Translate

Планетата на Туршията

Муха лети в движеща се кола и не изостава, но ако муха лети в кола без покрив, ще бъде отвята.
Летиш със самолет над движеща се, незнайно как земя. Летиш с нея.
Извод, има купол! Което твърди и Библията, за небесния свод.
Астрономите, физиците заявяват, че има пояс на Ван Ален и няма как да го преминем, което е същото като в Библията.
Логиката ни казва, че ако нямаше купол, атмосферата би излетяла в така нареченият Космос.
Какво би било, ако се спука този купол?
Излизащата атмосфера ударно би заледила областите под мястото на пробива, за което говорят принципите на класическата термодинамика. Което явно се е случило над зоните на вечен студ зад Урал, може би и над Арктика.
Антарктида според мен е някаква водна тапа, която изпускайки налягането, замръзва.
Елементарна физика, нагнетявате налягане - жега, изпускате - лед.
Кое качва налягането? Въглеродният диоксид. Откъде идва той? Не, не е от човека, жалки сме за такова геройство. Идва от дейността на микроорганизмите в океана.
Вземете покълващи семена, да речем от ръж, залейте ги с вода, добавете захар. Затворете в бутилка. След три дни бутилката ще е пред експлозия. Необходим е автоматичен клапан. Иначе ще има БУМ!
Телата ни са проектирани за много по-високо налягане, при това, те имат в пъти по-кратък жизнен цикъл. Затворената атмосфера в кехлибар и в стари ледници показва едно много по-високо налягане някога. Някога, само допреди 200 години, е било много по-топло.
Става все по-топло, океаните все по-дейни. Горят се умишлено гори. Стерилизира се от микроорганизми атмосферата чрез химикали, което виждате всички. 

Тровят се водоемите, с петролни разливи и острови от пластмасови отпадъци. Не помага, не сме толкова велики. Имало е по-велики цивилизации, и те не са успели. Гея е по-силна от паразитите на повърхността ѝ. Дали сме паразити или плесен?
Клапанът ще сработи, рано или късно. Пак ли ще се върнем на изходна позиция, на маймуни, сред руините на истински хора, които от ударната промяна, ударно са отишли в небитието?


В бутилка с бира сме, гледайте да не се окажете под клапана, като сработи автоматиката.
Къде е клапана? Вероятно около точката около която се върти небето, полюсът. Интересно, че полюсът постоянно бяга.
Температурата расте, глобалната концентрация на въглероден диоксид - също. Продължителността на живота на човека, също нараства. Проектирани сме за друга система.
Ние сме анаеробни създания, не кислородни. От повишеното налягане на въглероден диоксид ставаме повече себе си. Кислородът е основен фактор да се разваляме, да стареем. също както ръженият квас се прецаква на кислород.
Същото се наблюдава и при туршията. Всичко е едно и също, разликата е само в мащабите на модела. Нищо стойностно не умира, то ферментира, възражда се. Също както киселото зеле е много по-стойностен и жив продукт от прясното, така е и с "планетата" ни, тя е заквасена от живот.
Всичко това, което ще бъде, вече е било, много пъти. След всяко задействане на клапана, океаните шупват, заливат всичко. Всички предания и религии говорят за глобални Потопи и малко оцелели хора.

Живеем в буркан от Туршия. Туршията на Живота. Не само "планетата" ни е такава, всичко. 
Социумът ни е туршия, подберем ли лоши суровини в него, не се получава. 
Семейството ни е туршия, не е ли с натурална, с дива ферментация, а с аспирин и фалш, няма смисъл. 
Тялото ни е Туршия. Смес от клетки и микроорганизми, симбиоза между плът и жива енергетика. При лоши условия, при изчерпване на захарите, при недобър баланс, туршията се разпада. Също както и тялото. Много човешки тела са имитационни, тяхната "туршия" се крепи на аспирин (лекарства и наркотици), а не на диви ферменти. 
Видео към материала:



Коментари