Translate

Телата в телата и разумите от разуми. Вселенски дух в многомерни тела

Ти спиш! А когато спиш, си буден. Събуди се наяве и си задай въпросите: кой си, къде си и какъв е смисълът на всичко. Нямаш отговор, никой от нас няма. Защото не виждаме картинката на Реалността. Няма как да я видим с тези очи и ум объркани от училище, телевизия, цензурирани книги и сектантска наука.
Истината се крие в малките неща, те с очи не се виждат, само със съзнание.
Кои са малките неща? Наричат ги атоми, бактерии, елементарни частици, ензими, фотони, вълни, струни. Истината в малките неща много се различава от истината в нашият "голям свят". Пример за което е квантовата механика, която напълно противоречи на голямата механика.
Ултра малък пример с огромно значение е микробиологията, в която се крият невероятни загадки и потресаващи истини. Които няма как да ги видим с похотливите си и суетни очи, намиращи в човека сексуален обект, враг или приятел. Убеден съм, че повечето хора смятат за лудост твърдението, че ние сме микробни създания, а не "лего" комплект от кости, мускули, мозък и тръбички с кръв. Но това е факт.
Вселената е безкрайна във всички направления, в широчина (на нашето макро ниво), в дълбочина (на микро ниво) и в обем (на мега ниво). Изградени сме от малки неща, те са изградени от още по-малки и така до безкрайност. Ние изграждаме по-големи структури, те още по-големи... друга безкрайност. Безкрайност от безкрайности.
Тук пиша за микробния свят, но това е само част от непознатия микро свят. Всички микрочасти са свързани помежду си, микроорганизмите контролират ензимите, витамините, имунната система. Може тях пък някой друг да ги организира.
Представете си, че за едно по-горно ниво ние се явяваме микроби. Някои сме полезни като коминочистачите, други пък са патогенни като наемните убийци. Живеем в общество, в което сме точно като микробите, взаимно гасим вредата върху мега организма, който обитаваме. Това гига създание е Гея, Земята, Планетата или друго безсмислено наименование.
Ако обществото е здраво, то има органи на реда, закони, морални ценности. По този начин вирусите като корумпираните политици са под обществен контрол.
Но я си представете, че в част от организма се влее антибиотик, във вида на идеите на Карл Маркс, идва комунизмът, инфектира огромни територии, убива милиони полезни бактерии.
Хората са вид висши бактерии, предполага се те да имат разум, но някак си техният разум е част от Плана за опазване на мега организма. Ние, микроорганизмите и Тя, мега организмът сме в симбиоза.
Очевидно е, че разумът също има свои микро съставки. Логично е тогава той да бъде разпределен върху микроорганизмите. Микро разуми, изграждат мега разум, и така до безкрайност.
Разумни ли са нашите бактерии? Те комуникират по един свръх естествен за нас начин. Те населяват не само стомаха, вагината, дробовете, косата и кожата, но и мозъка ни.
Ние, хората, част от здрава микрофлора ли сме или от болна? От здрав разум или с психически увреждания? Да не би болестите срещу нас да са са отговорът на мега организъма срещу произвола върху неговата плът?
Всичко това не е толкова абстрактно, защото дори на нашето ниво има малки прототипи на колективния разум. Мравки, термити и пчели са пример за това. Тези създания целенасочено облагородяват, осигуряват ферменти за околната среда. Те са в симбиоза с Природата.
Да не ни пък ние, хората са сме лишеите на тази жива планета? Да оставяме след себе си пустини, ядрени кратери, пресъхнали морета и реки. В миналото има следи от рестарт на човешките цивилизации, много следи. Живеем сред руините на минали бактериални лечения, тъй както в тялото ни има следи от анти бактериални терапии.

Паразит ли си ти, или ползотворна бактерия?  Ще доведеш тази цивилизация до разцвет или до поредния рестарт? От теб зависи, просветен си, извинения няма.
Телата ни са нищо, ако не е здраво мега тялото, върху което се множим. Защото микробиомът извън баланса води до крах на цялото тяло. Полагайте грижи не само за своите дух и тяло, но и за всички близки и далечни хора. Комуникацията с другите създания на нашето ниво е чрез любов, а не чрез омраза.

Коментари