Translate

Истината за Чая, който е удаваен в лъжата на касовите бележки

Отварата, тоест магията, често се бърка с чая. В чая няма магия, той е подмяна. Мъртва структура, внесена отдалеч.
В пиенето на топла отвара има огромна мощ, хората го помнят, но не го разбират. В наши дни тази жива церемония е деформирана до напълно безсмислена.
Нека започна от началото, от истината, от науката, но не лъжовната, сектантска, официална наука, а от истинската.
По всяко листо на растение има живот, микроорганизми, които го пазят от радиацията, от кислорода, от лошата енергетика, от паразити, от смърт. Такова нещо като смърт Природата не предвижда, защото и листа, и семена, и захари са проектирани за следващ живот, за възраждане.
Външната повърхност на всички листа, цветя, семена, съдържа ферменти. При взаимодействие на тези ферменти с вътрешният сок, геном на растенията, се случва чудото на самоферментацията и консервиране на получената маса за дълго, за живо, за здраве.
Млечно-кисела ферментация от повърхност на растение и вътрешни сокове, това е в основата на скъпите ферментирали чайове, на тютюна, на закваската за кисело мляко.
Консервирани по този начин, с живот в тях, тези живи структури могат да бъдат събудени някой ден. В топла вода. Не във врял чай, а в топла вода. Топла е телесната температура, 37 градуса. Събуждането е за около 6-8 часа, с помощта на разбъркване, за много по-кратко.
Правилният принцип за жив чай е следният:
  • Разтварят се захари в жива вода, тези захари са отлична среда за размножаване на бактериите по-късно. Повечето захари добре се развратят при вряла вода. 
  • Мед се добавя като захар при ниска температура, около 40 градуса. Самата истинска мед има ферменти за намножаване, стига да не е минала термична обработка или да е стояла дълго и да се е окислила. Истинската мед самоферментира, шупва... пример за което са медът от рапица и от магарешки бодил.
  • Добавя се мляко, защото млякото е отлична среда за ферментация. Но може да бъде заместено с инулин, печена цикория, смляна леблебия. 
  • Когато установим температура от 35-37 градуса, в тази пребиотична чорба се добавят ферментите - билки, листа, цветове. За няколко часа те се събуждат и намножават. Подпомага се с разбъркване с дървена или керамична лъжичка. В глинен или керамичен съд. Старата керамика бе екранирана със златно нанофолио, за защита от негативната енергетика.
  • Добрият майстор на живи отвари усеща съживяването чрез аромат, чрез нос, вкус. Недобрият, има нужда от микроскоп или поне от ORP метър. 
  • Отвара без арома, лече- и глино- терапии е нищо. Подбира се тамян или друга смола, влажност, лъчиста топлина, камъни и оргонити. А това, което ви показват пот телевизии, филми и разказват в романи за японските вещици, а пълна смехория. Всяка тракийка, родопчанка е на поне 10 нива над това. Или поне така бе до преди половин век. Но Той ме е дарил с Познание, което да ви предам. 
Удивително е, но огромна част на създанията, наричащи се разумни, хал хабер си нямат от принципа на чая, от церемонията му, от смисъла, от възраждането, от лечебните му свойства. Невежите хора очакват чудеса от скъпи, био, органик, екзотични, пакетирани, с касова бележка, мъртви тревички. Има обаче само едно чудо, това на мъдростта и осъзнаването кои сме, в какъв сеят живеем.
***
За тези, които всичко знаят от Уикипедия. Най-полезната отвара за най-голяма територия на света е Иван Чай. Точно така се нарича. Чай не е индийското растение, това е нарицателно за най-полезната регионална отвара. В нашите краища, това са отварите от коприва, лайка, липа, мента, маточина, жълт кантарион.
Фаворит за чаена отвара ми е точно копривата. Накисва се за половин час в жива вода, например в реджувелак. В малко количество, за да не се разтворят ферментите. Намачка се, за да се свържат външните ферменти, с вътрешните захари. В зависимост от степента на мачкане и продължителността на сушене се получава различна отвара. Харесвам черният, дълго ферментирал копривен чай. Суши се на дехидрататор, при 35-37 градуса температура или под плътна сянка от слънчева енергия, пак същата температура.
Чаят от коприва, намножен по горните принципи е магическа (за новата ни цивилизация) отвара, по-добра от всяко лекарство.
Тези отвари са не само намножители на чай, те са и стартери за масло, кисело мляко, катък, сирене и кашкавал, също така и за сланина и суджук. С думи това се не предава, заповядайте на живо обучение за няколко дни.


Коментари