Translate

Пъзелът на Живота

Това не е поредната здравословна лимонада в мрежата, в литературата, по телевизията. Този материал ще преобърне представите ви за живота, обществото, любовта, хигиената, традициите, историята.
Знаете ли какъв е смисълът на прегръдката? А на целувката? Да спите гол до любим човек? А на самият секс? Той е същият като на обществената баня! Но не, ще започна от по-далеч, от туршията.
Туршията е сглобяване на различни щамове млечно-кисели бактерии и дрожди за постигане на уникална комбинация за зреене, за ферментация на възможно най-полезна храна.
Туршията е кожен пъзел! По кожата на всички растения има различни млечно-кисели бактерии, които ги предпазват от вселенската ентропия, от гниене, от плесенясване.
Хората не знаят вече какво е туршията, защо се приготвя точно така, а не иначе. Необходима е солена, електролитна вода за намножаване на бактериите, като се дава фокус на определени бактерии. Добавят се моркови, зеле, карфиол... по повърхността им има различни щамове. Много силна пробиотична повърхност има земната ябълка, която е и мощен пребиотик с инулин, за подхранване на ферментацията. Добавят се някои "билки", сушени растения, по чиято кожа също има млечно-кисели бактерии. Особено силна пробиотична повърхност имат подправките, затова се слагат синапено семе и цели зърна черен пипер.
Всеки един ферментирал продукт по света се обяснява с теорията на бактерийният пъзел, от лимоно-туршията в Индия, през кимчи в Корея, германското кисело зеле, киселите краставички, българската туршия.

