С всеки изминал кулинарен ден се събуждам все повече от матрицата. И виждам омагьосани от глупост хора. А може би не хора?
Салата се прави основно по два начина.
Салата се прави сутрин, ползват се живи структури. Живи са тези, които имат ферменти по кожата си. Консумира се след 8-10 часа, така се прави и с киселото мляко.
С кисело мляко много може да се ускори една жива салата. Изумително е, но уж умни хора, стават вегани, йоги... и започват да си въобразяват, че жива храна са суровите растения измити с препарат от био магазин.
Жива храна се усеща с нос, затова той е толкова близо до устата. До устата има брада, ако ядете мъртва храна, тя побелява.
Сирене, кашкавал, масло, суджук, също се слагат в салатите. Защото са ферменти.
Салата не се прави по рецепта, всички писани рецепти са абсолютно грешни. Тя се прави с усет за живота.
И да, ако нямате нос и тъмна брада, всичко което ви казвам, лесно се проверява с pH, ORP метър, а въобразяващите си от вас, че са много начетени и с много образования, могат да ползват микроскоп, един уред на стотици години.
Истинска салата е тази, от която за 6 часа с една лъжица заквасваш мляко, което обърнато надолу, не пада.
На снимката: Домашна кисела краставичка (дива ферментация), с млечно-кисела пелена - "тайната" на "руската" салата.
Салата се прави основно по два начина.
- Заквасваш зеленчуци чрез жива марината (ферментолата) и чакаш няколко часа да се задейства ферментацията. Примери: таратор, салата с жив оцет и ферментирал шарлан, краставици с оцет.
- Другият начин е да използваш вече заквасени зеленчуци за да стартираш ферментация в олигозахаридна, протенинова среда. Пример: салата "Оливие" (руска салата).
Салата се прави сутрин, ползват се живи структури. Живи са тези, които имат ферменти по кожата си. Консумира се след 8-10 часа, така се прави и с киселото мляко.
С кисело мляко много може да се ускори една жива салата. Изумително е, но уж умни хора, стават вегани, йоги... и започват да си въобразяват, че жива храна са суровите растения измити с препарат от био магазин.
Жива храна се усеща с нос, затова той е толкова близо до устата. До устата има брада, ако ядете мъртва храна, тя побелява.
Сирене, кашкавал, масло, суджук, също се слагат в салатите. Защото са ферменти.
Салата не се прави по рецепта, всички писани рецепти са абсолютно грешни. Тя се прави с усет за живота.
И да, ако нямате нос и тъмна брада, всичко което ви казвам, лесно се проверява с pH, ORP метър, а въобразяващите си от вас, че са много начетени и с много образования, могат да ползват микроскоп, един уред на стотици години.
Истинска салата е тази, от която за 6 часа с една лъжица заквасваш мляко, което обърнато надолу, не пада.
На снимката: Домашна кисела краставичка (дива ферментация), с млечно-кисела пелена - "тайната" на "руската" салата.
Коментари
Публикуване на коментар
Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.