Translate

К(л)асовите човечета

 
Имало едно време цивилизация от Човеци. Строели велики сгради, статуи, всичко било в злато и диаманти. Поети, гении, герои, учители, художници, архитекти, композитори, инженери, учени, пророци.
Но нещо се случило със света, всичко отишло по дяволите. Настъпил ад, глад, войни, бедност, робство, извращения.
Толкова нямало нищо, че шайка дегенерати започнали да налагат ново общество. Движено от хартийки.
Хартийки за това, хартийки за онова. Всички започнали да РОБ-отят за хартийки, да си въобразяват, че обичат заради хартийки, да измерват успеха си в хартийки.
За да бъде пълно извращението, били въведени още хартийки - етикетите, паспортите, данъчните декларации, нотариалните актове, вестниците с лъжи, фактурите.
Хората, ако въобще хартиените създания могат да се нарекат така загубили себе си в бумащината. Реалността за тях станала само тази напечатана от робовладелците. Животът им зависел от хартийки, от рецепти, от бюрокрация.
Хартиеното зомби е толкова загубило разума си, че не осъзнава очевидни неща. Всичко истинско, стойностно е направено с талант, любов и най-вече някога. Нищо истинско не може да бъде маркирано с етикет и придружено с касова бележка. Всяка храна с касова бележка е програмирана смърт, лекарство с касова бележка е смърт, нова вещ с касова бележка е боклук, "дреха" с касова бележка е парцал, "парфюм" с касова бележка е химически геноцид.
Проучете миналото, колкото и дефектно да е то. Нима има касови бележки за картините на Леонардо, фактура за архитектурния проект на египетските пирамиди, етикет с нутриентите на великите кулинари на 18-ти век, които сега само имитираме... като маймуна, анализ чрез микроскоп. Касова бележка за тайните вечери на Исус?
Светът на Оруел бледнее пред сегашната касова действителност. Пример за което е системата СУПТО, в която се следи кой, кога, какво, къде е похарчил хартийките си. Веднага, на момента те проследяват. Уж с цел да имало данъчни постъпления. При положение, че те отиват не за обществено благо, а за финансиране на огромен щат от бюрократи и отрепки с униформи и автомати.
Дар? Какво дарявате вие? В най-добрият случай времето си в някой мол, за да купите някакъв боклук с касова бележка. С касова бележка дар не може да има. По-добре купете нещо антикварно от базар на вехтошар. Нещо автентично от времето, когато хората са били човеци.
Нищо стойностно не се купува с касова бележка. Книга? Та книгата е касова бележка, която документира, че авторът получава под 10% от хартийките, които сте дали за тази престъпна дейност. Само търтеите от политико-бюрократичната система взимат над 40% от книгата във вид на ДДС, осигуровки, друг вид паразитни данъци.
Идват нови времена. Хартията е скъпа. Чипове и карти. Постоянен контрол. Вече и лечебно мазило няма да може да си купиш, от някой от малкото останали лечители, които не играят по свирката на касовата мафия. Ще си престъпник, ако не отричаш за какво си харчиш хартийките, ще си престъпник ако продаваш картини, музика, радост, здраве, терапии, без да имаш лиценз, касов апарат, софтуер да те следят, който сам плащаш.
Няма да се учудя, след 20 години деца да искат от майките си касова бележка за боба, който им е сготвила. Ако въобще да си готвиш в къщи остава законна дейност. Не, че по книжките с касови бележки, и ТВ предаванията с гримирани палячовци човек може да сготви нещо различно, от буламач. Става въпрос да се сготви истинска Храна, Хляб, Вино... едни такива библейски понятия. Хей в Библията да пише нещо за касов апарат, срок на годност и одобрение от агенция по храните?
Дори сега, да правиш кисело мляко, да гледаш прасе, да вариш ракия, да си направиш вино, да оглеждаш тютюн е незаконно. Всъщност напълно незаконно е да се предлага, жива, диво ферментирала храна. Поради което вече няма сирена, няма маслини, няма шарлан, зехтин, суджук, баклава, боза. За сметка на това, без истинска храна и лекове, се раждат милиони деца с аномалии, които стават обект за издаване на хиляди касови бележки, докато ги уморят клетите.
Животът с касови бележки не е живот. Никога, никое създание, било то с разум или не, не е живяло в такъв ад.

Коментари