Translate

Психиката - мистика или нещо повече?

Психологията е странна наука, в нея има множество теории, много от които са правилни като наблюдение, но напълно необясними като източник на този резултат. Предвид последните разкрития за ролята на микробиома в организация и регулация на психиката, цялата стара психология има нужда от пълна ревизия.
Класическата психология се базира на генетика, геномни рефлекси, психо-моторни способности. Чиято връзка с разума без може би най-важният компонент, микробиома е необяснима, нелогична, мистична.
Мозъкът е пълна мистерия, ако не се вземат предвид микроорганизмите, които не само регулират неговата дейност чрез хормони, но са и негова неразделна част. Живата сила в мозък, нервна система, сензорни и комуникационни органи за не толкова глупавите клетки, колкото разумните микроорганизми.
Сбор от камъчета дава замък, в който липсва разум. Сбор от не много умни пчели, акумулира мощен интелект, във вид на кошер, в който има земеделие, животновъдство, обществена йерархия, хранителна индустрия, фабрики, военни части.
Същото е с човешката цивилизация. Сам по себе си човек не може да строи сгради, магистрали, самолети, компютри и роботи. Необходими са екипи от хиляди специалисти, които заедно да постигнат разум, непостижим за човек.
Което означава, че микро разумите изграждат мега разум. Човек има разум, но от какво се състои той, кои са неговите разумни градивни частици?
Без съмнение това са микроорганизмите, които в тялото ни са много повече от клетките, повече дори от звездите в Космоса. Учените още са в потрес, колко време загубиха да изучават необяснимо простия човешки геном и колко векове ще им трябват да анализират много по-сложния микробиом.
Краткият анализ на психологията, ще започна от нейните корени, от Зигмунд Фройд. В наши дни мнозина може да отхвърлят теориите му, не защото не са верни, а защото не са достатъчно хуманни, доста спорни от морална гледна точка.
Харесвам теорията на Фройд, тя е вярно наблюдение, върху грешна основа. Фройд както всеки велик учен започва от разбирането, че всеки резултат за промяна, трябва да има източник, енергия. За да има емоции, любов, омраза, ревност, еуфория и т.н. е необходим източник за тяхното захранване. Човекът си е падал по секса, затова е решил, че такава движеща сила е точно той. Други хора си падат по храната и обясняват всичко с нея. Икономистите си падат по парите, всичко обясняват с тях, а повечето хора им се връзваме на глупостите.
Фройд разглежда човека като психосексуално създание. Човекът не е бил нито инженер по роботика, нито микробиолог, затова е действал смело и безотговорно, захранвайки човешкото съзнание с либидо.
Теорията му никак не е куха, не е лишена от смисъл. Ще си позволя да я променя с друга сила, тази на микроорганизмите, която внася много повече логика. Микроорганизмите са енергийни източници, те синтезират хормони, ензими и витамини, те управляват процесите в тялото, а мозъкът им е главната играчка.
Фройд правилно забелязва, че човеците сме кожни създания, кожата ни е източник на невероятно удоволствие. Допир, прегръдка, целувка, секс - все проекции в мозъка на кожни възприятия.
Бебетата обичат да сучат, пораствайки те откриват в себе си автоеротичност, натам - ерогенни зони... според Фройд. Според мен и по-будните съвременни учени, кожата без никакво съмнение е жива структура, благодарение на микроорганизмите по нея. Аномалиите като импотентност, бягство от допир, алергии от котки... те са аномалии на погубеният чрез антибиотици, лош въздух и химикали в хигиенните препарати, кожен микробиом.
Фройд установява следните фази на развитие на човека:
  1. Орална фаза, в която децата обичат да сучат и да слагат в устата си какво ли не. При оформяне на стомашен микробиом, е нормално той да ги зове, да го захранят, чрез устата. Най-мощните бактерийно намножаващи структури, а и самите бактерии идват от майчината кърма.
  2. Анална фаза. Фройд грешно я тълкува като автоеротичност. Фекалиите са микробни структури, те са продукт на микроорганизми, самите те са освобождаване на ненужния чревен микробиом. Нормално е децата, като започната да изграждат чревен микробиом, да са в еуфория от това. Не естествено родените деца, тези които не се кърмят имат дефектен чревен микробиом, който не е клониран от майката. Такива деца неслучайно имат проблеми със стомаха най-малко, не са редки слаб имунитет, алергии, а все по-често и аутизъм.
