Translate

Кожната диета - ключ към младостта

Човешката кожа е феномен, тя е в основата на любовта, привличането, похотта. Когато се говори са сексуално желание, се разбира страст към кожата, която покрива всичко което харесваме, от лицето до репродуктивните органи.
Хората се чувстват стари или млади не ментално, не телесно, а кожно. Отпусната ли, сбръчкана ли е кожата, човек се чувства стар. Приеме ли кожата си за стара, човек се отпуска и остарява по всякакъв друг начин.
Защо старее кожата, какво я отпуска, набръчка, изсушава? Има много теории, от храна и стрес, до логично влияние на времето. В този материал въобще няма да се съобразя с тези теории, които са удобни за сбръчкани професори, но за нас, младо-кожите - истината е друга. Скоро ставам на 41 години, снимката ми е от вчера.
Ще започна по-отдалеч, от спорта. Има дни за силови тренировки, за издръжливост, за мобилност, за рекорди, за почивка. Има програма за прогрес.
Същото е с различните видове диети, има въглехидратни дни, протеинови, на пълен пост, разтоварващи, мазнини, витаминни, електролитни и така нататък.
В диетите обаче има нещо много сбъркано, в тях се храни клетъчния геном, а на основният консуматор, датчик за глад, синтезатор на хормони и витамини малцина са просветените, които обръщат внимание. Микробиомът е центърът на нашата храносмилателна система, за него трябва да се осигурят пробиотични, пребиотични, профилактични и почивни дни. Млечно-киселата, дрождева, хибридна, редокс-активна храна е в основата на борбата ни с вселенската ентропия. Със стареенето.
Докато за храната това се изследва все по-активно, бактерийното възстановяване и обогатяване е все по-популярно, то за аналогичната грижа за кожата огромна част от човечеството е невежо или умишлено дезинформирано от корпорации, медии и поръчкова наука.
Кожата, включително очите, косата и ноктите са крехки структури. Поставени в окисляващата среда на атмосфера, естествена и изкуствена електромагнитна радиация (светлина и радиовълни), тези структури бързо стареят, окисляват се.
Какво защитава кожата ни от стареене? Бактериите! Милиарди основно млечно-кисели бактерии са в симбиоза за геномната ни обвивка и ни пазят. Тези бактерии са в квантова връзка с чревни и генитални бактерии. Затова почти всяка аномалия на кожата, от алергия до тумори се корени в стресираният от окислени храни, химия и антибиотици чревен тракт.
Споменах в началото похотта към кожата. Тя върви в комплект със суетата. Самата човешка красота се отъждествява със състоянието на кожата. Тази суета руши кожата. Как?
  • Чрез много агресивна хигиенизацията, почти изцяло със сапуни, шампоани и гелове, в основата на които е сода каустикът (NaOH). Тази ултра-алкална среда убива защитният бактериен слой на кожата. Анти-микробните сапуни и интимни гелове са чисто самоубийство за кожата. Допълнително го правят и петролната, окислено мазнината козметика, алкохолните парфюми.
  • Водата за къпане! Водата в градският тръбопровод е хлорирана, често има добавен и флуорид. Тази химия убива кожният микробиом. Стерилната бактерийно кожа старее ударно. Удивително е, но водата се обработва с химикали за да бъде микробно "чиста". Тази стерилизация, остава нашата кожа без защита. Съмнявам се, че точно бактерийният комфорт е целта на химичната обработка на водата. Ако и да е така, преди ползване на водата в каквато и да било форма трябва да има хлорен и флуориден изпарител, неутрализатор.
Слънцето и повечето изкуствени източници на светлина са мощни ултравиолетови (UV) разрушители на кожният микробиом. Йонизиращата  UV радиация, убива микробите напълно. LED лампите са UV източник със стареещ и изчезващ с времето луминофор, под който блясва ултравиолета. Живачните източници като флуоресцентна (луминесцентна), метал-халоген, ксенон също изгарят своя луминофор и мощно облъчват. Всички тези източници ярко изпепеляват микробиома ни от смартфони, телевизори, проектори, домашно осветление... а в моловете е просто ад. Особено чувствителни на този ултравиолетов геноцид са децата. Сред главните причини за аномалии със зрението е изпепеляването на защитният бактериен слой със синтетична UV светлина... а натам с препаратите и капки за лещи и очи, става анти-чудо.
Вероятно сте чували, че смартфони, рутъри, микровълнови печки, лаптопи, таблети, фитнес гривни, Bluetooth слушалки и гарнитури, GPS тракери... са напълно безвредни за мозъка ни и меките тъкани. Защото се поглъщат и разсейват от кожата. Е точно, микробиомът ни поема този удар на нейонизиращата радиация, отслабва и дори загива. Ние оставаме напълно голи.
Като стана въпрос за голота, човешките представители се държат някак странно. Най-облечени са хората от Африка, където е и най-горещо. "Белият човек" обаче приема за варварство носенето на бурки, шалвари, чалми. А точно това е правилното за кожата, тя да бъде защитена, екранирана от изпепеляването на микробиома от мощната слънчева радиация. Хората се препичат безотговорно по плажовете, ударно стареят, стимулират растежа на туморни образувания.
И от вътре, и отвън, човеците, както и всяко живо създание на тази агресивна планета сме защитени само и единствено от тънък бактериен скафандър. Удивително е, но човек доброволно го руши за да боледува, старее бързо. Правени са опити с животни, за пълна стерилизация на микробиома им... те умират.
Най-жесток срив на бактерийният скафандър настъпва след третиране с антибиотици. Алкохолът, бързите захари, цигарите, други медикаменти, тежки метали, мощни електромагнитни полета - също ни оголват бактерийно.
Със свален бактериен скафандър човек става обект на инвазия от гъбички, лишеи, зли бактерии... например Хеликобактер пилори или злите разновидности на Ешерихия коли. Микроорганизми и вируси, които винаги са около и в нас, но със свалена защита те просто ни смазват.
Средата е агресивна, отвън, отвътре, наука, общество, медии, книги, заблуди, похот, суета, медицина, индустрия... Какво да правим?
 
