Translate

Защо соевото кисело мляко е лек срещу рак

Лек, който се бори срещу рака, чрез отнемане на суровините му за растеж (захари, наситени мазнини и белтъци) и осигурява редокс среда, която неутрализира свободните радикали?
Ще кажете, че няма такъв.
Аз пък ще ви кажа, че има, ще го докажа с факти и онагледя с дела.
Това е соевото заквасено мляко. Не кисело, не йогурт - това са търговски наименования на мъртви продукти със синтетична бактерийна среда.
В интерес на истината, и аз ползвам добри бактерийни закваски, но те не са основата, а помощта за осигуряване на добра редокс среда, от самото домашно соево мляко.
Правенето на соево мляко е истинско изкуство, наука, философия. Не са необходими машини, а опит, всеотдайност и познаване на природната биофизика. Необходима е предферментация, а не скъпа машинна обработка. В този процес се намножават полезни бактерии, които извират от бобовите зародиши на соята. Точно така, соята предферментира почти до кълнове. И тогава отключва силите си. Люспите не се чистят, както в европейските и американските соеви йогурти, защото те са източник на чудни фибри с много мощ. И не, не миришат... защото са отключени, чрез предварителна ферментация.
Заквасването е друго изкуство. Соевата суровина както никоя друга е подходяща за възможно най-широк спектър намножаване на полезна бактерийна среда. Неслучайно точно соята ферментира във вида на най-полезните храни в света, натто, мисо, темпе и др.
Соята има алергени? Възможно е, ако инхибиторите ѝ не с адеактивирани, чрез ферментация. За никой ферментирал соев продукт няма данни за наличие на алегени. В моите соеви млека има двойна ферментация.
Соевото прясно мляко е отлична среда за развитие на лабораторни ферменти, и перфектна за развитие на диви. Със стръкче билки, лакто сушена коприва, няколко капки от утайката на диво ферментирало кисело зеле, дръжка от чушка, резен заквасен джинджифил, лъжичка чай... перфектното соево мляко ферментира до отлично диво ферментирало кисело мляко.
А ГМО? Знаете ли, че ГМ соята е разрешена за белтъчинна добавка за рекорден добив на мляко от животни. И напълно забранена за продажба за храна на хората, в Европа, в Русия и в Китай. Тоест няма как соята да е ГМО в соево мляко, и има как животинските млека до едно да са ГМО. През последните години соята далеч не е най-модифицираният организъм, но хората предпочитат да си затворят очите и да смятат за ГМ само соята, докато пшеница, ечемик, цвекло, царевица, домати, картофи и т.н. да се смятат за безопасни.
ГМ соя не се разрешава за продажба като зърно на хора, само за фураж и забележете... като вложена в готови, пакетирани храни, в колбаси, чипс, спортни добавки и т.н. Може да прочетете повече в този и в много други материали. В ЕС и в частност в България няма как да купите легално ГМО соя за кулинарни нужди.
В същото време в Китай е много по-строго законодателството (комунизъм, макар и индустриален), там има много стриктен контрол на соята, традиционна храна се явява, особено пък "млечна" соя.
Соята за нашите млека е точно от Китай, от официален дистрибутор, с всички сертификати за липса на ГМО. И е соя за мляко, който му разбира малко главата какво означава това, то с малко логика би установил, че от хилядите сортове соя, точно елитните и скъпи млечни "уайт и клеар хилум" не са обект на евтино производство.
Обърках ви представите, нали? Всичко е точно обратно. И може да го проверите.

ГМО соя няма как да покълне, добре, тя не става за разсаждане, това е целта на ГМ, зависимост от ялови култури, семена всяка година.
 
Очевидно соята, която ползвам покълва отлично 
 
От ГМО соя няма как да стане натто, темпе, тофу, та и кисело мляко. Опитайте, аз съм опитвал достатъчно, фуражната соя не става за нищо. Дела, вместо приказки?
Големите корпорации за соеви кисели млека, могат да си позволят соеви пресни и кисели млека? Аз - няма как! Процесът ми е свързан с покълване, а не със скъпи машини. Затова в промишлените соеви йогурти има какви ли не добавки и химия, при мен само вода и соя. С ГМ соя и вода е абсолютно да направите кисело мляко. Но знам ли, може пък някой диванен философ да учуди света.

