Translate

Йогата и бозата

Знам, че не сте особено умни за да си признаете, че сте невежи.
Просто ще ви споделя два спектъра на есенцията на здравословната глупост.
Винаги, когато говоря за мляко, споменавам, че то има огромна биологична стойност, защото подлежи на  млечно-кисела ферментация, поради наличие на равностойно разпределение на трите нутриента.
Но пак и пак: лимецово мляко, та оризово мляко, та кокосово, та от кашу, та мушмулено...
Стига глупости!
Смелете лимец, сложете му пробиотична капсула или суроватка за стартер. Ще получите боза.
Боза е и квасената оризова каша, и овесената, и кокосовата.
Всъщност кокосът вече отива в другият спектър, на млечно-маслената ферментация. Може да се нарече квасена сметана например. Ако го реализирате де, в което доста се съмнявам.
Постни празници идват, стегнете се, стига тъпотии от телевизията и пишман нутриционистки, чекнещи се по цял ден, въобразявайки си, че йога е женско призвание. 

Йогата има друга функция, да заквасиш брадата си с топките.

Коментари