Translate

Щастието


То е илюзия за душата и пряка функция на това, което поддържа тялото и частично го свързва с астралния свят на биополета и паранормалност за съвременната нЕука.
Геномът ни, клетките, мускули, кости и друга карантия не могат да изпитват, нито да генерират щастие, дори лъскането на бастуна си има друго обяснение.
Всичко е до хормони. Щастието е хормонален коктейл от сератонин, мелатонин, ендорфин. Може да го приемете външно и чрез морфин, кокаин, хероин... но това, никак, ама никак не е желателно.
Има безброй теории, от тъпи по-невежи как да генерираме свои си хормони на щастието. Повечето гравитират около храната, около чудесата на билки и отвари. Топло, но невярно схващане.
Наистина щастие се приема чрез храна и се генерира в стомаха. Само безкрайно невеж човек не знае, че хормоните се генерират от бактерийният коктейл в тялото ни. Два са най-големите му центрове, стомашния и гениталния... което обяснява кефа от секса.
Реално цялото тяло е микробиомно, но чрез лекарства и стерилни храни, щастието се отдалечава така, че човек има нужда от различен цвят хапченца и връзки с "широко скроен" психиатър.
Храните са нищо, те са вносители на микробиом или са храна за него. Храната на микробиома са бавните захари, например целулозата, инулина, пектина.
Диво ферментиралите кисело зеле, туршия, кимчи, кефир, кисело мляко, ферментирали хлябове, реджувелак, комбуча, тиквонада, тютюнада, жив сайдер... те осигуряват баланс, водят до синтез на хормони. Нищо друго. Липсата им води... до търсене на зависимости.
Някога хората са пиели жива вода, с живи бактерии в нея, сега за да съществува фармацевтиката с наркотиците ѝ, всичката чешмяна и бутилирана вода е напълно мъртва, химизирана, стерилна.
Във виното е истината. Виното, но не тази бутилирана, етикирана, стерилна имитация, която ви пробутват, а микробно живото, каквото са пили дедите ни. Микробният алкохол, в бактерийно активна напитка води до истинско щастие. Мъртвият алкохол води провал в живота.
Спортът не е само добавки и бръснати краченца. Предполага се да генерира ендорфини. Това става чрез аеробен дефицит (правилно дишане), млечно-кисела ферментация (мускулната треска е функция на такава). Спортът е много дълга тема, дълго съм бил зависим от него.
Мога да ви разкажа и покажа още много неща, мога да ви предложа най-големият избор на живи напитки и храни на планетата, но това няма как да стани с буквички в социалните мрежи.
Днес започвам голямо обучение на живи хора, на живо, в подземията на Сердика.
Живи хора, комуникират по жив начин. Не намерите ли Ментор в живота, с който да имате жив контакт, загубени сте.


Коментари