Translate

Банята - храмът на тялото и на разума

В наши дни банята се приема като като хигиенна процедура. Но това е най-несъщественото ѝ приложение. Банята е храм на тялото. Не само на тялото, но и на ума, много гениални идеи ни хрумват точно в банята, това не е случайно.
Какво е банята, най-просто описано? Влага и топлина. От тях тялото ни няма особена нужда. Тялото ни като геном, но за симбиотичната микробиомна част от тялото, това е процедура на размножаване, цъфтеж, мощна енергетика.
Тялото се защитава, то регенерира от действието на микробиома. Няма никакво съмнение в пряката връзка между разум и бактерии, те синтезират и регулират по един почти мистериозен начин хормони, ензими, витамини, молекули, всичко.
Банята е раят на микробиома. Тя е като млякото, за млечно-киселите бактерии, намножаваща среда. Става въпрос за идеалната баня, с жива, микробно активна вода. А не за къпане, в стерилизирана, хлорирана и флуорирана вода, която има обратен ефект.
Влага и топлина, инфрачервена топлина. Когато ги има, животът процъфтява, се обновява. Растенията, рибите, човекът, всяко живо създание.
Човекът няма нужда от хигиена, а от заквасване, от засилване на бактерийната енергетика. Бактериите по кожата, косата, очите, ушите, по косъмчетата - те са нашите антени, с които общуваме със себе си, със социума, с природата, с Вселената. За някои човеци това е общуване с Бог.  Създател ни е създал сложно, с прост геном и много по-сложен геном. Банята може би е храмът за комуникация с Него.
Банята не може да бъде антибактериална, нейният смисъл е да бъде бактериална.
Смисълът на банята може да бъде осъзнат от старите навици. От обществените бани, от "римските" водни процедури. Човеците са се заквасвали взаимно в публични бани, обменяли са микробиом, обединявали са се в общност. Обществените бани, които до преди няколко десетилетия още бяха функциониращи, сега мистериозно са закрити. Мистериозно хората губят здравето си, умението за емпатия и състрадание. Ставаме зависими от лекарства, образователна система, норми и закони, страх и наказания, пари и вещи.
Ако имате няколко деца, по-голям род, къпете ги заедно - това ще обогати енергетиката им, ще ги направи по-съпричастни, по-разбиращи, по-добри. Къпете се с тях, така се предава наследство, знания и възпитание, не с приказки, викове и шамари.
Морето е вид общ заквасочник, хората обменят микробиом, енергетика, доброта. Моретата се атакуват с химически замърсявания, а на някои места са стерилизирани по необичаен начин.
Накисването във вода не е къпане, не е отмиване на мръсотия. Това е спорт за микробиома, турбо намножаване, налагане на доминация на добрите бактерии над стерилни или замърсени с плесени и вируси части от тялото.
Бледи остатъци от зареждането на микробиомната енергетика от миналото са СПА процедурите, обединяващи традиции от цял свят. Под комерсиалният похлупак стои сянката на общественото заквасване, на инфрачервеното зареждане, на влажното бактерийно развитие, на солната кожна саламура.
Погледнете внимателно какво са сауните. Те са микробен намножител.
  • Класическата финландска и руска сауна са намножители, аналогични на чаената ферментация. На чаените листенца им се изкарват соковете, за да могат те да намножат кожните бактерии. Получава се самоферментация. В горещата сауна човек се поти, изкарва соли и сокове, които намножават кожния микробиом.
  • Парната сауна обхваща всички чакри по тялото не само чрез външна топлина и влага, но и чрез вдишване през носа и устата на пара, понякога солена, ароматизирана.
  • Солната сауна е като туршията, осигурява електролит за намножаване на електрически активните бактерии. Тя действа не само на кожата, но и на белите дробове, които са мощен микробиомен център. Солното вдишване осигурява доминация на полезните бактерии, които с лекота връщат реда и смазват бунта на патогени и вируси. 
  • Инфрачервената сауна прониква в дълбочина, тя обработва не само микробиома на повърхността, тя облагородява стомаха, гениталните бактерийни центрове. 
СПА центровете показват само част от спектъра на микробиомните кожни традиции. Има много по-удачни процедури, като калната баня, глинената маска, сероводородната "блатна" обработка. Наблюдавайте животните, прасетата с неистово удоволствие влизат в живата "мръсотия", повечето кучета също не могат да устоят на микробиомния кеф и смело навлизат в кал и вода. Животните след водна баня, са като опиянени от инфрачервена топлина на камина, огън... опитайте с ИЧ лампа.
СПА процедурите вече не са ефективни, в техните басейни и изкуствени клетки се ползва стерилизирана с химия вода, която не носи полза, напротив - вреди на кожния микробиом.
Единствено класическата финландска, руска сауни могат да ви самозаквасят ефективно, не се къпете с хлор и петрол след това.
