Translate

Водата, микробиомът и солта на живота

Животът често се оприличава на океан. А водата се боготвори. Без вода, следва пустиня. Без влага във въздуха, настъпва мракобесието на вирусите.
Няма да ви говоря за чудеса и паранормални явления, ще ви опиша някои експерименти, от които сами да се се убедите какво всъщност представлява водата.
Паранормална е науката, никой нормален човек не може да разбере за какво става реч там. Според едната наука става едно, според другата друго, трети пък укриват нещо.
Знаете ли, че солената вода е безкраен източник на енергия? Вземете графитна сърцевина, обвийте я със салфетка или като на снимката с някаква непроводяща пореста материя, обвийте с алуминиево фолио за печене. И ето го, електрическия източник, познат на хората от хилядолетия.  Около морския бряг има безкрайно мощен източник на енергия.
Така, че науката - вън, да заповяда аналитичното мислене. Човек имал нужда да се хидратира? Не, човек има нужда да зареди батериите, извинете - бактериите. Бактериите в нас са електрически източник. Солта им помага, но могат и без нея. Опитайте да направите кисело зеле със сол, може да го получите по-бавно и без сол. Вземете саламурата, сокът от кисело зеле и потопете същата енергийна клетка, ефектът е същият - енергия.
 
Батерия, захранена от суроватка на кисело мляко
Водата служи на човек за нещо много по-важно, за енергия, а не за тест на простата. Водната среда е намножител на бактерии, биореактор за размножаване на микроорганизми. Същото е във въздуха, когато е влажен, аналогично е във водата.. Когато полеете почвата с вода, тя оживява, бактериите в нея реанимират зърната, давайки им сигнал, че има енергия за покълване.
Топлина, влага и малко соленост, това е енергията на живота. В топла вода, с телесна температура от 35-40 градуса се намножават бактерии за да се противопоставят на окислението, на стареенето, на вселенската ентропия.
Човек пие окислена вода, защо ни доставят мъртва микробиологично вода без никакъв смисъл е въпрос на интереси. С жива вода, не би имало фармацевтични концерни, здравно осигуряване, армии от лекари, парамедици, медицински сестри и братя, психиатри. При наличие на жива вода, пенсионната система би се сринала.
В главата на повечето хора цари хаос от понятия. Затова е лесно манипулируем. Масово се бърка киселостта (pH) на водата с окислеността (ORP). Живата вода, е жива заради активните бактерии в нея. Те свалят киселостта до pH от 3.5-4.5 и правят редокс-потенциала (окислеността) отрицателен. Масово човек пие вода с високо pH, около и над 7.0 и окисленост над +100mV. С което много затруднява стомашния ни микробиом, който разходва немалко енергия да нормализира тази вода. А колко по-лесно би било да поемаме жива, структурирана вода. Закони, наредби, данъчни, агенции, специални части обаче бдят зорко никой да не предлага живи напитки, само стерилни от живот. Дори нещо толкова живо като бирата е вкарана в стерилни норми и вече не служи за здраве, а за алкохолизъм. Същото е с виното, бозата, киселите краставички от супермаркета. 
Човек не изпитва толкова жажда, нито глад за сол. Микробиомът му дава сигнал за млечно-кисел дефицит. Бременните жени изпитват точно такъв глад, за кисели краставички. Но къде ти диво ферментирали краставички, та те са незаконни.
Енергетиката на тялото е свързана пряко със здравето, имунитета, хормоналния баланс, витаминния синтез, с нервната система, с мозъка. Това дори науката вече не може да покрие, потърсете най-актуалните научни публикации в тази област.
Водата ни зарежда, живата вода. Окислените структури - напротив, разреждат акумулатора ни. И не, човек няма нужда от много вода, твърденията на бутилиращите мъртва вода компании за над три литра на ден са просто абсурдни. Изпийте чаша реджувелак и микробиомът ви ще е доволен, а тялото ще има енергия, каквато е нямало на мъртво гориво.
Лимоните не са това, което бяха, така че за сутрешна енергизация вече са безсмислени. Най-голяма полезност има не в сока им, а в кожата. В кожата им множество полезни бактерии. Но не и в промишлените лимони, с кожа обработена с химикали. Същият принцип важи за кожата на всички растения, особено на тези под земята, където е влажно, сравнително топло и няма кислород. В кожата на рибите също се крие основна част от полезността им, кожата им е защита чрез микробиом. Както е и при човека.
Идеална сутрешна напитка е чаша топла вода с натурален мед, чийто пробиотици се активират във водата, зареждайки могъщ електролит. Оставете им време от поне половин час. Ще помогне на живота в меда с лъжичка хубав инулин, най-солидният пребиотик, който ще донесе наслада на микробиома в стомаха ви.  напитка от ръж и цикория е друг ударен пребиотик за гориво на акумулатора, добавете малко сероводородна сол.
Чаят малцина от вас знаят, но ако е истински е ферментирал под влиянието на млечно-кисели бактерии. Те се активират в топла вода, под 45 градуса, над 60 - умират и чаят не разтваря своята полезност. При консумация на лактоферментирал чай, е добре да се захранят бактериите с мед, инулин, кленов сироп. 
Ако има силна липса от енергия, стратегическо оръжие за промяна на баланса е кефирът. Препоръчвам соевият му вариант, животинското мляко вече е продукт от анаболни мутанти, третирано като перилен препарат. Става въпрос не за кефира получен от прахчета, а истинският - от млечна гъба. 
Много лесен експеримент, полейте със суроватка от кефир почвата на някое стайно растение. Галванометърът ще огъне стрелката.



Коментари

  1. А как да си направим жива вода ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С търсачката в блога. Веднага се намира това https://www.think.bg/2019/01/living-water.html, има и други принципи и методи, в други материали.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.