Translate

Пръчици и точици - кодът на живота


Радистите си общуват с тирета и точки. Човекът с природата - по същия начин. Магнитът, вълните, светлината, електричеството... всичко е тирета и точки, плюс и минус.
Да опознаеш Живота не са ти необходими множество образования, дисертации, титли. Нито инструменти, компютри, лаборатории.
На Вселената не ѝ дреме за бомбастичната терминология и сложния математически описателен апарат на учените. Всичко е толкова по-сложно и взаимосвързано от научните опити за осветяване на действителността, че най-простите обяснения са много по близо до Истината. Знаете ли, че Физиката и Химията разглеждат основата на света, атомите, оттам строежа на Света по един изключващ се начин? Проверете, според едната наука връзките на електроните са слаби и рехави, според другата наука са толкова силни, че те крепят физическия свят.
Ще ви обясня истината за Живота, кодът на живота по един опростен, понятен за всеки начин.
Човеците, животните, растенията сме съвкупност от клетки, кости, органика, минерали, метали.
Какво крепи този хаос, какво му вдъхва живот? Тирета (пръчици) и точки! Укрепени сме от скеле, мрежа, енергетика от пръчици и точки, това е светът на микробиологията, микрофизиологията, микропсихиката (бъдеща наука). Свят, в който няма да задълбавам, защото към настоящия наукоподобен момент е прекалено ограничен, а доскоро и напълно погрешен.
Твърди се, че Вселената е изградена от атоми. Тази теория е съмнително да е вярна, но все пак дава някакъв логичен фундамент. Но живи ли са те, атомите? Има ли в тях разум, инстинкти, Божи замисъл? Едва ли.
Никой не отрича, че има едни други градивни микро-частици, това са бактериите, дрождите, вирусите. При тях има несъмнено има живот, и съживяване, борба с ентропията. 
Скоро откриха бактерии в мозъка. Преди това в други трудове, за които се раздаваха Нобелови награди, грешно се твърдеше че мозъкът е стерилен. С половин уста сега се признава, че пръчици и точици има в кръвта, и в костите. В бъдеще ще се окаже че микроорганизмите са навсякъде в нас и регулират не само всички телесни процеси, но и умствени. Въпрос на време.
Времето показва, че почти всички човешки аномалии, от кашлицата до шизофренията, през диабета и рака се дължат на лош бактериен баланс, допускане на доминация на лоши бактерии, гъбички и вируси. В основата на всяка болест е това. След като четете това, имате Интернет и може да проверите това. Предлагам ви да започнете с един по-общ и сравнително обобщен материал за човешкия микробиом.
 
Мощта на ферментирал морков, каквато мъртвият няма как да има
Туршията е ярко доказателство за теорията, на дъното ѝ са пръчиците (млечно-кисели бактерии, във вид на бяла утайка), а на повърхността ѝ често зреят аеробните дрожди. Между тези две структури протича чудото на ферментацията. Вземете няколко моркова, краставички и карфиол, залейте ги със солена вода и след седмица ще видите доказателството. Важно - туршиите в магазина са стерилни, мъртви, безполезни, в тях няма пръчици и точици.
Самата среда на човека, кожата му с която той взаимодейства с вселената е покрита с пръчици и точици. По правило краката му контактуват с пръчиците в морето, калната баня, живата почва (натто бактерията е почвена бактерия), растенията (листата им са източник на пръчиците за заквасване на млякото). От въздуха пък идват дрождите... ярък пример за което е "оцетната" бактерия, плесенните бактерии, които веднага структурират виното (истинското) в оцет, а мъртвата храна се покрива с плесен и мухъл. Кислород и водород... окисление и редукция... много важни процеси, вижте останалите материали.
Енергията на ферментирало мляко (кефир), прясното допреди няколко часа няма такава 

Бактериите са енергийни структури, за това също има нови открития. 
 
