Translate

Никой не е по-голям от Хляба

Велика мъдрост. Означаваща само едно, някога са живели велики хора (великани), а сега - пигмеи. Някога са били големи на ум, сега - го нямат въобще.
Преди около 200 години по цял свят се прави ферментирал хляб. Ферментирал от млечно-кисели ферменти. Така се правят и камъните за сградите, вулканична пепел и ферменти, които днешният пигмей нарича дялани камъни... а хвани теслата от бронз и дялай, да ти дойде акъла в главата.
Днес хляб се втасва с мая, тоест с гъбести структури, които се хранят със смърт. Обратното на тях са млечните бактерии, археите от глината. И да, хляб се кваси и от глина, от почвени бактерии, от смоли, мед... но това ще ви дойде в повече.
Гъбестият хляб има и вид на гъба, той е смърт.
Това, което е слуз в него не е глутен, това е гъбно вкисване.
Трябва да отбележа, че дрождево-гъбно безобразие вече се ползва и в бирата, във виното, в бозата, пиците, мекиците, кроасаните.
Млечните бактерии са по-силни от дрождите, ако им се даде време и температура, те ще подкиселят средата и ще напукат канчето на безсмислените дрожди.
Но какво прави съвременната индустрия? Хляб ферментира с дрожди за 3 часа, после при високо pH ударно се изпича.
Истинският хляб е млечно-кисел продукт. 12-18 часа, до pH под 4.0 и е готова за чугуна или глината във фурната.
Истината за смъртоносно опасният хляб с мая, с дрожди, се разнася като лавина. Зомбитата предпочитат да игнорират истината.
Други правят глупости, или просто на пигмея не му достига ментален капацитет. Лимон и сода... хаха. "Квас"... дрожди, но в по-малка степен. В миналото квасен хляб е имал друго значение: замесваш ръженото брашно с това, което наричаме сега реджувелак, а аз - слаба ръжена бира. Добър хляб е и млечният, суроватката е идеална за тази цел, но суроватка не от гадост по БДС, а от дива ферментация.
Покажи ми какъв хляб ядеш, да ти кажа човек ли си.


Коментари