  3. Фалическата фаза на Фройд е нищо повече от първи прояви на растежа на гениталния микробиом. При момичетата, като бъдещи майки той е вторият, а понякога и първи по важност след чревния микробиом. Момичетата съзряват по-бързо.
  4. След това Фройд разглежда латентна фаза, която продължава от 5-7 години до 11-12 години. Това е фазата на застой на микробиома, нормално е нищо да не се случва. 
  5. Натам Фройд дефинира гениталната фаза, която се стартира в пубертета. Грешно тази фаза се тълкува като сексуален нагон. Тя е просто отделяне на гениталния микробиом като самостоятелна, автономна от стомаха структура. 
Фройд има правилни наблюдения, но е бил невеж за реалната жизнена сила. От гледна точка на моята микробиомна позиция, ще добавя още две фази:
  • Фаза 0. Това е растежът на организма в микробиома на майката. Плацентата съвсем скоро бе дефинирана като мощен микробиомен инкубатор. Самите зародиши са стерилни микробиомно, заквасват се в утробата на майката. Натам поемат и от микробиома на вагиналната среда, освен ако безумната медицина не ги лиши от това, чрез престъпното отнемане на естественото раждане. Естественото раждане бих казал, че е фаза 0+. Тази стартова фаза е много важна, но науката я подценява. Бих казал, че тя е ключ за някои странни биофизични закономерности, каквито вероятно са астрологичните, карма мистериите. Но това не е за Фройд, а за модификация на знанията от Юнг.
  • Фаза 6. Убеден съм, че микробиомът е свързан с разума, с мъдростта. За което имам и специална част за брадата и косата. Микробиомът се адаптира, той е жива структура. С това той изгражда регионални, емоцинални, социални, природни, климатични и др. връзки със средата, природата, социума. Любовта е функция на микробиологична съвместимост, дори само защото тя се определя не от разума в главата, а от микробиомните пеперуди в стомаха.
Фаза нула се признава от все повече учени, които нямат толкова логично обяснение като моето, но по експериментален начин го потвърждават без никакви съмнения.
Наследствеността е ключов компонент в психологията. Защо децата на богатите, умни родители деградират ментално, не приемат наследството от родителите си? Моето обяснение е отново свързано с микробиома. Успелите семейства са наемали кърмачка някога, а сега в условията на материализъм и кариера, захранват децата с адаптирани храни. При тези положения, прием на микробиом в стерилните детски тела няма как да се случи. Децата някога са ставали не много умни като кърмачките си, а сега имат много психични деформации в следствие на слаба конструкция на микробиома.
Юнг влиза в конфликт с Фройд като твърди, че главният двигател в човешката психика не е либидото, а генерализираната жизнена сила. Което си е точно микробиомът, свързващ човек с тялото му, с природата, със социума.
Погледнете как зрее туршията, бактерии от атмосфертата, от кожата на растенията задействат невероятен процес на регенерация, създавайки един продукт, много по-жив от първоначалния. Подобен е и процесът в сирената, бирата, киселите млека, суджука, кефира, виното.
Юнг признава моята 6-та микробиомна фаза, като отхвърля теорията на Фройд, че цялата психика на човек се програмира от детството му.
Наистина, детството е много важно, чрез храната от майката, прегръдките, къпането, споделянето на общо легло и общ въздух, все обмяна и комуникация между микробиоми. Фройд грешно тълкува тази енергетична комуникация като Едипов комплекс.
Юнг се докосва до общата енергетика на социума, която често онагледявам чрез кошерното мислене, кошерния интелект. Той търси обяснение в сънищата, в мистиката, в архетиповете. Като човек с над 15 години опит в Таро анализа, не мога да определя Юнг като луд, като псевдо-учен. Напротив, това е сред малцината човешки гении, които не се затварят с своя научна клетка, а търсят връзка между всички знания, общо познание за живота.
Моята микробиомна теория намира точно такава връзка, от квантовата физика до психологията.
