принципите на козметично мацане. защото не е геномно маскиране на проблеми, а микробиомна трансформация. След солиден личен опит и невероятно подробни "разпити" във вид на анкети и чат, се оказва че лактто-натто кремът има не козметичен, а лечебен, регенериращ, дори неврологично терапевтичен ефект.
Може и да звучи пресилено, но това е единственият към момента продукт на Света, комбиниращ мощна на лактобацилната (анаеробна) лечебна сила, в комбинация с най-полезния анаеробен бацил (в натто среда).
Натто съставката е външната защитна стена, скафандърът на кожата, който пази от Слънце, радиация, прах, тежки метали, метан, въглероден диоксид.
Пресилено? Хей, та това е бацилът (Bacillus subtilis) създал почвата, атмосферата на Планетата много преди Хомо Сапиенс да се появят. И сега поддържа всичко да не се разпадне.
Ако и да вярваме на НАСА, сенната пръчица издържа 6 години в най-бруталната, над-атмосферна радиация.
Много е интересна биотехнологичната структура на мазилото:
  1. Натто-пръчките (бацилите) отиват навън, контактуват и защитават от окислението на атмосферата;
  2. Лакто-пръчките, които не понасят Слънце и кислород се прибират плътно до кожата и започват да поправят всичко, което е счупено от козметика, радиация, химия, гъбички, възраст и т.н.
Между тях има ничия земя, общ хранителен ресурс от масла, протеини и бавни захари. Без нея двата типа бактерии биха си устроили гражданска война.
Маслата и протеините не са това, което си мислите че са. Те са просто среда за микробиома и са напълно безполезни за генома. Почти същото е и с тялото ни, храните. Те са среда, не източник на живот. Животът, който носят е микробиомен, а не мъртво геномен. Всяка геномна храна без редокс силата на активния микробиом или силата на активните ензими е не само безсмислена, но и вредна.
Кремът е брутално мощен! Само вижте редокс-потенциала на първата снимка, почти минус 300! Отглеждах го 10 дни за да стигне до това потресаващо ниво.
И това средство, ако не подмладява, няма кое. За никакви пари на света. Дългата младост може и да не е постижима, но с тази структура се усеща аромата ѝ.
Това вероятно е първият крем с кожно-лактобацилна, натурална киселинност, pH - 4.4. Над 10 дни пада до тази стойност. С мои мониторинг и намеса.
Закачливо казано, действието е като на машина на времето, все едно се връщате в детската градина и вместо лицето си барате дупето.
Всичко в лакто-натто крема е натурално узряло, не с лакто- и натто- бацили от таблетки, прахове и сашета, само натурално натто и цеден краве кефир от зърна за микробна основа.
Към тях има сложна маслено-ароматна композиция: едното заквасване на първоначално жестокото към кожата масло от лавандула продължава 4-седмици лакто-зреене в соево мляко.
Има конопено олио. В нормално състояние, то не влияе кой знае колко успокояващо на нервната система, нито кой знае колко регенериращо. Но след лакто-обработка - избухва. Майсторите на канабиса знаят за термичната обработка, при която температурата неутрализира спиращите инхибитори. Бацилната трансформация, нито окислява, нито прецаква другите ползи, като прави същото.
Отличен за коса и брада, а ноктите сияят (мой опит). Първите ми опити с УВ лампа показват че прегазва всякакви плесени и гъбички по един смущаващо ефективен начин.
Този крем има странен аромат, защото не е напарфюмирана козметика, а биотехнологичен регенератор, много се усеща и кефирът, и наттото. И остава лека фиброва структура върху кожата, няма как да се абсорбира всичко. Самият крем има лека газировка, следствие от активните процеси вътре. Препоръчвам да се стопира този процес в хладилник, защото ще ви се наложи да храните поне веднъж месечно активните бацили с олигозахариди, инулин, в краен случай - мед.
Препоръчвам да се внимава с попадането на крема върху нежната повърхност на очите и в ушите. За кожна терапия, опитайте реакцията върху лакътя. Възможно е някой да има алергия към някоя съставка в мазилото, например конопеното олио, бадемовото масло, кокосът. Съставките всъщност са много, но предпочитам да ги запазя в тайна от публично обсъждане. Пък и следването на тази рецепта няма да донесе полза на никого, дори и затова че всяко масло зрее предварително сред пробиотичен източник. Тайната съставка пък е бадемовото кисело мляко, чието приготвяне е мое ноу-хау.
Друга "опасност" е кожата в пубертет или хормонен дисбаланс. Бацилите заквасват мастните депа и започва бурна реакция, наподобяваща акне. Това не е лошо, но е добре да се забави процеса. На моята немалка възраст, скоро започнаха да излизат мазнините и черните точки от стари пори... а кожата започна да диша, да контактува с околния свят, усещането е невероятно.
Това, че кремът е ЖИВ си личи по неговата лакома, адаптивна, дори хищническа природа. на топло, той се газира. Ако му добавите мед, ще избие капачката. Такава жива структура лесно се управлява чрез температура и захари, забавя се с масла и студ. Катализатор за по-голяма сила прдварителното мокрене на кожата нехлорирана вода (микробиотична среда).
Суха и мазна кожа няма за тези структури, те се стремят да установят баланс към нормална кожа. И все пак, ако искате да спестите време за бавна трансформация, за суха кожа, добавете жожоба, а за мазна - какаово масло.
 
Това е динамиката на промяната на редокс потенциала за около две седмици. Най-живият крем, който съм постигал. Подобна редокс (антиоксидантна) сила има добрият, естествен кефир, някои кисели млека, заквасени с натурален пробиотик.
 
Много интересна pH динамика! Вижда се, как първоначално бацилите нямат достатъчно кисела среда и как с течение на времето я постигат с живо въздействие. Този тренд показва потенциал за още по-добро зреене, до pH под 4.0. Мазилото не само, че не се разваля, окислява или гранясва, както мъртвите структури, но се подобрява като отлежало вино или сирене (други живи структури).
Проявите на живот винаги имат електрохимични измерения. Енергетиката на лакто-натто регенератора растат в времето.
Още един параметър, свидетелстващ за живителна мощ.
Лакто-натто субстанцията много впечатлява, удивлява, съживява. Струва си всеки да я опита, може да помогне за много кожни аномалии: тумори, екземи, рани, гъбички, обриви, изгаряне... и най-вече за справяне със стареенето. Една област, в която има удивителни прояви са спрямо други телесни покрития, изложени на унищожителната сила на слънце и кислород: косата, брадата, ноктите. Убеден, че може да забави окосмяването, което е функция на лоша лактозащита, тялото просто изгражда алтернативна защитна среда. При сигнал, че кожата е защитена, окосмяването ще забави своето темпо... поради което се забави буйният растеж на мустака ми.
Ако сте заинтригувани, може да попитате за уникалната микробна структура на Email: plantyogurt@gmail.com. Преди употреба, консултирайте се с дерматолог, диетолог, козметик... желателно истински.


Коментари

  1. Здравейте,
    Как мога да поръчам Ваши продукти, къде може да бъдат разгледани с цени?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.