Аз, точиците в промишлено мляко и моят микроскоп
Кое е по-логично, разумът ни да е функция на теоретични мъртви частици като атомите или на живи, видими с микроскоп микроорганизми?  Бактериите се движат, те имат енергия, атомите са просто теория. За едните има снимки от микроскоп, които всеки може сам да повтори дори у дома, за другите има компютърни графики, синтетична визуализация.
Теорията ми за пръчиците и точките е следната:
  • С пръчици назовавам "ползотворните" микроорганизми. Това са много от млечно-киселите бактерии, някои дрожди, аеробните полезни бактерии като сенната пръчица (натто). Една от най-известните полезни бактерии е лб. булгарикус, друга е споменатата сенна пръчица. Формата им е пръчковидна;
  • Точици са повечето дрожди, гъбички и вируси. 
Всичко е баланс: магнитът, полюсите на батерията, денят и нощта, миговете на тъга и щастие. Същото е и с пръчиците и точките, те трябва да са в равновесие. Няма полезни и вредни микроорганизми, има излязли от своето равновесие. 
Тиретата са безобидни (като нулата на ел. контакта) дори да са много, въпреки че има много процеси в тялото, които имат нужда и от точките (както от фазата в контакта). Доминацията на точките води до катастрофа на организма... бактериен и дрождеви ад, от гъбички по краката до рак. Тъй както само фазата в контакта така ви изтрясква, че не знаете откъде ви е дошло.
Но как, как да се установи баланс или дори лека доминация на тиретата?
Те се влияят от околната, от външната среда:
  • Храната, от захарите, от окислените мазнини, от недостига на живи (не синтетични или мъртви) протеини;
  • От редокс фактора и на храната, и на водата;
  • От светлината, ултра-виолетовата налага доминацията на точките, инфра-червената установява баланс;
  • Въздух, водоеми и почва - те също са източник на тирета и точки.
  • Околните хора и животни. 
  • Емоции и почивка.
Всеки трябва сам да намери баланса между тирета и точки. Това не е вярно! Заедно ще намерим баланса, без "трябва". Обменяме опит и знания и балансът сам идва.
Целта на този блог е да ви помагам да намерите баланса, напълно безкористно, безплатно. Чрез мой опит, къде щастлив, къде не толкова, къде добър, къде лош... пръчици и точки. 
Ще ви припомня някои мои тези за храната и напитките, които са свързани с теорията на пръчиците и точките:
  • Пръчиците (положителните герои) обичат бавните, сложни захари, с техните фибри, например бобовите и особено соя сред тях, елда, ечемик, земна ябълка, всички видове зелета, зеленолистни храни. Точките се опияняват и размножават от бързите захари на бялата захар, плодовете, картофите, бланшираният ориз, тестата, промишленият алкохол и др. Тази теория кореспондира с ниско-гликемичната концепция за хранене;
  • Пробиотичната храна, млечно-киселата, ферментиралата храна стимулира пръчиците. Антибиотичната, микробно стерилизираната храна, престоялата на въздух, включително и в хладилник стимулира точките;
  • "Лекарствата" и особено антибиотиците унищожават пръчиците и осигуряват диктатура на точките. В дългосрочен план всякаква употреба на лекарства е пагубна за организма. добрата, живата, ферментиралата храна е истинският лек за тялото и психиката, храна основно съставена от пръчици; 
  • Окислените мазнини от магазина, сред които стерилните олиа, престоялите дълго време масла, тахани, майонези са храна за точките и антихрана за пръчиците. Добри мазнини за пръчиците са само живите, непосредствено до източника им на живот, също и ферментиралите, с активна бактерийна среда;
  • Умъртвената под стрес животинска плът е храна за точките, неслучайно мъртвото месо гние, плесенясва, източник е на вирусни и бактерийни зарази. Растителната храна стимулира пръчиците. Растителната храна самоферментира, справка - туршията и става източник на пръчиците. На дъното на туршия или кисело зеле има много млечно-кисели бактерии, те са реални пръчици, така се и наричат;
  • Живите напитки стимулират пръчиците, това са кисели млека, кефир, боза, реджувелак, комбуча, ябълков оцет, домашна жива бира, някои вина. Промишлените напитки осигуряват добра среда за точките;
  • Най-ударна храна за набавяне на пръчици са натто, кимчи, туршия, кисело зеле, кефир, кисело мляко. Ударна храна за точките са пържените (ултра-окислени) храни като пържени картофи, месна скара, хляб.
 
Храната с най-много пръчици на кв. пикометър: мои домашни натто и кисело зеле

Това бяха някои бележки по храната, много по-подробни има в други материали в блога.  Още много фактори за почвата, въздуха, светлината, социалната среда, животните около нас, музиката, творчеството са обект на други материали, описани и предстоящи да бъдат публикувани.
Наличието на пръчици и точици, многомерният код на тяхното съществуване са доказателство за едно. Че ние, разумът, добротата и любовта не сме резултат от случаен "голям взрив". За нас се е погрижил Програмист, някои го наричат Бог, други Природа, Съдба. Програмистът или екипът му Е/Са едни и също за всички, а различното тълкувание на имената и дейността Му/Им не са повод за разделение, омраза, насилие и войни. Помагайте, дарявайте пръчици на околните, бъдете източник, а не само консуматор на добро.
Бъдете осъзнати, здравето само ще дойде. Не забравяйте, че добрият прост човек винаги ще е до вас, сложният ще се лута постоянно между своите пръчици и точици като бъде ту добър, ту не чак толкова. Бъдете добри, мъдростта и богатството сами ще индуцират енергията си във вашите пръчици.


Коментари