Translate

Мистър Хомот

Ти си роб, еволюирала маймуно. И лесно ще ти докажа, че това е така.
Нямаш собственост! Цял живот работиш за една скапана бетонна кутийка, към която нямаш нито земята под нея, нито небето над нея, нито независимост да определяш кой ще ти доставя ток, вода, топлина, коя скапана компания ще ти шибне зелена зона, ще ти разбие тротоара, ще ти изсече дърветата. Нямаш никакъв контрол над общината, която щедро ще раздава разрешителни за шум, мръсотия, воня около теб.
А знаеш ли, че съседите ти могат да се съберат и на общо събрание да решат, че не ги кефиш, та да се изселиш от "твоя" дом?
Аха, имало собственици на земя и къщи. Още по-големи балъци. Те нямат право над и под земята си... небето се пръска от химтрейлз, нямат право да гледат полезни растения на тази земя. Искаш да гледаш например коноп, дали за дрехи, или за каквото си решиш. Е да, ама не... белезниците и в затвора. Защото за тях си престъпник. Престъпници ти забраняват да гледаш висши творения на Твореца.
Така наречените собственици на земя нямат право да бият сонда за газ, петрол, вода, да добиват злато. Ако под земята ти има стари монети, руини, те не са твои, наивнико, а на мафиотската структура, наречена държава.
Нямащ нищо, дори задникът ти с ваксини ще надупчат, защото така трябвало. Могат да ти отнемат всичко, да те принудят за каквото решат. И маскирани униформени бандити ще пратят, които имат право да те самоубият заради неподчинение. А тялото ти, след като те умъртвят, ще се гаврят с него, колкото си искат, че и пари от роднините ти ще искат да те погребат.
Пенсия, а? А като умреш, някой да я наследи? Не! Обаче дълговете ти се поемат от родата. Това е положението. Роб, с робска рода.
Нямаш право да правиш дори вино, нито да предлагаш жива храна. Комисии, агенции, данъчни ще ти разкатая фамилията, ако си идеалист и искаш да предлагаш нещо качествено и полезно.
Нямаш право да говориш истината, ще те съдят, глобят, отнемат имущество заради клевета. Опитай, напиши него нецензурно, от душа в Интернет... санкции!
И да дишаш нямаш право, ще дишаш мръсния, токсичен въздух който ти налагат, или ще си дишаш дъха на палката в концлагер с електрическа ограда.
И децата ти ще отнемат, ако не ги зомбираш с тъпотиите в училище, медикаментите от мафиотското здравеопазване.
И жена нямаш, бракували са те за нея, и от общината, и от църквата. И ще я преглеждат гинеколозите, акушерите, пипат, лъскат бастуна после... колкото си щат. защото така било редно. Е да, но някога това е било женска професия, а не за касапи, които се възбуждат от рязане на гениталии.
А сега е ред и на гражданите, на демократите. Вие сте абсолютни охлюви, да ме извиняват дребните рогати добитъци. За никой, никога не те гласували. Защото ако имаше гласуване, заставаш с името си, зад името на някого. А сега, отиваш в тайна урна, тайно гласуваш за таен човек и те тайно си подменят вота за поредния клоун. Ако имаше истински мъже, жени, човеци, те винаги биха гласували явно. Защото тайната демокрация е като тайното ходене по проститутки от морални мъже.
Нямаш право да си определиш принадлежността към история, традиции, към делата на дедите си. Ето ги тракийците, обиждат ги на българи, а името на държавата им, е откраднато от власите.
Компютърът бил твой, бил си автор на творчество? Не е така, трябва да платиш много пари на адвокати, такси по сайтове и комисии да си пазиш уж "твоя" труд.
Чрез компютър, мрежа, операционна система, нямаш личен живот. Потърси нещо в мрежата, виж сега как рекламите те преследват. Пиши провокативно за корупцията, ехото в телефона... от милиционерския щаб?
Ти си никой, една гнида има повече свобода. И Някой горе много се забавлява да гледа как лабораторни мишоци си въобразяват, че имат свободна воля. Понякога гръмотевично се смее над вас, а понякога реве дъждовно от безнадеждна скука.

Коментари