Знаете ли, че пчелите имат квантова комуникация, за разлика от нас хората, които имаме бавна, тромава символна комуникация? Въпреки, че и ние имаме същите квантови канали, пример за което е емпатията, телепатията... телепатия има между близнаците, създания със 100% съвпадащ микробиом.
Много психолози и философи разделят разума на съзнание и подсъзнание, мистиците пък дефинират разум и душа. Микробиомната ми теория разглежда нещата по подобен начин, но логически по-издържан, по-малко мистичен:
  • Разумът е сбор от съзнателни рефлекси: смятането на логаритми е рефлекс, дори рисуването на картина. Но планирането на уникална картина вече е друго. Вероятно разумът е твърдият диск на човека, който съхранява минали събития, създава свои глупави прогнози на тяхна база. Нормално е този център да бъде обграден от сензорни органи: очи, уши, гърло, нос, уста.
  • Душа, подсъзнание - тя обединява всичко не само в нас, но и в целият близък, а понякога и далечен социум. Прегърнете дърво - ще го усетите. Да се докоснем до подсъзнанието е сложно, то е заспало и в прекия, и в преносния смисъл. Усещаме го в сънищата, които Юнг толкова целенасочено изследва. Докато спим, енергетиката ни вече не е геномна (захари), а анаеробна (млечна киселина от микроорганизми). Йогите успяват чрез дишане и аскетична храна да предизвикат анаеробното си подсъзнание да започне да доминира над заблуденото от сенките на миналото съзнание.
Вземете мискроскоп, сложете капчица от кисело зеле и гледайте какво се случва. Невероятен, синхронен, енергетичен танц на микроорганизми. Може да го сравните със зомби танца на промишлено кисело мляко, в който има лабораторни, ялови структури. Заместват храната ни с окислена, мъртва, без никакъв живот.
Бактериите имат свои особени честоти на пулсации, които обуславят цялата ни енергетика, вероятно и биополето около нас, около всяка наша емоция, мисъл, прозрение. Какво е аурата? Атрибут на човек който може да прави чудеса от гледна точка на генома, и нормални въздействия от позиция на микробиома. 
Знаете ли че бобът и въобще варивата след традиционните си ритуали са живи микробно структури и напълно мъртви, когато са промишлено стерилизирани? Може да проверите това твърдение чрез необичайната храна натто: заливате варената соя със собствената чорба и тя става жива храна, най-полезната храна, оцеляла от разумното минало, в наши дни. Другата топ полезна храна, в която има и мощни нервотрансмитери за мозъка ни е кимчи, братовчедът на киселото зеле,
Цялата човешка концепция за разум е сбъркана. Разумът е безкрайно вероятно да е симбиоза между геномен интелект (съзнание) и микробиомен кошер (подсъзнание). Което обяснява напълно логично случващото се с разума ни, депресиите, агресията, любовтта, приятелството, войните, мигрената.
Проверете на какво се дължат геномните аномалии Алцхаймер, аутизъм и множествена склероза. От две години учените твърдят, че те са породени от дефект в микробиома.
Как да събудим доминиращата роля на кошера? Става все по-трудно, цялата техносфера непрекъснато тероризира микробиома, чрез вредни окислени храни, чрез антибактериални лекарства, чрез микровълнови лъчения, чрез ултравиолетова светлина.
Хората стават все образовани геномно, и все по глупави микробиомно. Много знания, никакво творчество. творческия порив е комплексна, квантова, микробиомна връзка към общото кошерно съзнание. Прочетете произхода на повечето гениални прозрения, те са станали на сън.
Ще се опитам да ви дам асимилирано научно потвърждение за казаното по-горе:
  • Бактериите са разумна система, те комуникират чрез интербактериална комуникационна система, наречена кворум. Използват се хормоноподобни съединения за обмяна на данни.
  • Чревните микроби произвеждат хормони и нервотрансмитери, които според науката са напълно идентични на наличните в генома ни. За мен това означава, че най-вероятно тези регулатори на геномния разум се синтезират в други микробни центрове, не само в стомаха.
  • Стомашния микробиом сканира целия организъм за аномалии чрез блуждаещия нерв (основният стълб на централната нервна система), и ако има аномалии, незабавно реагира.
