Translate

Болката и невралгиите

 
Болката! Тя дебне неусетно, и срязва като нажежена игла. През гърдите към гърба, през кръста, в раменете. Ръцете треперят, кошмари, липса на сън, депресия, липса на сили.
Това са невралгиите, които често се бъркат със сърдечен проблем, дископатия, рак и какво ли не.
Защо? Преумора, липса на сън, стрес, шум, скапана работа, дебили навред. Кафета и стимуланти.
Тогава? Два месеца почивка, липса на функционалност, спа центрове, масажи... които не вършат работа. Вършат работа антидепресантите и тежките им натурални аналози.
Алтернатива? Открих такава.
Преумора, бюрокрация, 5 часа сън и то повърхностен, всяка година по това време, едно и също. Период за вино, пак вино... ракия, потъване.
Тази година бързо открих бодежа на нервната система. Вече добре знам на какво се дължи. Хормонален дисбаланс, в следствие от изнасилване с множество задачи, три месеца липса на съботи и недели, никакви почивни дни.
Знанията, гарнирани с практика, вършат чудеса. Теоретично, точно за такъв период проектирах жива напитка, с мощна биохимия.
Ферменти с подобрители, регенератори с озаптители.
Тютюнада - диво ферментирала напитка от листа тютюн и роза. Двойна ферментация с глина, покълнали семена, олигозахариди.
Пляс, и от една глътка отвява главата. Без треперене на тялото както при кафе или друг стимулант. Нещо повече, тялото мирясва, пулсът спада, отнасяш се, но мисълта лети, докато говорът изостава от това.
Няма ги маймунките на препускащите мисли, идва слонът на фокуса.
Безумие е да пушите банани! Е, същото е и с тютюна, това е най-глуповата му и вредна употреба. Друго действие има при консумация, през стомаха. Без катрани, пушек, окисление, сажди в дробовете. Никотинът в студено ферментирал вариант е нещо много различно.
Никотинов рестартер.
Тютюнът от край време е известен като регенератор, лечебно листо, а не пушилник. Участва в множество отвари, лекове, мехлеми.
В наши дни, учените откриха топлата вода с него. Бил не канцерогенен при пушене, а обратното, антитуморен - като масло.
Маслената инфузия е аматьорска употреба, също и спиртният извлек.
Истината е във ферментацията. Пробиотичното преобразуване на никотина, дава други свойства.
Отличен регенератор на коса, помощник при проблемна кожа, изгаряния, лишеи, гъбички.
Защо действа? Защото е турбо за микробиома и катализатор за хормонален синтез. Каквато е и ролята на неслучайно създадените от някого растения.
Питали ли сте се защо толкова много хора пушат? Е има защо, дори във вид на пушек, тютюнът е успокоител на нервната система. Колкото до рака на дробовете, и роза да пушите, пак пушекът води до същото.


Коментари