Киселото мляко е най-добрият тест за това дали соята е ГМО или не. Млечно-киселите микроогранизми няма да приемат такъв продукт. Без частично покълване и предферментация на оригинална соя, белтъкът би се денатурирал. Проверете.

ГМО продуктите са сред основните предпоставки за рак, защото това са имитационни храни. Да се върна на соевото кисело мляко. Защо срещу рак? Защото ракът се храни със захари. Лекарите препоръчват кисело мляко за храна при тази болест, при диабет, метаболитни смущения. Защото захарите на прясното краве мляко падат двойно при ферментация до кисело. При зреене на соево мляко до кисело, захарите падат тройно. Соевото кисело мляко има в пъти по-малко захари от което и да е животинско мляко. Вижте изследване в официална лаборатория на мое соево кисело мляко. 0.44% захари. Няма толкова пълноценна и ниско захарна храна! 
Масленост? Около 1%, при наличие на наситени мастни киселини от 0.15%.
В същото време белтъкът доминира. И то пълноценният, лесно разградим, с къса верига растителен белтък.
Сол - няма, за разлика от животинските млека, в които се добавя и за консервант, и за ускорител на ферментацията. 
Калоричността на соевото мляко е малка, в същото време концентрацията му на бактерии е не по-малка от тази на животинските кисели млека. Да не говорим за профила на дивите щамове, които носят основната полза за регенерацията на тялото.
Регенерацията, премахването на туморни образувания се дължи на антиокислителните (реддокс) свойствата на храната. А соевото кисело мляко е точно отрицателно.
 Рекордна стойност, надминаваща тази на кефир, с помощта на шунгит

 
Стандартно соево кисело мляко

 
Заквасено с лактосушен домат соево кисело мляко

Заквасвам и животински кисели млека. Редоксът при тях в началото също е висок, бих казал - съпоставим. Но само в началото. Соевото кисело мляко запазва енергетиката си много, много по-дълго от животинските. Без никакви консерванти, соевото кисело мляко при мен е добро над 6 месеца, имам  няколко тестови бройки на почти две години. 
Кисело или ензимно мляко, внимавайте. Много от "добрите" западни стартери (закваски) са на езнимна основа, в тях няма млечно-кисел, а сирищен или пепсин процес. Вместо за 8-10 часа, тези млека зреят за 3-4 часа. Това е една огромна подмяна на киселите млека. Престъпна подмяна, защото потребителят не е уведомен.
Това са показанията на мое стандартно, натурално соево кисело мляко:
  • Белтък – 2.12% 
  • Масленост – 1.05% 
  • Наситени мастни киселини – 0.15% 
  • Въглехидрати – 1.39% 
  • Захари - 0.44% 
  • Сол < 0.0125% 
  • Енергийна стойност - 23.49kcal, 98.52kJ 
Млеката са лековити не само срещу рак, но и срещу диабет, аутизъм, множествена склероза, метаболитен синдом... всъщност срещу всички аномалии в окислението, стареенето на човешкия организъм.
Какво съдържат? Вода, соя, стартер и нищо повече. Гениалните структури са прости. Но знанията - безценни. 
Към момента съм генерирал над 8 вида соеви кисели млека. Някои от тях са с частична дива ферментация, а бутиковите - с пълна. Предлагам млеката официално, има как да намерите къде.

Коментари

  1. Здравейте!Благородно Ви завиждам на знанията и опита който сте предобили относно всичко, за което сте писали и казали във видео клиповете си.Благодаря за информацията. Всичко за соята за мен лично е още ново и аз тепърва започвам за експериментирам .За мен би било много полезно, ако може да получа линк от където да мога да си закупя качествена соя , вие бихте ли могли да ме насочите? Може ли също така да попитам как Вие приготвяте лакто сушетана коприва, ако нямате нищо против разбира се да ми кажете?Аз правя няколко вида ферментирали храни в къщи, като квасени хлябове и други печива, кисело зелце и други зеленчуци и плодове,кефир и комбуча, но никога не съм приготвяла лакто сушена коприва.Хубав ден и бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.