  • Чревният микробиом е анаеробен синтезатор на молекули, които осигуряват на тялото ензими, хормони и витамини. Фокусът на науката за сега е само върху чревния микробиом, който е най-значителна бактерийна структура, но не е единствена. Моя прогноза е, че много скоро учените ще се заемат и с ролята на синтеза от вагиналния и белодробният микробиоми.
  • Установено е при мишки, че микробиомът е способен на обратими реакции, ни само в началото на живота. При непълноценен микробиом се засяга мозъкът и централната нервна система. Което потвърждава микробиомната ми теория за естественото раждане и за ролята на кърменето, прегръдките, контакта с майката.
  • Чревният микробииом пряко влияе на съня, на настроението, на болката, на развитието на мозъка. Ето я и старата, уж паранормална връзка между разум и храна, която в наши дни е вкарана в научен коловоз.
  • Стрес реакциите на тяло и мозък са свързани с растежа на аеробни патогенни бактерии, които започват да доминират над анаеробните съзидателни бактерии. Ето го и обяснението за рака, за диабета, бялата коса, състаряването и други съпътстващи стреса фактори.
  • Пробиотиците, пребиотиците, ферментиралите храни и киселото мляко оказват много благотворно влияние върху мозъка и върху нервната система.
  • Лактобацилите и бифидобактериите са пряко отговорни са синтеза на мощният нервотрансмитер GABA. Което е установено и по кулинарни линии, чрез изучаване на ефектите от консумации на кимчи, кисело зеле.
  • Стрептококите и ентерококите участват в синтеза на сератонин.
  • Вацилус микроорганизмите са фабрика за допамин и норепинфрин.
  • Установени са пет бактериални фили в организма ни: Faecalibacterium, Bacteroides, Roseburia, Ruminococcus, Eubacterium, Coprabacillus и Bifidobacterium. Различни техни комбинации определят особена бактерийна "кръвна група", за която вече намира и връзка с реалната кръвна група. Твърди се, че различните храни благоприятно размножават различни фили, например олигозахаридите в майчината кърма намножават Бифидобактериите, което означава че децата имат нужда от бавни захари за добра чревна флора, оттам и здраво развитие на мозък и нервна система, а не от бързи захари, които стимулират други видове микроорганизми, например гъбични.
  • Много изследвания доказват безспорна връзка между микробиом и емоции. Между бактериен баланс и антистрес, антиболка ефекти. Добрата пробиотична среда неутрализира почти напълно менструалния дискомфорт. Не са малко изследванията които откриват връзка между лактобацили и неутрализация на депресивни състояния.
Ще допълня тези факти с мои хипотези:
  • Всички жлези в тялото ни са пряко захранвани от микробиома, вероятно бактериите ни са батерии за синтез на хормони. Мелатонинът и сератонинът са част от вълновото преобразуване от микроорганизми, чрез инфрачервена дифузия. Аналог за което е енергетиката в растенията.  
  • С развитие на възрастта всеки човек извайва все по-уникален микробиом. Вероятно тази уникалност се дължи не толкова на телесната композиция, колкото на менталния код. Хората си приличат по тела, но са толкова различни като разуми. И по микробиоми. Знаете ли, че хора, които дълго време живеят заедно имат почти общ микробиом, те могат да комуникират и без думи?
  • Въпреки, че науката е фокусирана върху чревния микробиом, в моята теория, той е просто част от цялостната енергетика на тялото. До голяма степен микробиомите центрове съвпадат с чакрите от ведическите учения. Което определя не само вътрешна комуникация между компонентите на тялото и индивидуалната психика, но и между тяло, психика, микробиом и социум, вселена. Комуникацията между индивида, в общия социум кошер се осъществява чрез бактериална комуникация. Бактерии от еднакъв вид има в телата ни, по кожата, във водата, въздуха, почвата, сред животни, насекоми, навсякъде. Има постоянен кръговрат на тези бактерии, те не се изяждат, не изчезват, те трансферират енергии, влизат и излизат от телата ни постоянно. 
  • Странни, паранормални явления около нас намират своите логични обяснения чрез бактерийната енергетика. Водата, в която се мием, домът, дрехите... шаманските обряди, гадаенето, магиите... вероятно са проекция, разчитане, манипулация на енергии.
