Translate

Зреенето на талантите


Всеки от на има талант. Някои да пеят, други да рисуват, да танцуват, да пишат, да свирят, да обучават, да готвят, да творят.
Дали под влияние на обществото, дали от вътрешни спирачки, много хора се заблуждават, че с времето тези таланти се губят, отмират, закърняват.
Истинско чудо за мнозина се отказва откритието, че само след няколко дни първоначална загравяка на талантите, те се оказват по-зрели, по-стойности, по-красиви и по-ползотворни от когато и да било преди.
Идваме на този свят не като бачкатори и консуматори, а за да развиваме таланти. Децата имат множество таланти, родители и училища ги пресичат или в зародиш, или с насоките, че талантът може да бъде само един, и то одобрен от родителя. Талантът на Хитлер е да бъде художник. Талантът на повечето политици е да бъдат театрални артисти.
Талантите не отмират, те се заравят все по-дълбоко и по-дълбоко... като диаманти под земята. Заравят ги скучната работа за пари, суетата, драмите, истерията на новините, лъжата е, че любовта е брак и спане в общо легло. 
Талантите не изчезват, те зреят, ферментират. Заквасени от разум и уникално съзнание, талантите във всеки един момент могат да бъдат предложени за консумация от обществото. Общество, което е кошер, в който различните пчелички, сглобяват уникална композиция от таланти, красота и хармония.
Обществото ни е младо и диво, глобалният кошер не е узрял за да се грижи, да развива талантите на отделните индивиди. Това е имитационен кошер, в който ни хранят със синтетична захар, дишаме отровен въздух, живеем в калпави панелни пити, облъчват ни с микровълнова радиация за мощна манипулация и липса на комуникация с околните.
Без комуникация с околните, без доброта, обществото е сляпо за талантите на околните. За красотата на тяхната мисъл, за прелестите на вдъхновението им, за чудните продукти на творчеството.
Погледнете артефактите от миналото, във всяко малко селце, градче, из целият свят са се правили невероятно красиви сгради, мебели, вещи, книги, дрехи, бижута. В сегашното състояние на цивилизацията това е недостижимо, защото таланти сега се ухажват не с уважение и любов, а с хартийки.
Има талант, който всеки от нас притежава. Талантът да обичаш, да подкрепяш, да вдъхновяваш, да вибрираш с честотата на любим човек. И не, този талант не се развива толкова чрез секса, а въпреки него. Това е талантът да слееш съзнанието си с друг, да усетиш голотата на мислите и талантите му преди да се отдадеш на голотата на тялото му.

Коментари