Translate

Старите рецепти и греяното вино

Глупост е когато се следват рецепти, без да се виждат принципите.
Ще дам пример с греяното вино.
Принципът му е да се намножи бактериална среда, която да нахлуе мощно в покосени от вируси области и да наведе незабавен ред.
В дрожево-бактериална структура, каквото е било някога виното се добавят подправки (по които има ферменти), чрез топлина и разбъркване се стартира ферментационен процес. Удачно е да се организира и електролитна реакция чрез соли, и добавяне на археи от глина. Добре е да се сложи ферментирала мед (рапица, магарешки бодил) за ускоряване на процеса и вкарване на пчелни ферменти.
В действителност безкрайната глупост прави следното:

  1. Набавя си стерилно вино, в което не само, че няма бактерии, а сулфитите в него убиват всяка полезна форма на микроживот.
  2. Шибват се някакви измислени добавки от пакетче, в тях няма бактериален живот, защото са сушени по химичен, а не бактериален път.
  3. В метален съд (окислява живота), на прекомерна температура се следва някаква тъпа рецепта.
  4. Дори да се слага мед, той е мъртъв, окислен, безполезен.
Дарвин е бил шегаджия. Описал е не еволюцията на маймуна към човек, а е имал предвид обратното.
Приличаме на маймуни, които имитират знанията и пита на миналите Човеци.
Най-глупавите маймуни имат цели планини от кулинарни книги, от рецепти как да станат по-щастливи, по-богати, по-лидери.


Коментари