  • Индустрията се опитва да замести липсващия микробиом със синтетично отгледани микроорганизми във вид на добавки и лекарствени препарати. Мои наблюдения под микроскопа показва, че тези лабораторни микроорганизми са нефункционални, от тях например може да заквасите кисело мляко само веднъж. Наборът от подходящи микроорганизми за даден индивид отчита невероятно сложна комбинация от регионални, културни, хранителни, ментални, възрастови фактори. Успехите, които науката демонстрира с пробиотици най-често е резултат от употреба на диви щамове, сред специфични групи доброволци. 
  • За да имат успех пробиотичните и ферментирали продукти, които човек поема, те трябва да бъдат единствено и само от намножени в неговия район бактерии, желателно с преобладаващи диви щамове. Храни приготвени лично, или близък микробиомно човек (родител, партньор), защото микробиомният код се предава от готвач на консуматор. Домашно приготвените кисело зеле, туршия, боб, натто, кимчи, комбуча, квас, бира, сушени плодове, ферментирали отвари, кефир, боза... всички чудеса, за които ще прочетете се отнасят за тях, а не за имитациите им от магазина. И най-скъпата храна от ресторант не може да предаде правилният микробиомен код, който го може майка ви, баба ви. Мнозина го обясняват чрез паранормалното явление любов, ще ви разочаровам не е любов... и ще ви зарадвам, любовта също е измерение на близостта.
  • Любовта е аномалия. Приема се, че тя е функция на геномния материал. В светлината на моята теория, тя е клониране на разум, под въздействие на обща микробиомна енергетика. При дълго съжителстващи си партньори, любовта ферментира до приятелство и партньорство. Колкото до секса, той е просто заквасване на живота, вибрации на части от тялото ни чрез откритите микробиомни находища на партньора: уста, гърди, тяло, вагина. Логиката на сексуалното привличане е граничеща с лудост, ако не се знае че дупето също е микробен орган, извивките на ханша, коремчето са индикатор за здрав стомашен микробиом, гърдите при жените са източник на натурални бактерии във вид на кърма. С което ще кажа, че Фройд не е бил далеч от истината, защото либидото е проекция на микробиомно привличане. 
Психологията разглежда в някои свои школи интелигентността като съвкупност от подинтелигентности: музикална, логико-математическа, пространствена, лингвистична, телесно-кинетична и личностна. Аз бих добавил и емпатична, социална, много извън личностната. Да усещаш себе си и околните са много различни измерения на микробиомна сензорика.Теорията на множествените интелекти ги приема като даденост, без да може да обясни източника им.  В моята микробиомна теория, това са прояви на осъзнаване и опериране с енергии. Без ролята на бактерийните антени, това няма как да се случи. Музикалната "интелигентност"е умение да се приемат, и излъчват вибрации на определена честота. Аналогично е при пространствено-художествената интелигентност. Умението да си оратор, политик е свързано с обратна връзка със социума. Човек усеща екстрасензорно кое звуково и обемно е хармонично, как влияе то на други хора, кое е красиво, съзвучно, провокиращо.
Логиката е цялостна връзка между складираните в мозъка опит и впечатления и прекодирането им във форма, която е универсално понятна за социума, не се налага предаване на лични изводи чрез индивидуални микробиомни кодове, на модифицирана ментална честота. Логическата и математическа връзка е тромава, ограничена като размерност и сензорика, но е универсална, също както и бавната писмена реч, кодирана с около 30 букви и 9 цифри.
"Пирамидата" на Маслоу също намира обяснение чрез микробиома:
  • Основна нужда е храната, водата, в които се намножават бактерии. Сексът е процедура за обмяна на микроорганизми, между привлечени енергийно и емпатийно индивиди.
  • Микробиомът има нужда от инкубатор за развитие. Това е домът, с топлината, комфорта, влажността, завивките, растенията, личната заквасочна кухня, баня, тоалетна.
  • Нуждата от любов е стремеж към принадлежност към кошера, към споделяне на клетка от питата му с подходящо микробиомно, създание със синхронно вибриращо съзнание.
  • Микробиомът има нужда от самодиагностика или външно одобрение, насоки чрез признание от  царицата-майка на кошера. 
