Translate

Раните и микробиомът

В по-съвременната медицина се налага мнението, че раните имат нужда от антибактериална обработка. С антибиотици, спирт, риванол, йод и друга синтетика и химия.
След като официалната медицина преди 5 години ме бе отписала като човек, а сега съм в цветущо здраве, нямам ѝ никакво доверие. Същата медицина преди няколко месеца уби чичо ми в адски мъки при химиотерапия. Тази престъпна шайка шарлатани поддържа баща ми на тежка химия, "предпазвайки" го от високо кръвно, като в момента той е пълна развалина.
Науката е далеч напред пред медицина, или поне изледвателите там се разпростират върху множество алтернативни пътища. Особено в разбирането си за кожата. Животът е прекалено кратък за да чакаме десетилетия медицината да си признае грешките, ако погледнете в миналото винаги се е случвало... грешка, грешка и пак грешка... умъртвени милиони хора, официално и безнаказано.
Затова реших да приложа своите научни знания научни знания и практически опит върху своя рана. Експериментирах не с антибактериална обработка, а с ултра бактериална! Защото съм убеден, че няма нужда от избиване на всички бактерии, включително собствените, а от насърчаването на свои и доставяне на помощни външни.
За целта използвах моя разработка крем, наречен KEFFAIR. В него има кефир, ший и кокос. Кефирът е заквасен чрез млечна кефирена гъба, натурален пълноспектърна, не синтетиката от супермаркета с 5-7 изкуствени щама. Ший и кокосът са ферментирани чрез микс от пробиотици и олигозахариди (бавни, растителни захари като инулин и тиква).
Принципите и процесът не мога да ви опиша, тъй като микробиологията е занимание опасно. Малцина могат с едно четене да осмислят и приложат това, което съм натрупал като опити знания за четири години. И не, това не е високомерие, а прагматизъм.
Личното прилагане на такъв тип бактериален крем за регенерация и защита на кожата от патогенни организми се оказа изключително сполучлив. Дори под пластир, където проблемът за липсата на кислород е дефект при антибактериалното третиране, тук е желана среда. Защото тези, истинските, регенериращите лакто-наноботи най-добре виреят на тъмно, влажно и без въздух.
Трябва да отбележа, че има дефект при антибактериалното лечение, не от липсата на въздух, а от липсата на достъп до атмосферни бактерии. Ние плуваме в бактерийна среда, самата планета ни лекува, когато се налага.
Партньорът ми в това бактериално приключение, преди няколко месеца получи много по-сериозна рана, порязване почти до кост. Само за няколко дни се възстанови с аналогичен крем, в който нямаше дрожди както в кефира, а само млечно-кисели бактерии в комбинация със сенна пръчица (натто). Снимки на преди и след не е редно да ви показвам, тази преди е доста стряскаща.
Защо този вид третиране на рани е толкова успешно? Резултатът е напълно логичен, защото кожата е микробиомна структура, тя е жива благодарение на лакто-скафандъра, без него тя би се разпаднала. Което се случва с хората, злоупотребяващи с медикаменти, имаши лоша бактериална микрофлора в стомаха, а оттам и върху цялото тяло.
Удивително неразумно от страна на медицината е, че при рани не възстановява регенериращия кожен микробиом, а напротив - атакува го с агресивна за него среда, от спирт до антибиотици.
Може да експериментирате този принцип, налагайки лист от диво ферментирало кисело зеле върху малка рана. Върху малка, не се хвърляйте да поправяте големи проблеми с малко опит. Освен това имайте предвид, че всеки човек има своя специфична кожна микрофлора, пък и самата туршия или кисело зеле не винаги са умело приготвени, не във всеки момент се намират в оптималния микробиологичен баланс. Може да опитате компрес и от домашно кисело мляко, в което се предполага да има само млечно-кисели бактерии, без дрожди.
Напомням ви, че това е мой личен опит, целта на материала е да ви даде един алтернативен поглед върху истини и полуистини, които се приемат за медицински стандарт.
Прототип на представения бактериен компрес са знания от древната медицина, в която се налагат листа и се ползват отвари, които по същество също са бактерийни, защото всички растителни листа, особено сушените са лакто-ферментирали.
Бъдете здрави.
***
Важна особеност на такъв вид мазила е грижата те да бъдат живи, оттам безопасни. Важно е на каква температура се съхраняват, дали се взима чиста проба, разбъркват ли се (претакват) и др. фактори, които са описани подробно в някои материали тук. Никога не се допуска контакт с метал, особено при кефирени структури. 
И още един прототип от природата... бактериалните слюнка и урина, действат на същия принцип, напълно противоположния на антибактериалния.

Коментари