Translate

Соята - флагманът на масовата дезинформация

Как действа Матрицата? С внушения! Не с твърдения, които могат да се проверят с дела, а с хипотези, изплетени от сложни термини, изречени от научна секта със строга йерархия.
Пример за което е соята. Поради солидният си хранителен профил и удивителната способност да ферментира в изключително полезни храни, тя е опасност №1 за класическата хранителна промишленост, за млечната индустрия, фермерството и земеделието.
Научната секта бе мобилизирана да скалъпи правдоподобни небивалици със сложни термини, скъпи уреди, хора в бели престилки, с лабораторни маски. Това обаче се оказа цирк, не истина.
Въпреки развенчаването на заблудите за соята, много хора по цял свят са убедени, че тя е вредна. Разбира се, през това хилядолетие вече смешно да се твърди, че соевите фитоестрогени замествали женските, затова се насадиха други страхове.
От алергии например. Истината е точно обратната, соята може да се справи с алергиите, тъй като е мощно свързващо звено между въздушни и почвени бактерии, при късането на която връзка човек отключва алергии. Въпреки, че има известни данни за алергии към варена соя, много рядко към покълнала, то към ферментирала, сериозни изследвания с практическа обосновка липсват.
Киселото мляко от соя със съответен пробиотичен профил, например ацидофилен, е сред най-ефективните средства за борба с алергиите.
Отлично средство е и ферментиралото в соеви сенни пръчици натто, направило фурор в лечението на множество болести. Още една топ ферментирала храна е мисо, най-полезно структурираната солена добавка. Изключително вкусно е плесенно ферментиралото темпе. Във ферментиралите соеви храни има толкова протеини и някои витамини, колкото никъде другаде. Витаминът K2 например е продукт на соева ферментация.
За синдома на Хашимото с огромен патос се твърди, че соята го изостря. Което е една невероятна лъжа от десетилетия, отхвърлена от истински учени през последните години. Всъщност явявайки се пробиотичен намножител, соевият ферментирал продукт е един от най-добрите лекове срещу автоимунни заболявания, било то Хашимото или множествена склероза.
ГМО е върхът на дезинформацията! Това е същото като полицията да съобщи, че доказан от 10 години рецидивист с 3 убийства, 5 обира на банки е изнасилил поредната жена. Че като е доказан, що не го хванахте? За ГМО всички знаят, че е вредно, защо тогава ги има? Парадокс - хората, ненавиждащи ГМО соя, са най-големите ѝ консуматори, чрез месото и млякото на ГМО мутанти, хранени с такава соя, чрез колбаси, сирена и почти всичко в супермаркета.
Принципът на соевата дезинформация може да бъде приложен към всичко, към политика, към морални ценности. Необходимо е просто да се монтират "безспорни авторитети" и натам е лесно. Църквата е "безспорния авторитет" за семейните ценности, съдебната система - за морала, политическите партии взимат решение коя марионетка да се прави, че ни ръководи. науката пък определя коя храна е полезна, коя не, към кое растение имаме алергии, към кое не.
Удивителното свойство на Матрицата е да превръща дезинформацията в убеждения. Хората например са убедени, че са експерти, заради това че са завършили университет. Но университетските знания са кухи, лишени от смисъл и противоречащи на реалната вселена. В реалната вселена училищната физика е смехотворна пред квантовата механика.
Хората са убедени, че соята е вредна, а държавата, в която живеят е демократична. Причината и за двете убеждения са хартийките. В единият случай четеш картинки и гледаш непонятни графики и формули, а в другия пускаш бюлетина, която незнайно как някой реализира в "демокрация". Но ако човек е разумен и реши да тества материята на Матрицата, то тя издиша. Поискайте среща с вашия избраник за кмет и го попитайте защо пред дома ви от канализацията вони. Няма да стане, ще ви накарат да попълвате хартийки, някой ще ви отговори с хартийка, някой чиновник, а не избраника.
Направете си темпе от соята, кисело мляко, кефир, тофу, натто. Ще се окаже, че нямате никаква алергия, не се случват никакви конфликти на хормони, всичко е лъжа. Дезинформацията винаги издиша срещу делата. Подлагайте всяко твърдение на Матрицата на съмнение.
Разумният човек може да прави аналогии. Какво е Европейският съюз, същото е като Съветския, не по-малък терор над свободната воля, още по-голяма бюрокрация. Може и да няма лагери и разстрели, но ги има глобите, данъците, наредбите, адвокатите, банките.
Твърденията за соята са като пропагандата на комунизма. Не е дава право на критично мнение, всяка истина се обръща на 180 градуса. Вместо това, че соята е имуностимулатор, се твърди, че тя разрушава имунната система. Вместо това, че регулира метаболизма и сваля теглото, се твърди че е в основата на затлъстяването.
Соята е сестра на боба, братовчед на лещата и граха, внучка на фъстъка. Тя е бобова култура и като всяка бобова култура, се пази от инхибитори (защитници), които трябва да бъдат неутрализирани от умел кулинар. Проблемът е, че умели кулинари не са останали. Има основно купувачи на полуфабрикати. Интересно е, че соята е основна съставка на полуфабрикатите, но там тя се счита за умерено зло.
Соята е чудо, както всяка жива култура. Ако вашата соя може да покълне до третия ден, тя е способна на чудеса. Инхибиторите падат лесно, по три начина: с термична обработка, с ферментация, или с покълване. Покълването също е вид ферментация, но това е друга тема. Под ферментация имам предвид, тази на сварената соя в продукти като кисело мляко, натто, мисо.
Ако някой има алергия към соя, би трябвало да има и към боб, леща, фъстъци, грах. Това лесно може да го проверите, но моля ви се нека да е с дела, а не с дезинформация от Интернет.
Проверих всички твърдения на Матрицата за соята с дела. Първо свалих 30 излишни килограма с нея. После изучих всички всички ферментирали соеви продукти по света. След, което конструирам свои ферментирали храни на базата на соята. Партнирам с научна лаборатория, имам собствено тестово оборудване, за някои изследвания ползвам външни лаборатории. Истината е различна от матричната.
Ако имате съмнения в Истината за соята, вижте и другите ми материали със снимки, графики, тестове, видео от микроскопа, рецепти за множество храни - традиционни и екзотични. 

Коментари