  • Оформеният микробиом, сглобен в единно цяло, изградил връзки в себе си и с околните вече е мъдър. Тогава той има нужда да твори, да се самореализира, да отглежда пчелички, на които да дарява своята мъдрост.    
Според психологията, темпераментът е определен от вродени фактори. Според мен той е функция на микробната енергетика, от нейни излишъци и дефицити.  
Микробиомната теория може да обясни възбудата и мастурбацията:
  • Мъжете се възбуждат от наблюдение на микробиомните центрове на жената: голо тяло, микробни области като корем, гърди, устни, вагина, дупе. В представите му те са влажни и топли, естествената среда на микробиома.
  • Жените се възбуждат от емоционални вибрации. Структурата на женската микробиомна енергетика е много по-различна заради детеродната роля на тялото. Поради това жените имат не толкова визуална оценка, колкото вибрационна, те търсят правилният микробиом, удачното "заквасване" на нов човек. Прави се оценка на тембъра на гласа, на ръцете и кожата, на вибрациите от прегръдка, на микробната съвместимост при целувка.
Намерила правилният мъжки микробиом, жената не иска да се отдели от него, затова е склонна към аномалии като ревност и обсебване. Мъжът е полигамно създание, но социалната среда го прави свръхчувствителен към доминацията на "своя" женски микробиом. 
Прегръдките, гушкането са проява на енергетика, не само на обмяна на микробиом, но и на индукция на свои честоти, в този на любимия, на детето. Лоши вибрации - лошо зареждане, добри вибрации - отлична енергетика. 
С особена сила това важи за негативните мисли, които очевидно водят до дефекти в енергетиката на микробиома, оттам се получава лавинообразен процес, чийто резултат например е ракът.  Злобата, завистта, интригите, омразата стимулират енергетика за различни, от добрите микроорганизми. Добрите мисли, визуализацията на любов и хармония, заздравяват енергетиката, по вътрешните хормонни комуникационни канали облагородяват микробиома.
Майка-невротичка е огромно зло за детето, защото тя му предава, тя му проектира своята тревожна енергетика. Защото според мен микроорганизмите в нас може и да си приличат по вид, но честотно са различни. Негативните емоции, модулират честотно микробиома - положително или отрицателно. 
Контактът с добрата майка е много важен, затова не е желателно да се допуска прекомерна близост с бабата. Енергетиките са сходни, но влизат в конфликт. Контактът с бащата също е много важен, то дава мъжкото начало, мъжката енергетика. 
Според мен връзката родител-деца не е толкова геномно предопределена, колкото микробиомно динамична. Затова като по чудо се случва приемни родители на чужди малки деца да успеят да проектират своите ценности, морал и интелект в тях. 
С оглед на микробиомната теория е много важно децата в семейството да бъдат няколко, да бъдат много. Така те прекомбинират микробиома си, обменят енергетика и интелигентности. Сходни микробиоми, засилват качествата си, редуцират дефектите. По-голям брат може да предаде на сестра си своята енергетика... удивително е как бебетата на брата и сестри улавят уж чуждия генетично микробиом като свой, а ролята на чичото (вучото) и лелята като ментори за децата е сред най-силните енергийни връзки.
Странна традиция е уринотерапията между децата в едно семейство. изумително е, но този вид микробна обмяна върши работа, въпреки че официалната наука не знае защо. Вие знаете защо.
Детската градина, училището е шок за децата. Там никой не планира енергийно нещата. Сред недобър или много различен социум, сред хаотичен микробиом, децата започват да губят себе си. 
Много критични за микробна комуникация между децата са периодите на съзряване на микробни центрове. Описани от Фройд на прояви на сексуалността. В латентната фаза, децата са неутрални към чуждата енергетика, те са добри ученици... ако приемем, че образователната система има за цел да ги учи и възпитава правилно, а не като добри РАБотници на паричната цивилизация. В пубертета обаче приоритетите на децата стават различни, а неправилната микробиомна училищна среда може да им даде напълно погрешна енергетика и да ги деформира за цял живот. Много са опасни ранните сексуални контакти, особено за момичета, които в пубертета оформят детеродния си микробиом. Убеден съм, че в тази възраст децата е по-добре да се обучават у дома, сред родители, роднини, а не сред хаотична енергийно среда.   Добре е да се планират децата според етапите на микробиомно съзряване. При второто, трето и т.н. дете е добре да се отчете бушуващата енергетика в предходните деца. Енергиите не трябва да са в конфликт, а да се синхронизират. Затова за мен е не по-малко важна от броя деца, тяхната възрастова разлика, микробиомна синхронизация.
