Translate

Имитацията на светлина

Живеем в имитационен свят, все едно в компютърна игра. В игрите имитацията е видима с лупа, тя се състои от пиксели. В "реалния" свят имитацията се вижда с микроскоп, светът се състои от атоми, а телата ни от клетки. Полезните бактерии пък са нашата антивирусна програма, без бактериите - вирусите разкъсват "реалността" ни. Те също са видими с микроскоп, те са главен индикатор за "реалността", има ли ги в храната - тя е истинска, виреят ли във въздуха, почвата и водата - те са чисти, понася ли им светлината - тя е реална.
Основен индикатор за имитация е светлината. Светлината е толкова удивително явление, че физиците първоначално са в потрес като установяват, че тя е физически нереална. Установяват, че фотоните са истинско чудо, пред което бледнеят и библейските чудеса. Пълна глупост на Айнщайн пък е, че светлината има ограничител на скоростта.
Създателят ни е създал много сложна имитация, в която Слънцето осигурява една много реалистична картина. Но и други създания искат да са на върха на манипулационната верига. Затова се възползват от светлината. Като я подменят. Със синтетична, пулсираща на честота, която ни прави податливи на манипулации, с нереален спектър, недружелюбна към антивирусните ни системи (бактериите).
LED светлината по същество е ултавиолетова радиация, която става видима след преминаване на слой от луминофор. В LED лампите светлина (за която е проектирано зрението ни) няма, виждаме една имитационна, синтетична картина. Която няма спектъра, температурата, честотата, интензитета... нищо общо със Слънцето. Нищо общо с естествените светилници: огън, газ, нагрята от електричество жичка. Прототип на LED светлината е Лунната светлина, точно така, Луната свети, а не отразява и то свети с негативна светлина. Пише го предания, религии, летописи на всеки един народ на "планетата" Земя. Колкото до кацането на Луната, вече втори американски президент твърди, че това е лъжата на миналото хилядолетие.
Вижте снимката, това е натурална реплика на "едисонова крушка", един красив спомен от близкото минало, в което има много загадъчно прикрити моменти. Според мнозина това минало технологично е било значително по-напред от настоящето. Свидетелство за което са необяснимо как построени колосални сгради, кариерни кратери и технологични артефакти, които съвременната наука и промишленост не могат да повторят. А знаете ли, че старите едисонови лампи светят и до днес? Я помислете са как са били осветени колосалните мега-сгради от миналото, дворци, "църкви", пирамиди, фарове... със свещи?
Това са LED имитациите на старите лампи. Престъпно некоректна светлина, с фалшив спектър, с агресивни пулсации. Светлината от тези имитационни тела води до депресия, мигрена, агресия. Особено сред децата. Все повече хора отключват епилепсия от пулсиращите LED източници. За това има множество и научни, и от независими изследователи материали.
Удивително, но старите лампи са нормативно забранени, например в Европейският съюз. Но ги има във вид на халогенни тела. Защо обаче са забранени? Най-лесно е да го обясним с налагане на най-старият известен монопол, на холандско-германския осветителен картел. 
Но това някак си не е логично. Вероятно има друга причина, споменах ви за деформация на психиката чрез дефектен спектър и пулсации.
Обяснението за изпадането в немилост на класическите лампи е меко казано абсурдно. Икономия на енергия? В условия на държавен енергиен монопол, който ни стимулира да харчим в несвяст. При положение, че у дома се ползват уреди с фантастична консумация като климатици, фризери, лъчисто отопление, 200-инчови монитори, ултра-мощни проектори и т.н.
По някаква неизвестна за непросветените хора, старите лампи изчесват. И не само като предлагане, икономиката е инертна, предлагане ще има още поне 10 години. Няма вече тела, които да поемат старите лампи. Умишлено се правят некачествени фасунги, слаби кабели, пожароопасни разсейватели.
Помислете, точно класическите лампи са най-ефективния източник на терморегулация у дома, и светят, и топлят, и поддържат здрава микрофлора във въздух, растения, животни, човешко тяло. За частично набавяне на тази липса се ползва десетки пъти повече енергия. А дали не е в това причината, че всъщност трябва да се харчи повече ток, да се купуват повече излишни "здравословни" стоки, модерни отопления?
Няма да се хвана на хорото на дезинформационната наука да ви показвам графики, цифри, да ви цитирам публикации. Това е част от дезинформационната инфосфера, да ви обърка с термини и изкарани от контекста им резултати. И все пак, в другият ми блог има десетки материали за това, измервания, видеа, анализи - като този
Навсякъде има заведения с претенции за ретро-, за био-, за полезност. В 99.99% от случаите там се ползват LED лампи, което означава само едно, те предлагат фалш. Елитни клубове с ART (Retro) лампи? Елитни са им само цените, но не и ползата за здравето. Фалшивата светлина ви споменах, че осигурява комфортна психика за манипулации, нереални цени, некадърни манджи.
Основна причина човек да изпитва главоболие в МОЛ (гига-магазин) е скапаното LED осветление. Фокусирайте се върху това твърдение и ще разберете, че наистина е така. Задръжте поглед поне 30 секунди върху LED - това ще ви смаже.
Като стана въпрос за МОЛ-ове и магазини, LED е кофти светлина за представяне на продукта, тя е добра само да програмира Хомо сапиенс да спре да разсъждава логично. Всички плодове и зеленчуци се осветяват от метал-халогени (същите като в кината, проекторите и Xenon фаровете на премиум таратайките). Метал-халогенът е много по-ефективен и икономичен от LED, има и спектър, и солиден интензитет. Много ефективни са и флуоресцентните лампи, най-вече тези с външен електрод. Но да не изпадам в технологични отклонения.
Опитайте в дома да смените само една LED крушка, с класическа или още по-добре с "халогенна". Тя изглежда така, продава се навсякъде, част е глобалния монопол все пак:
 
Уверявам ви, че също както стотици мои клиенти и фенове ще усетите уау-ефект, ще спите много по-добре и завинаги ще забравите за идеята да заместите естествената светлина със синтетична. Да, крушката с нажежаема жичка е естествена светлина. А това, че "харчи много ток" е глупост, която противоречи на законите за ентропията, за запазване на енергията. 
Човешкият геном, и особено микробиом имат нужда от благотворното влияние инфра-червената светлина, каквато напълно липсва при синтетичните "лампи" и е в изобилие при класическа крушка.
Слънцето свети и топли, това е естествено! Ако не вярвате, отидете на плаж в Чукотка. Тогава що за безумие е да се налагат студени източници на светлина, а топлината да идва от климатици, LED "камини", подово отопление? Има и един друг нюанс на студеното, човек се чувства комфортно на топла и като цвят и като спектър светлина, каквато има по залез, около огъня, от газовия фенер, от нажежаема лампа. И това отлично го знаят производителите на LED лампи, защото предлагат лоши заместители с оранжев филтър, на инфрачервената липса. 
Колкото до крушката на първата снимка, това е истинска нажежаема лампа, не имитация. В много магазини за осветление рекламират ретро-осветителни тела точно с такава лампа, защото е много красива и естествена. Но самата лампа твърдят, че не продават, пробутват LED имитациите. Само на едно място в София открих смелост да предлагат такава лампа за продажба. Препоръчвам ви я за подарък за семейството, любими хора, приятели.  Надявам се след тази публикация да не спрат тези лампи за продажба, както се е случвало след други материали в блоговете ми.
Бъдете здрави, не се оставяйте да ви лъжат. Истината е навсякъде около нас, просто трябва да я погледнете от правилният ракурс, осветена от истинска светлина.


Коментари