Translate

Вирусът на старостта - как се деактивира?

Човек рядко умира от болести и злополуки, масово умира от старост. Умира тялото му, не разумът, по никакъв начин не умира Душата.
Старостта е най-масовата болест. Или поне е такава за огромната част от човечеството. Много е вероятно, когато различните цивилизации намерят лек срещу старостта, следва глобален катаклизъм за рестарт.
Моя теория е, че човек не старее в смисъла, който ни внушават медии, книги, наука и религии. Организмът ни просто се окислява, също както се окислява (ръждясва) желязото, както се окислява (гори) дървото. Някои организми се окисляват по-бързо, други по-бавно.
Има само един механизъм за справяне с окислението, за обръщане на процеса на окисление. Или поне аз знам за един сигурен такъв. Това са микроорганизмите в нас. Клетките са  структури без разум и автоматика за самопоправяне, но бактерийната вселена в нас е истинско биоинженерно чудо.
Бактериите са антиокислители, редокс излъчватели, неизчерпаем и неостаравящ енергиен източник. Трябва им само специфична храна, от време на време внос на ново бактерийно поколение и разнообразие, инфрачервена топлина. Доказателство, за което е, че ние сме проектирани като бактериен инкубатор, с идеална аеробна и температурна среда за намножаване на бактериите. 37-38 градуса... над 42 градуса, деактивация на микробиома. Във всеки човек има от 1.5 кг. до почти 3 кг. бактерийна среда.
Сложността на микробиома, разнообразието на щамовете и концентрацията на микроорганизми е несравнимо по-сложна от тази на генома (на клетките). Вече учените, под сурдинка признаха, че не геномът, а микробиомът е водещата структура в тялото ни, която синтезира езними, хормони, антитела, клетки, регулира метаболизма, нервната система и психиката. Клонирането на хора се оказа възможно чрез бактерийна репликация на гени. Тоест микробиома е пазител на генома, на клетъчното разнообразие, обновление, старение.
Тогава защо се отпуснаха трилиони долари, лири, йени, евра, рубли... за генни терапии, та ролята на микробиологията се знае от поне два века? Никой няма интерес от дълго живеещи хора, нито банковите лихвари, нито пенсионните фондове, само сантименталните деца.
Напоследък все повече книги бегло и плахо намекват за ролята на бактериите. Но те отклоняват вниманието настрани. Например вместо за бактерии се говори за някакви мистериозни ензими, а вместо за вируси се говори за конспиративни паразити. Нобелова награда се връчва за "чудото" на клетъчната автофагия, която е нищо повече от зле изтълкувана бактериална регенерация, в следствие на липса на смущения от храна и вода.
Старостта е вирус. Знаете ли какво е вирусът? Напълно безвредно за клетките, костите, тялото ни нантотехнологично, изкуствено създание. Което има една цел, да напада и унищожава нашите бактерии. Бактериофагът е мощен вирус, "убиец на бактерии". Допускам, че ваксините са част от тази стратегия, те вкарват в тялото ни вируси, които периодично се събуждат, нападат бактерийната ни флора, с което телата се окисляват, състаряват, на което се дължат почти всички болести, от хепатит до рак.
И все пак, ще попитат мнозина, не е ли заложено от природата, всички същества да стареят? Не е така, защото:
  • Щуките, прилепите, морският таралеж, костенурките стареят пренебрежимо бавно. А пресноводната хидра и някои медузи са безсмъртни създания. Значи можело, а? Проверете.
  • Хората стареят и стареят. В някои области на Кавказ, Азия и Африка хората живеят 10-20 години по-дълго от цивилизованият човек, обгрижен от модерна медицина и фармация. Което не е кой знае колко много, пак се умира от старост, нали? Има една голяма разлика, "модерният старец" е инвалид на лекарства, нефункционален човек, а старостта му е истинско страдание. Немодерните старци в планините, сред природата, сред жива храна са функционални до своята смърт, дори са в активно репродуктивно състояние.
Години наред изучвам всички обичаи, митове, небивалици, храни из цял свят. Проучвам животните, дълбая в моята теория, търся аргументи. Всичко това го правя с дела, а не с философстване. С философстване не бих създал няколко закрити групи, общност от хора, на които моите решения и теории, да не са от полза. С приказки, хора се не регенерират. Ако не вярвате, купете си най-нутриционистичните книги на света, платете си абонамент за най-здравословните предавания, от най-скъпо платените ТВ гурута, продавачи на не залепващи тигани. И да, отидете при натурапевт да ви изготви диета, че даже и да поръча на някоя кетъринг фирма да ви я изпълни, за много, много хартийки. С хартийки, по-млад се не става.
Защо старее човек, защо върви бавно към края на жизненият си цикъл? Понякога и доста бързо. Гледам как все повече младежи, особено жени, ударно се състаряват за около 30-35 години. Това не е нормално!
Окисление, старение, бактериален геноцид.
Ето ги основните фактори за стареене на човешкия организъм:
