Translate

Нано войните

В някои вселени се водят войни за континенти, в други за космос, в трети под морета. В никоя вселена няма създания, които да са живи сами по себе си. Помагат им микро същества, които поддържат телата им, синтезират енергията, разграждат храната, пазят от нашествие.
  • Войната е Мир
В една мирна на макро ниво вселена, се водят жестоки нано войни, на ниво нано роботи.
  • Невежеството е сила
Макро създанията в тази вселена си въобразяват, че са единственият носител на разума. Който е възникнал случайно, от велик взрив на нищо в нищото. Заблудата им е абсурдна и в друго отношение, очевидно е (под микроскоп), че телата и разумите им са изтъкани от безброй нано роботи.
  • Свободата е робство
Всяка война има за цел завладяване на ресурс. Войните на макро ниво не постигнаха нищо, освен заличаване на няколко цивилизации. За това се осигурява макро свобода, в среда на невежество, под дълбочината на които се водят мега войни за тялото и ума. Робство на нано ниво.
Създанията стават роби на телата си.
Смисълът на живота им е да се борят с болести, които ги атакуват изцяло на нано ниво.
Те са обсебени от чувства, хормони и похот, породени на нано ниво.
Съзнанията им се деформират и манипулират чрез подмяна на оригиналните нано частици с нови, отслабване на оригиналните защитници чрез микро вълни, дефектна храна.
Проблемът на новият световен ред е, че Някой е изградил уникална нано система, в която нано частиците не са само в телата на създанията, но навсякъде, във въздуха, във водата, в земята, в храната, в ефира. Нано сфера.
Планът за завладяване е много амбициозен, граничещ с невъзможен. По някаква причина оригиналният Създател се е оттеглил от тази вселена, или е в неизгодна позиция. Или пък изгражда нов, по-добър проект в друга вселена, с друг екип, върху нови, по-съвършени създания. Затова неговият Опонент на това ниво събира все по-мощни нано войски, постига успехи там, където бе немислимо преди.
Създанията с промити съзнания доброволно поемат модифицирана нано храна, инжектират си жестоки нано роботи във вид на ваксини, приемат "лекарства" за геноцид на оригиналните си нано частици.  Мощни самолети разпръскват аерозоли със синтетични нано роботи. Водата се стерилизира от оригиналните нано частици, почвата се покрива с алуминиеви частици и жестоки химикали. Помощниците на нано сферата, животни и насекоми се изтребват като вредители. Нано ефирът е унищожава с пулсиращи вълни, модифицирана честотно енергия, подменен спектър на светлината, дефектен радиационен фон.
Битката е жестока, създанията са я загубили на съзнателно ниво. Единственото, което ги крепи все още е проектът на Главния инженер, създал уникални нано боти.
Войната е за кошерното съзнание на създанията и тяхната мощна енергетика, които могат да се ползват не само за съзидателна цел, но и за обратната на нея.
Вселената е циклична, тази Война е прелюдия към друга след хиляди години, в която да се възвърне загубеното. Още по-силно, още по-сияйно, по-съзидателно и по-добро.

Коментари