Дълбок е смисълът на каляването със студена вода, на контрастните душове. Това прави бактериите по-корави, подготвени за студа на зимата, за царството на вирусите.
Парните процедури също са удачни, в повечето случаи в тях няма как да има стерилизираща химия.
В идеалният случай, къпането трябва да има следните компоненти:
  • Жива влага, вода с отрицателен редокс потенциал, киселинно pH. Такава вода е морската, блатната, частично - изворната, с жива риба в нея. Препоръчвам ви вода, одобрена от жаби.
  • Глина, кална процедура. Със заквасени, бълбукащи от бактерии структури... ще ги познаете по газовете, по сероводорода. 
  • Пробиотична, белодробна инхалация. Смес от соли, бактерии и газове. Затоплете кисело зеле със сока му, това е белодробна инхалация, ще се удивите как действа срещу вирусна доминация. Затопляте до 40 градуса.
  • Аеробните, добрите кислородни бактерии са много важни. Има ги в почвата, в калта, особено много ги има в бобовите култури. Направете си "натто баня", сложете във ваната си за около 20 часа немити соеви зърна, това е мощна пробиотична обработка срещу всякакви кожни образования, срещу деформация на енергетиката, на биополето на тялото. Перфектната анаеробно-бактерийна баня е сред вода, активизирана от покълнали бобчета, семена или зърна... реджувелак баня.
Психиката и водата?  Мнозина знаят, че водата е носител на енергия, но не знаят защо. Защото тя е микробен намножител. Тоест не всяка вода, не хлорираната чешмяна, не бутилираната, не стоплената и умъртвена в микровълнова печка, а истинската.
Сложете чешмяна вода в аквариум, тя е мътна, мъртва, непрозрачна. След около две седмици, под въздействие на атмосферните бактерии, на пясъка на дъното, на растенията, тя ще стане чиста, кристална, по-прозрачна и от въздуха.
Водата е носител на психическа енергия. Водата, с която мием тялото си, която сме заквасили с тялото си. Ако миете лицето си, оставяте енергийна проекция във водата. Отлейте тази вода сред положителната природа. Отиде ли тази вода в обща канализация, смеси ли се с хаоса на негативни хора, получава се обратна негативна връзка... бръмбари в главата, от едно негативно общество. Чрез вода могат да ви урочасат, да ви правят магии. Чудото на светената вода е предаване на положителна енергетика към челото на приемника, към неговият разум.
В наши дни къпането е станало не микробно процъфтяване, а истински бактериен геноцид. Чрез свръх алкални продукти, чрез петролни извращения, каквито кожният микробиом, очният, този на косата трудно понасят. Човек бързо се състарява, косата му побелява, губи зрението си от тази микробна стерилизация.
Абсурдно или не, "мръсните" хора са най-здрави, най-енергични, най-потентни. Лошата вода е причина за лошата потентност. Хигиенизираните по цивилизован начин народи не се размножават, те се топят.
Окосмяването на тялото, косата, брадата, множеството косъмчета са нашите микробни антени и приемници за случващото се във вселената, за мислите на околните, страданията им, радостта. Човеците стават все по-затворени, равнодушни, глухи за страданията на околните. Защото се къпят в химикали, епилират се от идиотски подбуди, боядисват си косите, унищожават окосмяването си с ток, с лазери, с радиация.
Косъмчетата, антените ни са бактерийни структури. С грешна хигиена те стават нефункционални. Една от най-добрите процедури за коса е с кокосово масло. Но истинско, самоферментирало, каквото има в Азия. В Европа и САЩ предлагат стерилизирано кокосово масло, често и с някакви химически боклуци, от него смисъл има колкото от надуваема жена.
Косата и брадата са като чая, оставете ги да самоферментират, сами да изсъхнат. Никакви сешоари и други брутални средства за стерилизация и сухота. Бърз метод за сушене, който е благотворен е инфрачервената топлина от огъня, от камината, от ИЧ лампа.
Проектът на природата за нашите косъмчета не е те да бъдат сухи, слаби, "пухкави". Здравите косми са твърди, дебели и здрави. Знам го от личен опит, след като започнах да прилагам домашна пробиотична козметика, с отрицателен редокс потенциал и с pH под 4.5. Косата стана много по-плътна и твърда, белият цвят започна да отстъпва, познатите ме обвиняват, че си боядисвам косата. 
В моят проект за телесна козметика използвам глина, соли, заквасени предварително масла (кокос, ший, зехтин), диви, а понякога и лабораторни бактерии, покълващи семена, домашно ферментирал чай, натурално сушени плодове, екстракт от различни туршии, ферментирали сапунени ядки.
Добрата баня носи полза на кожата, антените, чакрите. Тя свързва съзнание и подсъзнание чрез бактериен електролит.
Човек не се къпе, той се заквасва, зарежда бактерийно, енергийно. От солената, от живата вода, от блатата, от дъжда с атмосферни бактерии, от калните бани, от глината. Къпането е изкуство, миенето е религия.

Коментари