Translate

Масажът, масажът

Масажът има много по-дълбок, по-широк и извън времеви обхват, отколкото се предлага към момента. Той е нещо повече от мачкане за пари, но не като паранормалност, а като наука, логика, познание.
На първо място, масажът е допир, на кожата с кожата. Обмяна на микробиом, оттам на енергетика. Масажист предава енергията си, поема чуждата и обратното. Енергийна терапия, която я може и котката ви, с уговорката че котката не е ваша, а си е сама на себе си.
Абсолютен провал на масажа е когато масажираният има по-добра енергетика от масажиращият го. Масажистът с бръмбари в главата е енергиен вампир.
Има лечители, масажисти и чиста проба хартиени наемници. Истинският масаж се прави от лечител, който усеща биоенергията, отнема болката, предава своя положителна сила. Масажът отнема сила, не може да се прави за норматив, за пари.
Електролитът на масажа е масажната смес. Която не може да бъде мъртва промишлена козметика, нито пък окислено етерично или базово масло. Масажът с мъртви структури е безсмислен като пеене на плейбек.
Масажът не е само за кожата и мускулите, той е за всичките сетива. Постига се хармония, релакс, ремонт на тяло и психика.
Звукът, музиката са важни, но не във формат говорител на смартфон, а от качествени озвучителни тела, в качествен формат. Необходим е синхрон между движение на масажиста и самата музика. Масажен танц.
Друго сетиво, за масаж е обонянието. Етеричните масла са важни, но не по вид аромати, а по смисъл, индивидуалност. Глупост е те да са промишлени, окислени, или пък синтетични? За да има масаж за обонянието, това става с домашно приготвени, защитени с фермент масла. Ако чак толкова липсват такива, може сол, включително и сероводородна. Масаж на рецептори и инхалация на дробовете.
Въздухът трябва да е свеж, но влажен, богат на аромати и ферменти. Растения, покълващи семена, жива почва (глина), голям аквариум.
Кожата, очите, косата, тялото поемат и друга енергия. Лъчистата топлина от камина, слънце на залез. Които отлично се заместват от инфрачервена лампа (халоген). Лъчев масаж. Който събужда микробиома в няколко направления. Масажно студио с климатик е като телевизор с порно при първа любовна вечер.
Мускулите са смес от клетки и ферменти. Масажистът замесва мускулите и разнася млечната киселина, която е продукт на микробиома. Като месенето на хляб е: разнасяш в тестото, кваса.
Тактилните усещания на кожата се стимулират с лек повърхностен масаж.
За много масажисти, космите, особено на мъжа са досада. Но без масажа на тези микробиомни антени, това е слабо функционална процедура. Важи за косата, веждите, всичките косъмчета. Кожата е осеяна с косъмчета, добре е масажистът да осъзнае, че работи и върху тях. Осъзнал тази енергетика, много по-добре ще се справи с това древно изкуство. Изкуството на енергийната, телесна, сензорна и микробиомна терапия.
Друг сензор за цялостен масаж е вкусът. Необходимо е преди, а може и след масаж да се поеме специален пикантен чай, или лека закуска. Жива структура, с млечно-кисел, ферментен вкус. Може да е резенче ферментирал джиджифил, фурма, реджувелак, а защо не и глътка живо вино.
Обобщение за масажа. Той е:
  • Енергиен допир.
  • Омесване на мускулите.
  • Стимулиране на косъмчетата.
  • Заквасочно, живо мазило.
  • Въздух, ферменти, аромати, инхалация.
  • масаж на вкусовите рецептори.
  • Лъчева, топлинна терапия.
  • Наслада за учите, чрез качествено звуково съдържание.
Масажът е интимност, споделяне на част от тялото, на голяма част от микробиома. Човек с лоша енергийна структура, с болно тяло, стерилен микробиом не може да бъде масажист. Антибиотици, алкохол, никотин, окислена храна... истинският масажист не поема такива неща. Добрият масажен терапевт ще познаете по брадата, ако е мъж и по дългата небоядисана коса, ако е жена.  
За масажно масло мога да препоръчам смес от заквасени масла и ферментирали аромати, с които се осигурява проводник на енергетиката, отличен допир, ароматна терапия. Пример за такава моя рецепта е смес от:
  • Бяла глина.
  • Заквасено масло от кокос.
  • Ферментирал зехтин.
  • Сероводородна сол.
  • Бадемово кисело мляко.
  • Микс от натурални пробиотици от сушени билки, сушени плодове.
  • CBD олио от коноп или див копър.
  • Аромати на лавандула, роза, ванилия, тамян и др. Истински аромати, от живи етерични масла.
За музика препоръчвам комбинация от японски Denon и британски озвучителни тела, над 12 инча за до 40 квадрата, и по-големи за голямо помещение.
За овлажняване и ароматизация на въздуха е добре да има гореща вода със сол и билки.
Инфрачервената топлина, може да се осигури от няколко ИЧ халогена, каквито се ползват в инкубатори и оранжерии, или за медицинска терапия.
Но къде такъв масаж, за 20-50лв.? Е, няма, няма и за милион чувала с диаманти.
Масажът на всеки човек е индивидуален акт. Той не се случва по учебник, нито дори от екипирани в "традиционни" костюми наемници. Масажът не може да бъде тайландски, балийски или никарагуански... той е човешки.
Масажът е като любовта, с пари е нищо повече от проституция. Масажът е любов, защото освен допир, той има духовно измерение. Масаж от неморален човек е като секс с човек с венерическа болест. Пазете се!
Масаж на душата? Това е тема за друг материал, за жив семинар. 
Бъдете здрави.

Коментари

  1. Поздравления, Кен за поредната уникална статия.
    Толкова са ценни, че си ги записвам, споделям и изучавам.
    Не е ли време да направиш " кошер " с добри и умни хора, независим от фейсбук, живи семинари за всяка статия, да издадеш книга или друг начин за озаряване на хората с вижданията ти и идеите ти.
    Бъди жив и здрав и в добро настроение.
    Вес Пешев

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.