Как се започва една туршия? С банята! Накисвате кожата на растенията, ядките, билките във вода. Водата активира заспалите бактерии, те започват да почистват повърхността от механични, химични и бактериологични замърсители.
Оптимална температура за което е 37 градуса. Случайно или да, това е температурата на човешкото тяло, на добрата морска вода, на водата в римска баня.
От вселенска гледна точка хората и растенията са едно и също, те са пъзел от бактерии. Всеки човек има своя уникална комбинация от бактерии. 
Какво е обществото? Рекомбинация на тези бактерии! Някога е имало обществени бани, къпещите се в които са били част от античната човеко-туршия. В този пъзел хората са си обменяли микробиом и здраве, били са здрави, не са остарявали. Старостта е функция на умиращ кожен, телесен микробиом. От окисление ни пази точно микробиома, а старостта е точно окисление.
Жив извор? Обществената баня! В Индия хората се къпят в общи реки и езера и в наши дни. В Европа това се смята за варварство. Европа е забравила миналото си, това което се нарича антично. С архитектура, концепции и идеи, от които сме на векове разстояние до достигането им.
Нима в античността баните са били със системи за филтрация и хлориране, с механична, термична и ултравиолетова стерилизация? Не! Те са били с микробиологично саморегулиране.
Върнете се нагоре, до лимонената туршия. Отговорете си честно, един лимон в хладилник, лимон с химично обработена кора колко време може да изкара? Седмица, две, месец-два. А знаете ли, че диво ферментирали лимони в активна пробиотично саламура, самите те живи бактерийно, могат да изкарат години при температура 5-15 градуса?
Човешкото тяло има по повърхността, включително и вътрешните си кухини повече организми, отколкото са звездите на небето, много повече. Е и?
Спомнете си друга антична традиция, оргиите. Или пък съществуващият и в наши дни при арабските народи... харем от жени. Не може да си ги обясните нали? С похот не става. Древните са били великани на мисълта, изкуството, архитектурата. Някак си не се връзва с всичко това похотта. И нещо много куца в теорията за похотта, приложена към харемите.
Стомахът е най-известният микробен център на човека. Но при жената вагината е дори по-силно активен бактериен център. И сега приложете тези знания към теорията на туршията, към разнообразието на микробиома, който консервира генома ни, прави ни млади за дълго време и здрави до края на жизнения ни цикъл. Почти всички неунищожени или не заключени във Ватикана или по други места писания твърдят, че древният човек е бил консервиран не за някакви си жалки 60-90 години като нас, а за хилядолетия. Лимонът в хладилника (ние) и заквасеният лимон (те).
Тази уникална теория обяснява дори "най-древната професия", проституцията. Каквото и да се говори хората практикуващи това, институциите които управляват тези отношения винаги са били на почит, има ги по всяка една точка на света. Всеки добър хотел на света, освен СПА центът, предлага и проститутки.
Като стана въпрос за СПА процедури... До нас са оцелели някои трохички от минали знания. Ароматни бани, билкови сауни, солни стаи, инфрачервена сауна, парни помещения, турска баня... Всички те, са едно и също. Върнете се на снимката на джинджифила и моркова по-горе. Събуждане на микробиома, на кожния микробиом, чрез влага и топлина. След което следва заквасване в обща баня.
В наши дни СПА центровете са диващина, и за древния, и за бъдещия човек. Какво ти заквасване в хлорна вода? Какво събуждане на микробиом следвано от сапунен (натриева основа) кожен геноцид над микробиома? Просто пари на вятъра.
Защо всички обществени бани са закрити? За да бъдат болниците пълни? Скачени съдове.
Оргиите? Точно тях сега ги прави човека. Безсмислено пилеене на ресурси. С презервативи, чиято химия убива вагина микробиома. Правен от хора със стерилизирана от антибиотици и сода каустик хигиена кожа, тяло. Оргиите вече не са за здраве и дълголетие, а от суета и глупост.
От наша гледна точка оргия и животът на пчелите. Всяка пчела изнасилва серийно цветчетата. Не е така, тя ги рекомбинира, смесва техният микробиом, след което го влага в изумителната микробиологично субстанция на меда, на другите пчелни продукти. Пчелите са остатък от античността, които в наши дни са неудобни и са на изчезване поради което. Пчелите не само организират оргии и произвеждат продукт, който модерната инсдустрия дори не може да анализира, да не говорим да възпроизведе. Как пчелата строи потресаващите си хексагонални пити, след като ние хората дори не можем да построим добра будка за вестници. Всичките стойностни човешки сгради и градове са наследство от онези античните строители, с техните оргии и бани без химия. Пирамиди и фараони, живеещи хиляди години.
Любов, целувки, чакри? Чакрите напълно съвпадат с бактерийните центрове. Изключение допреди няколко месеца бе мозъкът. Но пишман учените най-накрая откриха, че и мозъкът е активен микробен център, а не какво твърдяха празните им кратуни над сто години, че бил стерилен. 
Целувките са обмяна на микробиом. Също и прегръдките, също и ръкостискането. 
Децата? Те са нова мини-туршийка, която се заквасва от майката. Здрави са тези деца, които са родени естествено през микробиомен център, кърмени с микробиомна човешка кърма (адаптираните боклуци са стерилни). Деца, които се докосват до голото тяло на майка си, който са прегръщани и целувани. Деца, които растат, играят, израстват, къпят се с други деца, с много братя и сестри. Деца, сред които има много животни, създания които също имат уникална част от пъзела на Живота.
Като стана въпрос за античността, без да рискувам съществуването на блога си, просто ще ви покажа една от серията картини на велики художници от 18-19-ти векове. Античността не е това, което знаете за нея. Както казват "гениите" на съвременността (Исак Нютон, Стивън Хокинг), ние просто стъпваме на "раменете на гиганти". И моите открития се базират на поглед засега от кръста, а по-натам и от раменете на гиганти. Поглед върху руините от древността, които са под краката ни. Човекът все още е един абориген сред руините на велики цивилизации.
Теорията за пъзела на Живота сега ви се струва изумителна, скандална, еретична. Но я се огледайте, оставете я да ферментира месец, два, година. Ще видите, че нищо не може да я обори, а целият околен свят я потвърждава.


Коментари

  1. Здравей, би ли ни насочил към информация за античността, за която ти говориш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тц! Само в закрити групи, за хора с потенциал. Някои части от пъзела са разпръснати в други материали в този, и в другите блогове. Успех в просвещението.

      Изтриване
  2. Ето за /релната/античност:
    https://www.youtube.com/watch?v=qFlNy2CwLcI
    https://www.youtube.com/watch?v=X-qrOngfd9c
    https://www.youtube.com/watch?v=nf0CyMwwHWw
    Поздрави

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.