Любовта е занимание самотно, но не е това, което си помислиха перверзните от вас. За да има любов, тя трябва да носи енергийна полза. Събират се хора за да си обменят положителни емоции, за да се допълват енергийно, да се зареждат, да прекомбинират силните страни на микробиомите си, да неутрализират патогенните енергетики. Не е задължително партньорите постоянно да са заедно, дори да спят заедно. При дефектна енергетика дори само на единия, това разстройва цялата връзка, полага началото на нейният край. Компромисите са аварийна ситуация, те не трябва да стават правило. Ако някой се събира с друг само да му споделя драмите си и да търси терапия на неврозите, това не е любов... това е изхабяване на ресурса и на другия човек. Колкото и силна, положителна енергетика да има даден човек, драматичната връзка го смазва. 
Обичате се? Наистина? Тогава се комбинирайте когато и двамата сте в кондиция, намирате се в енергиен пик, а не в дупка. Може партньор да ви измъкне от дупка, точно в това е смисъла на любовта. Но някой да се опита да вкара другия, в своята енергийна аномалия си е чисто престъпление.
Любовта е вид микробиомна групова тренировка. Започнете с един ден седмично. Ако сте щастлив, увеличете, още и още. Ако прекалите, намалете честотата на тренировките. Претренирането в любовта слага рязък край на щастието. 
Аналогично е с токсичните енергийно приятели и познати. Ако приемен, че токсичността е вид микробна енергетика, то в неподходящи компании, и най-ведрият, творчески настроен човек ще започне да дава бактерийни аномалии, ще се повяват психически пукнатини, здравето ще се разклати, самооценката ще се срине. Завист, проклятие, злословене - всичко това влияе, и то пряко. Прекратете комуникацията с токсични компании. Излезте от черната дупка на токсично семейство. За да им помогнете, ако това е ваша мисия, трябва да се дистанцирате и да презередите. Със скапани батерии, смартфон се не зарежда. Със скапани бактерии, психика се не възстановява. 
Откъде идват микробните аномалии, защо човеците стават все по-нешастни, все по-малко умни и творчески способни?  Прекратено е естественото раждане, подменено е кърменето, във всички промишлени храни пряко и непряко има антибиотици, почвата се стерилизира с химия, въздухът се замърсява, лампите се подменят, навсякъде около нас микровълнови излъчвания. Антибактериални лекарства, антибактериална вода, антибактериална баня. При един крах на тази цивилизация, хората ще се преродят енергийно. Вижте технологично изостаналите държави, в които няма наука, медицина, правителствени болници... там живеят най-щастливите хора, раждат се най-много деца. Пътувайте и наблюдавайте, всичко се вижда от пробудилият се разум.
Мнозина вероятно откриха тук странни истини, правдоподобни обяснения. Въпреки това, цялата теория звучи налудничаво. И за мен е така, имам теория, която постоянно се надявам да отхвърля, но не мога, тя се потвърждава постоянно, и с личен опит, и с актуални научни постижения, с анализ на минали традиции. 
Ще провокирам скептичното съзнание със следния казус:
Факт е, че микроорганизмите в нас, синтезират витамини, ензими и хормони. Може да го проверите. Откъде знаят от какво имаме нужда, как четат емоциите ни, сънищата, мислите, ако нямат разум? Как успяват да действат като разумен кошер, когато се появи заплаха за геномният ни разум? На каква логика се базира фактът, че негативните емоции и стресът, налагат доминация на лоши бактерии?


Коментари

  1. Благодаря!
    Шесто чувство? Дежавю? Дали не са пак следствие на тази вселена в нас?
    Кой е пръв, микробиома или човека? А кой за кой е създаден? Ние ли сме творението, твореца или просто почвата за нещо повече.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.