Кожната кухня у дома - основен стълб на здравето и младостта
Тренираме нашият кожен микробиом! Комплексна тренировка отвътре, с храна и отвън, с друг вид храна... не козметика, а кожна храна. И то на принципа на спортната тренировка, в дни с пробиотично захранване, дрождева поносимост, пребиотично хранене, почивка, постене.
За тази цел експериментирах с няколко лакто-козметични структури. Те показаха отлични резултати и върху мен, и върху приятели.
 
Рекордният редокс потенциал на лакто-натто крема с CBD
Разделих видовете лакто-козметика (кожна храна) на следните групи:
  1. Изцяло млечно-кисела, без дрожди и захари. С млечно-кисели бактерии;
  2. Пробиотична и дрождева - кефир, суровини заквасени в туршия, покълнали семена;
  3. Почистваща - суроватка от кефир в тежки случаи и нежна суроватка от бадемово или соево млека;
  4. Регенерираща, с много висок редокс потенциал, в основата на която са диви пробиотици и регенериращи масла като конопено олио. В този раздел поставям уникалната композиция със CBD канабис;
  5. Пресни, неокислени мазнини, с много малко пробиотично съдържание, колкото да се поддържа висок редокс фактор (отрицателно ORP);
  6. Пребиотична - лек тоник от краставичен сок, кора от авокадо, инулин от земна ябълка, сок от моркови, цвекло, зелеви листа и др. Правилото е, което растение се заквасва добре в туршия, в суров вид е отлична пребиотична храна за кожата;
  7. Защитен бактериен скафандър от млечно-кисели бактерии и анаеробни бактерии (натто, сенна пръчица). В нея има бактерии и масла, които осигуряват слънцезащитен и антирадиационен щит. Подбрани са щамове, които издържат на електромагнитни полета и могат да оцелеят в аеробна среда. Имайте предвид, че повечето млечно-кисели бактерии са анаеробни (не харесват кислорода) или се крият от него в мастния слой на кожата, в епидермиса.
Примерна кожна диета:
  1. Понеделник. Сутрин млечно-кисела "храна" (1), вечер - пребиотична (6);
  2. Вторник. Неокислени мазнини (5) сутрин, вечерта - почистване (3);
  3. Сряда. Сутрин - почивка, вечер - пребиотична (6);
  4. Четвъртък. Сутрин - пребиотична и дрождева (2), вечер - пребиотична (6);
  5. Петък. Сутрин - млечно-кисела (1), вечер - регенерация (4);
  6. Събота. Сутрин - почистване (3), вечер - пребиотична (6), след което млечно-кисела (1);
  7. Неделя. Кожен пост - нищо.
Група 7 е много важна. Това е най-мощна кожна защита. След къпане с агресивните алкални препарати, преди излизане на слънце (има слънце защитни свойства), абсорбира и неутрализира тежки метали, прахови частици, въглероден диоксид (лошата градска среда), екранира нейонизиращата радиация (EMF), а вероятно и йонизиращата (уран, плутоний, Чернобил, Фукушима). Тази лакто-натто субстанция е задължителна за ударно нарастване на кожната защита. Особено в ситуации на слънчево изгаряне, екземи, рани, гъбички, алергични реакции, проблеми с ноктите.
 
