Translate

Възстановяване на зрението

Зрението е информационният канал, който дарява най-широка представа за света. С него опознаваме четем, обичаме, работим и творим. Вероятно има и екстрасензорни възможности, за които малцина знаем, но те по никакъв начин не омаловажават доброто зрение.
Все повече хора, дори деца имат влошено зрение. Не го виждате, защото мнозина са с лещи, иначе бихте се уплашили от размера на аномалията. Като епидемия е, хората масово не виждат.
Проблемите с очите са множество, от банални нарушения на стъкловидното тяло ("мушички"), през мощни диоптри, алергии, до пълна слепота.
В корена на почти всички деформации на зрението е технологичната среда, безумната цивилизация, откъсването на човек от природата.
Най-важното за окото, което трябва да знаем е, че то е микробиомен орган. Неговата основна защита от инфекции, алергени, замърсяване са микроорганизмите. Тези микроорганизми са и наноботи, които поправят аномалиите. Това твърдение може да го проверите бързо и лесно в Интернет, фокусирайте се върху изследвания от последните пет години, преди това - заблуди и мракобесие.
Влошеното зрение не е до живот, то може да се възстанови. Може и с тренировки за очните мускули, за това има много материали. Аз обаче ще наблегна на очно-микробиомните процедури.
Първи фактор за регенерация е светлината. Живеем в епоха на синтетична светлина, ултра-виолетова в основата си. LED светлината е UV зад луминофор, проверете. Причина да забранят нажежаемите лампи, не е икономията, а предпоставката хората да стават още по-слепи. Нажежаемите класически лампи са инфрачервени по своята същност, те светят и топлят, те са благодатна лъчиста енергия.
Правило: инфрачервената светлина стимулира добрият микробиом, ултравиолетовата го убива.
Пазете очите си от слънчева ултравиолетова светлина, носете качествени слънчеви очила, независимо от цената им.
Разкарайте всички LED лампи от дома и ги заменете с халоген или класическа нажежаема. Пълна глупост е, че тези лапи са неикономични. Те просто правят безсмислени лъчистите отоплители за луди пари, които в момента са последен писък на отоплението. С тези лампи въздухът се заквасва с полезни бактерии, падат вирусите и хората са много по-здрави. Инфрачервената светлина радва растенията, аквариумите, котките и кучетата. С думи няма да го разберете, проверете с дела.
Изхвърлете новия си монитор с LED подсветка, но го хвърлете наистина, а не да го пробутате да се мъчи друг човек. По-старите монитори с CCFL подсветка са по-малкото зло.
Задължително е мониторът, лаптопът, смартфонът да нямат пулсации, дължащи се на ШИМ модулация. Това скапва психиката, очите, микробиома. Модулираната светлина е глобално престъпление срещи човечеството. Огромна част от техниката на Apple нямат светлинна модулация, но пък новите са с LED.
Спектърът на домашната светлина трябва да е около и под 3000 келвина. LED лампите имитират това с фалш, чрез оранжев люминофор, криещ ултра-виолетовата им основа. Класическите нажежаеми крушки са си такива по природа. Също както свещта, огънят.
Телевизорите са зло, не само заради глупостите, които излъчват. Те са източник на синтетична, модулирана светлина. По-малкото зло е проекторът с метал-халогена лампа, която има широк спектър, инфрачервена мощ. Само внимавайте с метал-халогена, когато загрява или когато е към края на жизнения си цикъл, тогава свети в ултра-виолет.
Много ще ви помогне за запазване и възстановяване на зрението, а и на целият телесен микробиом, светлинна инхалация с инфрачервена лампа.  Затворете очи и се наслаждавайте, аналогично е на терапия при залеза на слънцето.
Друг жесток фактор за зрението, е въздухът. Сухият въздух отслабва микробиома, който иска влага и топлина. Поддържайте влажност над 60%. В комбинация с лъчиста, инфрачервена топлина, няма да живеете в жега, а сред лъчисто огрята влага и светлина около всичките си открити микробиомни центрове, в това число и очите.
Много ще подобрите въздуха, ако го заквасите. За това помага солта, поради което почивката на море, солната сауна са толкова благотворни. Добра домашна придобивка е солната лампа с халогена крушка. Заквасване на въздуха се постига и с растения, голям аквариум, които освен всичко и овлажняват. Влага, топлина, микробиом... всичко е свързано. Дори котките са отличен подобрител на микробиома на дома, те си имат своите навици и процедури, те обожават инфрачервените лампи.
Храната е ключова съставка, наблегнете на млечно-киселата храна, мощни източници за захранване на нашия микробиом са киселото зеле, туршиите, кефирът, киселото мляко, натто и др. Но не само храните, а и напитките трябва да са активни, а не стерилни. Окислените храни и напитки, тези с положителен редокс потенциал, развалят компонентите на тялото, включително и очите.
Не по-малко важни са и пребиотичните, тези които хранят вътрешния ни микробиом храни. Например морковът, който е отличен пребиотик, но се разглежда като полезен з аочите по други причини. По-добра в това отношение е земната ябълка и особено цикорията. Забравете кафето, което изпържва очите, заменете го с цикориевата "инка".
Една много удачна процедура са пробиотичните капки за очи, които всеки разумен човек само може да си направи. Но тъй като знам, че повечето от вас не са достатъчно разумни, няма да рискувам да ви давам идеи, които не може да реализирате безопасно.
Перфекта мускулна тренировка за зрението е стрелбата с пневматичен или софт бол пистолет. Може дори да я практикувате у дома, но внимавайте с вещите, винаги слагайте защитни очила. Това е моят опит, някой може да е открил други тренировъчни процедури.


Коментари