Translate

Манту?

Не знам какво е "манту", но в моите групи вече няколко човека споделят, че след него настъпват тежки последици, с катастрофален обхват. Вие кажете какво е и защо така.
Търсейки в мрежата се натъкнах на този интересен текст:
"БЦЖ е жива лиофилизирана (дехидратирани чрез дълбоко замразяване под високо налягане живи бактерии) ваксина, съдържаща щам на Mycobacterium bovis, създадена в института „Pasteur” от Albert Calmette и Camille Guerin между 1906 и 1919 г. и използвана за пръв път през 1921 г. Поставя се на лявото рамо, интрадермално (вътрекожно). Mycobacterium bovis е аеробен бактерий, причиняващ туберкулоза при едрия рогат добитък и въпреки различията си от Mycobacterium tuberculosis (причинител на туберкулоза при хората) може да премине междувидовата бариера, но само малка част от случаите на туберкулоза при хора се дължат на него според CDC.
Българската БЦЖ ваксина съдържа щама Sofia SL 222. В имунизационния календар понастоящем има 4 дози БЦЖ (до 12.5.2017 дозите бяха 5), 3 след проверка за имунен отговор към предишна БЦЖ с вътрекожен туберкулинов тест Манту (с каквато единствена цел е в календара) и отрицателните се ваксинират. Тестът е известен със своята ниска чувствителност и неспецифичност, съдържащ над 200 антигена на различни микобактерии и поради това даващ често фалшиво-положителни или фалшиво-отрицателни резултати.
Различни проучвания, включително цитирано от СЗО 15-годишно, установяват, че БЦЖ не предпазва от туберкулоза и не намалява разпространението ѝ (ICMR, 1999). Предишно проучване на ваксината за период от 7,5 години при около 260 000 индивида, явяващо се първа част от горното и цитирано в доклад на СЗО от 1979 г., показва, че разпределението на нови случаи на туберкулоза сред неинфектираните по време на ваксинацията, не демонстрира каквото и да било доказателство за защитен ефект на БЦЖ. В заключението си повтаря вече установения факт, че БЦЖ не дава никаква защита срещу заболяването (ICMR & WHO, 1979). Същевременно в листовката (кратка характеристика на продукта, предназначена за медицински специалисти - КХП) на българската БЦЖ ваксина, в раздел 5 четем лаконичното: „БЦЖ осигурява защита срещу туберкулоза“."
***
Това не ми се струва реално, някак си е от друга вселена, в която нацистите са победили и си правят експерименти с хора.
  • "Българска", от Франция (Нацистка Галия)?
  • Лиофилизирани бактерии, при положение, че след замразяване те са стерилни и мутирали... при положение, че всеки щам има регионална обвързаност?
  • Не върши никаква работа, но е задължителна, включително и с репресивни мерки.
  • Наистина ли в нашата вселена, е така?
Израснах в годините на късния соц. и на прехода. Бях свободен да не искам никакви ваксини. Не вярвам, че сме станали по-малко свободни, по-малко хора. 
Та нали има Конституция, права на човека, права на детето?


Коментари

  1. Не ваксинирам и нямам намерение, имам бебче вече на годинка и се кърмим още, за мен кърмата на мама е най-добрата “ваксина” ! Живеем в Англия и за щастие тук ваксините не се задължителни и всеки сам решава за себе си какво да направи. За мен да вкараш някаква химия в телцето на незащитено още бебе е равно на съзнателно отравяне на детето. Не знам защо родители го причиняват на децата си е този век на информация , нямам отговор!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.