Translate

Греяното вино

Във виното е истината. И правилно. Но живото вино отдавна е загубено като технология, дори и само защото е нелегално. Донякъде има спомени и технологии как се прави, в Армения. В глината и земните бактерии е истината.
В по-късни години лечебните свойства на опияняващото безсмислено вино се намират в смесването му в пунш, с лимонада, билки.
В наши дни и това няма смисъл. Всичкото вино е мъртво, а сместването му със синтетична лимонада го прави дваж по-мъртво. Слагането на химизирани плодове, с наименование "сушени" утроява смъртта в такава смес.
Ще ви споделя една интереса концепция, за греяното вино. Греенето на вино е вълшебство, събуждане, облагородяване на виното. Не бъркайте греене с варене, еволюиралата маймуна го вари и убива тотално, човек го грее, докато не усети шупването на живота.
Взимате прилично вино, най-добре домашно. Домашно без излишна химия, правено от стар майстор, а не от дришльо с диплома от това хилядолетие. Всъщност най-добре от майстор без диплома. Нагрявате го на водна баня до около 60 градуса, да се изпарят химиите. Ако пък редоксът му е отрицателен и в него има активна микробиология, греете до не повече от 45 градуса. 
Препоръчвам да го нагрявате в емайлиран съд, да няма допир с метал. Може и в глина, но предвид технологията за поддържане на топлина, емайлът е по-добре. Освен всичко, металът с емайл е електромагнитен-екран срещу уруки, UV и GSM мрежи.
Добавям:
  • +30% жива, домашна, джинджифилова бира (квас). Може и с ръжен квас (реджувелак) или с домашна лакто лимонада (лимонов сок, заквасен с млечна суроватка). Това е основният стартер за живот. 
  • Шепа сушени плодове, в случая използвах круши. Те също са стартер, ако са домашно сушени, на ниска температура.
  • Лъжичка активна, ферментирала мед. Повечето светли сортове са такива, например рапица, акация, магарешки бодил. 
  • Люти подправки - семена от люти чушки, прясно смлян в хаванче черен пипер. 
Поставяте над чаена свещ за около 2-4 часа, като на половин час разбърквате. Свещта държи температура около 45 градуса, за цели 6 часа. Наливате си чашка и доливате ново вино. И пак, и пак. Живо, ароматно, лечебно вино. Облагородено с ферменти.  
Един по-добър резултат може да се получи чрез електромагнитна бъркалка с нагревател, като изберете сами комфортна температура (не повече от 45 градуса). По този начин може да направите много ароматна инфузия от ферменти и аромати на роза, тамян, канела и др. Но уютът от свещ е незаменим, а и къде по-евтин.


Коментари