  • Слънцето с УВ електромагнитните си вълни. Те разбъзикват енергетиката на кожния, очен, на косата, ноктите микробиом. Появяват се бръчки. Освен това, облъчен с УВ радиация, човек започва да вибрира на различна честота, от тази на бактерийната си среда.
  • Световният елит успешно конкурира Слънцето, като обогатява неговата разрушителна мощ. Пример за което са замяната на ИЧ нажежаемите крушки с УВ LED лампи... и то с директиви и диктатура. Отделно са излъчвателите на мобилните оператори, проучете какво ни очаква с идването на 5G мрежите, които се въвеждат за всичко друго, но не и за комуникация. За по-богата обща култура, потърсете какво точно означава ХААРП.
  • Храната е основен фактор за вътрешно окисление на организма. Храните на функционално активните дълголетници са бактерийно активни, това са кисело зеле, ферментирал хляб, кимчи, натто, кисело мляко, темпе, ферментирали меса и сирена, ферментиращи бобови и зърнени храни... все храни с много активна бактерийна среда, антиокисляващи, подмладяващи храни. Стареещият, бързо губещ своята функционалност, модерен човек консумира имитации на тези храни, синтетични добавки, безсмислени витамини, структури, които са окислени. Знаете ли за какво служи хладилникът и фризерът? За маскировка на това, че консумирате мъртва храна. Ако храната ви е жива, на топло тя не би се развалила, ако е мъртва - плесенясва. Е същото е и с тялото ни... опитайте да живеете в хладилника.
  • Водата е истинско чудо. Чудо на глупостта. Да пиете дълго престояла отвъд източника си на живот вода е като да се любувате на откъснати цвета. "Живата вода" е една мистерия, останала в приказки и митове. Жива е водата, в която има бактерии и храна за тях... например океанската вода, блатната. Много по-мощна жива вода постигам с моя "Жив лосион", който е комбинация от заквасена в различни кореноплодни и билки вода, глини, соли и порести "камъни" като шунгит и зеолит. Много живи са и суроватките ми от различни диво ферментирали млека, за което може да видите мое видео, тук. Живи води са суроватките от кефир и кисели млека (диво ферментирали, не имитацията с етикет), комбуча, джинджифилова лимонада, квас. Сред най-мощните живи води е чорбата от кисело зеле (дива ферментация), тя регенерира рани, прочиства стомаха от паразити, оправя устната флора и зъбобола, справя се с ангини... явява се едно от на-силните антитуморни средства. 
  • Окислено кафе, мъртъв алкохол и цигари са ударни фактори за стерилизация на микробиома ни. Сред най-полезните и живи "води" са диво ферментиралото и активно вино, живите бири, медовината и други слабоалкохолни питиета, те са антиокислители и меки рестартери на психиката. Полезните свойства на кафе, чай, други отвари се постигат не чрез тепературно окисление, а чрез ферментация. Опитайте студено ферментиралото ми кафе в домашно соево мляко, истинска кофеинова симфония. Цигарите окисляват ударно микробиома на дробовете и на гърлото, което логично води до рак... ракът е нищо повече от окислена тъкан.
  • Хигиената на съвременният човек е другата огромна лъжа, която го убива бавно и мъчително. Хлорирана и флуорирана вода, която погубва кожния микробиом. Свърх алкални миещи препарати, които стерилизират микробната среда на човек, като бързо състаряват кожата, окисляват (побеляват) косата. Побеляването на космите е следствие от безумните хигиенни навици, които модерният човек е облъчен да използва. Удачно почистване на тялото се прави във вана със заквасени глини и соли, а тяло и коса се почистват добре с ферментирала смес от меки глини и сапунени ядки. Зъбите се разрушават, а устата вони не от липса на хигиена, а напротив... от антибактериална химия, която разрушава пазителите на оралната флора, в следствие на което гниенето (окислението) взимат връх. Устата има нужда от нежна четка за махане на плаката, финна заквасена глина, суроватка от кефир или кисело мляко, и забравяте за зъболекар, за ужас на безчетните армии от стоматолози.
  • Лекарствата масово са антибактериални, плесно и вирусо-стимулиращи структури. Лекове са само живите храни, води и бактерийни процедури. Правете разлика между лечител, който ви поправя и лекар, който ви прави зависим. Лекарствата са легални наркотици, антидепресантите успешно конкурират кокаина и хероина. Антибиотиците са бич за човешкия организъм, а за децата са истински геноцид. Години наред са необходими на човек да изгради балансирана чревна, вагинална, орална, кожна, кръвна бактерийна среда... и бум, с едно антибиотично "лечение" настъпва апокалипсис. 
Дадох ви някои насоки, целта на живота не е да е дълъг, а да е ползотворен. И за да не бъда празнодумец, а истински лечтител, ще покажа някои от чудесата на регенерацията, които сам съм приготвил, голяма част от тях предлагам на приятели, в моята малка лечебница.
Ултра регенериращ крем със сенна пръчица, заквасени масла, глини, соли и минерали

