Възрастните хора се хранят с хляб и кисело мляко, или поне така бе до най-бедните години на псевдо-прехода.
Не бързайте с изводите, не ви стига акъл, в препълнена от лъжи кратунка.
Старите хора... храна. Ето тук трябва да има нещо. Човек се е вкопчил в живота, особено в края му. И тези стари хора имат някаква колективна мъдрост, да търсят тези храни.
С кисело мляко и самун хляб, някога живи здрави хората до трицифрени възрасти са доживявали. Въпреки, че според патриотичните учени хем така, хем иначе. Уж в началото на миналият век животът бил кратък, а иначе, сме горди със столетниците си.
Логиката? Е в хляба и киселото мляко.
В момента киселото мляко е съмнителна субстанция със стерилно, химизирано "мляко", заквасено с една синтетична млечно-кисела бактерия. Хлябът не е ферментирал както някога с бактерийно зреене, а в него е вкарана смърт... дрожди.
Една бактерия в млякото, срещу трилиони диви, натурални, регионални, потентни, регенериращи, подмлядяващи, синтезиращи антитела, витамини, сератонин, допамин.
Хляб, който се кваси, а не гъбясва. Жив хляб, който се заквасва с кисело мляко, билки, покълнали семена.
Ферментирали храни! Живи, диви пробиотици, див, дълъг, щастлив живот.
Туршията, киселото зеле, сланината, суджука, сиренето, виното... също ферментирали храни.
А кой сега се храни с такива храни? Никой! Защото няма такива храни и в най-скъпия мега ултра гига веган био не-гмо магазин.
Няма живи организми и в храните на йога мога чеф фитнес доктор тъпайнурков... няма и няма, те не знаят, не могат, могат само да чупят стойки при някоя мърла в сутрешен блок на телевизия, гледана само от пенсионери.
Миналото е подменено и това си личи от киселото мляко и хляба. Нямало как да се манипулира миналото, защото хората помнели. Не, хората не помнят как се прави кисело мляко, как се кваси хляб. Опитайте, попитайте... не се знае как се кваси, с какви стартери млякото. Туршията вече я правят изкуфелите старци са аспирин или с оцет, не помнят истината.
А дали пък след като историята е сменена, книгите пренаписани, храната имитационна... дали пък хората са реални?
Не бързайте с изводите, не ви стига акъл, в препълнена от лъжи кратунка.
Старите хора... храна. Ето тук трябва да има нещо. Човек се е вкопчил в живота, особено в края му. И тези стари хора имат някаква колективна мъдрост, да търсят тези храни.
С кисело мляко и самун хляб, някога живи здрави хората до трицифрени възрасти са доживявали. Въпреки, че според патриотичните учени хем така, хем иначе. Уж в началото на миналият век животът бил кратък, а иначе, сме горди със столетниците си.
Логиката? Е в хляба и киселото мляко.
В момента киселото мляко е съмнителна субстанция със стерилно, химизирано "мляко", заквасено с една синтетична млечно-кисела бактерия. Хлябът не е ферментирал както някога с бактерийно зреене, а в него е вкарана смърт... дрожди.
Една бактерия в млякото, срещу трилиони диви, натурални, регионални, потентни, регенериращи, подмлядяващи, синтезиращи антитела, витамини, сератонин, допамин.
Хляб, който се кваси, а не гъбясва. Жив хляб, който се заквасва с кисело мляко, билки, покълнали семена.
Ферментирали храни! Живи, диви пробиотици, див, дълъг, щастлив живот.
Туршията, киселото зеле, сланината, суджука, сиренето, виното... също ферментирали храни.
А кой сега се храни с такива храни? Никой! Защото няма такива храни и в най-скъпия мега ултра гига веган био не-гмо магазин.
Няма живи организми и в храните на йога мога чеф фитнес доктор тъпайнурков... няма и няма, те не знаят, не могат, могат само да чупят стойки при някоя мърла в сутрешен блок на телевизия, гледана само от пенсионери.
Миналото е подменено и това си личи от киселото мляко и хляба. Нямало как да се манипулира миналото, защото хората помнели. Не, хората не помнят как се прави кисело мляко, как се кваси хляб. Опитайте, попитайте... не се знае как се кваси, с какви стартери млякото. Туршията вече я правят изкуфелите старци са аспирин или с оцет, не помнят истината.
А дали пък след като историята е сменена, книгите пренаписани, храната имитационна... дали пък хората са реални?
Коментари
Публикуване на коментар
Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.