Перфектната комбинация: кефирена суроватка (тоник) + лакто крем след нея

Всеки от тези кремове е задължителна основа преди третиране са каквато и да е ароматна козметика, не само алкохолно-петролна, но и с натурални етерични масла.
Силно препоръчителни са пробиотичните структури за третиране на интимни места, където здравата пробиотична среда е ключът към правилната хигиена и добро репродуктивно здраве. Миризмите по тялото е чисто безумие да се третират с алкални препарати, така само настъпва ефектът йо-йо, а миризмата се дължи на лоша собствена микрофлора и атака от патогенната. С една мощна кефирена суроватка се убиват всякакви гъбични структури и зловредни бактерии.
 
Свежо кокосово масло с възстановен чрез заквасване редокс-потенциал

Косата и мъжката брада много добре се влияят от пробиотичните структури. Вероятно не сте се замисляли, но секретът на маслата от ший и кокос в Африка и Азия за осигуряване на млада кожа и гъста коса през целия житейски път е, че те са живи, пробиотично активни... а в европейските и американски био-магазини са стерилизирани, окислени, тоест - напълно безсмислени, ако не и с обратен ефект. С добре бактерийно структуриран крем, косата става по-естествена и здрава, дори се обръща ефекта на побеляването на косите. Това не е никакво чудо, просто човек възстановява естествената енергийна среда, която го пази от изтощение (стареене). Аналогичен процес протича в бактериите, окисление (разреждане) и редукция (зареждане). Между другото, бактериите произвеждат ток.
Кефирена бактерийна батерия

Бележки относно "микробиомната кожна диета":
  • Ако кожата ви е здрава, може да ползвате пълният спектър на диетата;
  • За чувствителна кожа е желателно да се намалят кефирените съставки;
  • При кожа с проблемни зони откъм лишеи и гъбички, се изключва всякакво участие на дрождеви структури, поне докато не се нормализира в това направление. Нормализацията става много бързо;
  • Кожата "избухва" след пробиотично третиране. Активните бактерии влизат в мастните депа и ги разчистват от стари, окислени, замърсени мазнини... черни точки. В много случаи е възможна появата на интензивно акне, процес на "продухване" на порите от бактериите, които взимат нещаат под свой контрол. "Акне" процесът в зависимост от кожа, възраст, температура и вид на крема (микробиологичен вид и концентрация) продължава между два дни до седмица;
  • Невероятно е неврологичното попиване на кожата. Тя много по-балансирано абсорбира чудото на CBD конопа, много по-безредно от вдишването на пари или безсмисленото похабяване сред агресивните стомашни сокове. Кожата се отпуска, заедно с психиката, дишането се изравнява, пулсът пада. всичко това още повече допринася за регенерация на кожата;
  • В пресен крем се внимава за алергените, в по-дълго зреещ, тези рискове отпадат;
  • Всяка пробиотична структура подлежи на пълна промяна, адаптация, чрез добавяне на нови масла и пребитотична храна (например мед, кленов сироп, инулин). От изсушаващ кожата крем, с малко зехтин и жожоба лесно се трансформира в овлажняващ, обратното пък става чрез сурово какао.
Ленен пробиотичен гел за коса

Важно да отбележа за началната снимка е, че на нея ползвам заквасен гел, състоящ се от накиснати и отцедени ленени семена (гел), натурален екстракт от лавандула, млечно кисели бактерии и резен диви ферментирала кисела краставичка. Тази структура, освен че фиксира косата, я предпазва, подхранва и натурално ароматизира.

Коментари

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.