Translate

Микробиомът срещу геномът в спорта

Много хора тренират, някои дори правят не серии от снимки, пред огледалото, а истинска силова композиция. До напредък стигат единици. Някои добри теоретици и всички добри практици отдават застоя на генетични ограничаващи фактори.
Прието е за истина, че генетиката е важна. Човеците имаме по-важен фактор за енергетиката. Микробиомът спрямо генома има значително по-голяма роля в метаболизма, синтеза на хормони и витамини, разграждането на протеини, енергийното снабдяване на клетките, поддържане на добра кондиция на нервната система и на мозъка.
Удивително, но в спорта не се говори за микробиома. Вероятно защото по заобиколни пътища се стига до ролята му, в елитния спорт. Там където е важно дишането, издръжливостта, мускулната кондиция. Много е вероятно елитните спортни щабове да знаят за тайна на микробиома, секретните подвижни дихателни лаборатории са индикатор за което.
Бидейки микробни създания, хората сме захранени от бактерийна мощ. Мощните, ползотворни бактерии разкриват потенциала си в безкислородна среда.  Може да откриете много факти и доказателства, демонстрации и научни публикации, че истинската сила идва не от бутафорните аеробни мускули, а от анаеробната енергетика. Има много примери как хора с дихателна тренировка и умерено натоварване човеците постигат невероятна сила.
Често определят хората с не много обемни мускули, но с огромна сила и издръжливост, като жилави. В какво се корени тайната на жилавостта?
Вместо "блъскане" на желязо в несвяст, жилавите хора развиват анаеробна сила. Те не пият добавки, не тренират по разписание и програми. Нещата при тях се получават естествено. Те умеят да дишат, да се хранят и да спят. Жилавите хора мобилизират своя микробиом, за да получат сили, които много по-едри хора нямат.
Млечната киселина е индикатор за анаеробен срив, тя слага край на всяка тренировка. Лактатът изгаря тялото. Натренираните хора имат добра млечно-кисела усвояемост, те могат да се справят с кислородния дефицит, защото точно този дефицит е в основата на истинската телесна мощ.
Млечната киселина е храна, тя не трябва да се трупа, а да се консумира напълно. Млечната киселина е бактериен продукт. Тя се получава от коагулация на протеините, процес който става в киселото мляко. Много е вероятно за енергия и сила да се усвоява млечната киселина, а повечето от останалите вещества да са просто баласт.
Тялото няма технологичното време да закваси, да разцепи протеина до млечна киселина, за това са необходими поне два часа с ензими, и над 4 часа с микроорганизми. Индикатор за което е, че след храна, кондицията за бягане или тежести идва след повече от два часа геномен покой, в който протичат мощни микробиотични процеси.
Когато става въпрос за кисело мляко, то има външна доставка на готова млечна киселина, структуриран протеин.. По-добрият вариант за млечно-кисела храна не е животинското мляко. Соевото кисело мляко е азотна структура, а точно азотът е нитро-то на мускулите.
Битката в спорта не е за мускули, а за VO2 Max мощ. VO2 Max се тълкува грешно като кислородна ефективност. Всъщност това е анаеробна автономност. По време на кислородният глад в тялото на човека, на животните, на растенията се случват чудеса. Чудото на фотосинтезата се дължи не на кислорода, а въпреки него.
В тялото се случват чудеса, които се захранват от горенето на глюкозата, за да има енергия за микробиомния реактор. При липса на бутафорни мускули и умерено количество захари, човек диша плитко, анаеробно, окислява се умерено, старее бавни, мисли ефективно. Силата му е огромна, издръжливостта - феноменална.
Дихателните практики по време на натоварване са в основата на анаеробната ефективност. Необходими са часове натоварване за да може човек да навлезе в зоната на анаеробния прогрес. С разбиране за случващото се, това може да стане за минути. Просто тренирай кратно, но анаеробно.
Скоро опитах тренировка, която противоречи напълно на класическите фитнес постулати. Няма вдишвай, издишай, вместо това опитах да вдишам мощно и да направя колкото се може повече повторения на един дъх. Мускулите и главата експлодираха.
