Translate

Глобалният мегабиом срещу локалните мегалъжи


Учени, медии и политици постоянно ни залъгват за това, колко сме велики ние, хората. Колко негативно видите ли влияем на цялата планета. Връх на тази дезинформация е глобално затопляне. В името на него се налагат корпоративни интереси за хладилници, лампи, автомобили, телевизори. Но не, не се заместват старите технологии с по-добри, по-полезни, по-ефективни, напротив. Глобалното затопляне е причина за нови данъци, за огромна бюрокрация.
Помните ли голямата лъжа за озоновите дупки? Такива никога е нямало. Сега лесно всеки със спектрометър може да провери, че няма и най-малък намек за наличието им. Както ги няма грипните епидемии и много други масови дезинформации, за които никой не поема отговорност.
Факт е, че планетата се възстановява след голям катаклизъм, връща се старият по-топъл климат, за който има толкова много доказателства по цял свят като изображения на голи хора в Сибир, антични голи статуи от Чукотка до Нова Зеландия. Дивите племена за Север и сега са голи, защитават ги един слой от собствена микробиом и животинска кожа, нищо повече.
Ще става още по-топло, независимо от приказките по медиите, предизборните обещания, катализаторите на трошляците, санкциите на комисии и агенции и цирковете на зелените партии.
Зимата е аномалия на планетата ни, тя ще си отиде. Няма да се стопят ледниците и да потопят половината свят. Всичко е в баланс, просто атмосферата ще стане по-плътна, по-микробна, по-малко окисляваща всичко. Ако се замислите за биологията ни, ние сме проект за една много по-плътна атмосфера. В кехлибарите, които са 3D снимка на минали епохи е затворено много по-голямо атмосферно налагане от сегашното.
След 100 години ще ни се смеят колко сме били глупави да си въобразяваме, че с някакви смешни димящи таратайки може да конкурираме мощта на живите от микроорганизми океани, почви, блата, подземни богатства. Да, петролът е възобновяем микробен източник. И за него ни лъжат постоянно, че свършвал. Всичките му находища са по-пълни от всякога, както и джобовете на магнати и по-дребни спекуланти.
Атмосферата и водите са бактерийни, оттам и влиянието върху климата са следствие от дейността на микроби, а не на мързеливи човеци. Микроорганизмите нормализират постепенно хаоса в природата, незнайно от кого натворен.
Живеем в бактериен свят, самите ние сме бактерийни същества. Човеците са толкова незначителни, че с неимоверни усилия не могат дори трайно да замърсят качествено градовете си, а толкова много се стараят. Два дни са достатъчни на един град без автомобилни пушеци и атмосферата му е като нова.
Разгледайте стари снимки от миналото, незнайно защо дървета тогава почти е нямало. По правило по света няма вековни гори, масово дърветата са на до 200 години, при положение че повечето дървета живеят над 500 години. Така, че огромна лъжа е, че сега, с изсичането да дърветата се променя климатът.
Кому е нужна хартия обаче в епохата на компютрите? Дори и за държавната бюрокрация те вече са излишни. Дървени мебели и къщи? В епохата на евтината синтетика.
Природата се възстановява, атмосферата става по-плътна, климатът по-мек. По никакъв начин няма отчетено влияние на този процес от човешката дейност. Хората харчат много по-малко енергия за отопление и охлаждане, има огромни излишъци от киловати в електростанциите. Все повече хора имат автономни домове и електрически автомобили. Но затоплянето методично продължава. С развитието на технологиите, енергоемките производства отпадат, древните въглищни централи се закриват, а и да има оцелели, те имат филтри, катализатори.
Преди 100 години в почти цяла Европа е имало сняг и студ няколко месеца през годината, сега не се задържа и седмица. Летата продължават до късна есен.
Глобалният микробиом нормализира нещата. При такава температурна разлика да сте чули някъде по света нивото на океаните да се е покачило и с милиметър? Става въпрос за реална разлика, не за това което ни съобщават наемниците по псевдо-научни проекти. Сравнете стара снимка на плажната ивица, когато е имало мега-зими, с нова, разлика няма.
Какво стана с полярната шапка на Северния полюс? В моето детство я имаше на всички карти и глобуси. Сега я няма. Може би ледът наистина го няма? Прогнозите бяха, че с такова темпо на затопляне до 2020 година Нидерландия ще бъде потопена. Глупости, тази приказна страна постоянно разширява територията си.
Микробиомът на планетата регулира всичко, почва, води, атмосфера, живи организми. Ако и ние хората, да сме паразити, тази жива планета би ни унищожила до един, на бактериално, тоест на тотално ниво. Просто няма да ни обслужва с микроорганизми, което мигновено ще доведе до рестарт на цялото човечество. Не бих се учудил това вече да се е случило. Титаните от миналото, въздигнали недостижими за нас дребосъците сгради, ги няма. На много други чудати разумни създания също са им били спрени био-токовете. Радвайте се, че сме толкова малко велики, защото ако бяхме опасност за този свят, той би ни погубил като животно бълхите си в блатото.
Необходимо е да работим в посока да бъдем съзидателно велики, в хармония с природата, себе си, с вселената.
Зимата не идва, тя си отива. 

Коментари

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.