Жив, ферментирал бобово-зърнен хляб ("Библейски хляб")

Ферментирал сладолед

Парфюми с ферменти

Лакто натто крем - най-мощното средство за регенерация 

Паста за зъби със заквасена глина

 
Мощен крем за стави

 
Грахово натто

 
Жива хранителна симфония, с натто, туршия, тофу и пребиотици

Най-регенерищата, лечебна гозба... натто с кисело зеле по немски

Мляко, заквасено с шунгит

 
Крем за регенерация на брада

 
Таратор с домашно соево кисело мляко

 
Домашно соево кисело мляко

 
Темпе от нахут

Фъстъчено темпе

Соево темпе

 Парти на живите храни, в моята "лечебница" - кимчи, кисело зеле с моркови по немски, заквасен хумус, домашно ферментирали суджуци и колбаси и др.

Животът се опознава с дела, не с думи.

Вход, за парти на моята ферменто-лечебница, само чрез приятели или тук. Нямам нужда от обкръжение на кофти хуманоиди, нито от безсмислените им хартийки.


Коментари

  1. Здраевйте,от известно време използвам квасове по рецепти на руския академик Болотов.Впечатлена съм .Проявявам интерес къ вашия опит.Благодаря за споделянето!

    ОтговорИзтриване
  2. Понеже съм на 85 години и имам две медицински специализации, то си присвоявам правото да коментирам процесът "остаряване на човешкия организъм". Естественият процес на остаряване е кодиран в ДНК и нямам излишък на свободно време да се занимавам с интерпретации на непоправими ДНК-записи.

    Нормално и допустимо е да се обсъжда УСКОРЕНОТО СТАРЕЕНЕ при човека. Медицински изследвания през периода 1978-1997 г. показаха, че съществува невроинфекция, разпространена в мащабите на пандемия, която засяга както главния, така и гръбначния мозък. Невроинфекцията нарушава контролните и регулиращи функции на мозъка и развилата се патология на хормоналната регулация предизвиква инактивиране на някои имуноглобулини (предимно Ig A и Ig G) и поява на Хроничен Имунен Дефицит (HID). Поради това, през годините прогресиращо се забавят регенеративните процеси и се влошава дезинтоксикацията на организма от вредности на околната среда и от разпадни продукти на сома поради забавяне резорбирането на антигенно модифицирани и поради това - лизирани клетки.

    В основни линии това са причините за ускореното стареене. За повече :
    https://www.facebook.com/notes/1768001650174980/

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте ! Прекрасна статия. Ферментирам билкови корени от известно време и преследвам резултати от почвените бактерии. Търся контакт с хора като вас за обмяна на опит. Първият ми ферментирал продукт беше от цветове на блатно кокиче в бульон от боб мунг. Още по мощен резултат имах от ферментация на корен от лугачка с щам сахаромицес буларди. В момента ми трябва стартерна култура за Марто, bacilus subtilis natto и не намирам японски ресторант в България от където да взема

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасен сайт, невероятна работа, възхитен съм от напредъка ви в проучването и поддържането на микробиома. Оказа се че имаме общ приятел , та няма да се налага да се запознаваме у фейса,
    (че аз го изтрих)успех във всички начинания.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.