В неявен вид тези принципи участват в плуването, където се прави едно вдишване на 3 или на четири загребвания. В бягането, което е ефективно, когато анаеробното зареждане като брой крачки е по-малко от анаеробното разстояние, отново в крачки. Бягането и плуването не са аеробни занимания, а анаеробни. Те не окисляват тялото, а го антиокисляват.
В основата на добрата телесна енергетика е не гръдното дишане, а коремното. Коремът е главният мегаполис на микробиома, там се преобразуват и храната, и въздухът, и емоциите, в по-добра енергия. Гръдното дишане е слабост, то е индикатор за изнемогване. Започнете ли да дишате с гърди, идва краят на натоварването. Дълбокото гръдно дишане води до окисление на кръвта, оттам - на цялото тяло.
Неправилното дишане е в центъра на геномното окисление и аномалии като рак и мозъчни аномалии. Превесът на кислородното дишане над анаеробното създава окисляващ дълг, стареене, деградация. Чрез кислородно дишане се създава среда за доминация на вируси и дрожди.
До изкуство е доведено дишането в кондиционните тренировки. Доминацията на атлетите, изваяни от свободни тежести, над синтетичните колоси се дължи на синхронизацията между тегло, ритъм и дишане. Кросфитът се свързва с дефицит на кислород и анаеробно заквсаване на мускула до крах на тялото, до повръщане. Тялото е като преродено след екстремалната кислородна диета.
Чудото на статичните упражнения се крепи на баланса между дишане и мускулно напрежение, в което зрее микробиомна мощ.
Успехът в живота, спорта, силата се дължи на умението за плитко дишане, без задъхване. Маратонците дишат плитко, професионалните боксьори могат да дишат ефективно цели 12 рунда. Умерено кислородната енергетика е в основата на антиокисляващите процеси в тялото.
Хората с висок пулс, дишат често, неефективно. Високият пулс изтощава сърцето и нервната система, катализатор е за много от болестите.
Пушенето на цигари е част от концепцията на дихателен комфорт на микробиома. Въглеродният диоксид и токсините са друг вид ад за добрите бактерии, след кислородния. Елитните бактерии не генерират, нито консумират газове, някои микроорганизми докато зреят, отделят метан. 
В тялото ни има две енергетики. Петролът е бактерийна структура, тя може да произвежда неизчерпаема енергия, вместо това човек го гори в архаично първични превозни средства. Същото е в тялото ни, вместо да ползваме ефективно микробиомния зарад, ние горим храните в геномен метаболизъм. 
Анаеробната мобилизация чрез дишане е в помощ не само за спорта, но и за най-екстремни ситуации. Някои хора чрез дишане могат да постигнат чудеса от издръжливост, от устойчивост на студ и жега. Това е логично, а не паранормално, защото топлина, налягане, кислород и бактерийна активност са пряко свързани.
Дихателните тренировки за анаеробен капацитет са чудесен прогрес за тяло и за микробиом. Те се подпомагат много добре от следните храни:
  • Сок от кисело зеле като мощен антиоксинант и електролит.
  • Кефирът е вносител на много пробиотична мощ, преработена суроватка и структуриран протеин. 
  • Соевото кисело мляко осигурява четири нива заряд: бактериен, протеинов, млечна киселина и азот.   
  • Непастозризираната, жива бира е супер възстановител след мощна анаеробна тренировка. В нея има много пробиотици и електролити. Пастьоризираната бира е мъртва, вредна структура.
  • Братовчеди на бирата без алкохол са квасът, бозата и реджувелакът.
  • В зависимост от микробиомната си група, при някои хора добри живи напитки са комбучата и  водения кефир.
  • Пребиотичната храна и напитки са много необходими след тренировка. Овесени ядки със соево кисело мляко и мед е такава храна.  
Това са "анаболните стероиди" на микробиома. Изпробвайте необичайната теория на материала чрез практика, защото философията на никому не е помогнала да стане по-як, по-здрав и по-зрял.
Медитацията, молитвата и визуализацията са нищо без мобилизация на микробните антени, насочени към енергетиката на Вселената. Дишането е ключов компонент на тези практики.

Коментари

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.