Translate

Прана

По смисъла на осакатената в превода и в суетното тълкувание на Аюрведа, Прана е пълна щуротия. Пълна с необяснима мистерия.
С две думи казано, това е Диханието на Душата, поемащо мистерията на света, на слънцето, вятъра и други врели-некипели.
Ако обаче сходно с еволюирала маймуна, разумно същество има прилична обща култура и разум, различен от колекциониране на дезинформация в празна кратуна, то тогава, Прана има логично обяснение.
Какво е въздухът? Защо, по-дяволите дишаме, след като окислението на тялото ни по този начин, ни състарява и постепенно ни убива? Какво са ароматите?
Атмосферата не е само комбинация от газове, дори защото тези газове са продукт на Живот. Няма живот, в основата на който да не стои нано-Живот.
Атмосферата, въздухът е Океан. Море, в което плуват безброй микроорганизми. Дишайки, ние ги поемаме. Дишайки правилно, ги насочваме към основният ни микробиомен център, към Стомаха. Там те обменят информация, енергия, жизнена сила с нашия микробиом. Микробиом, който тъче тъканите ни, синтезира хормони, витамини, ензими, всичко. Реално, дишайки, разумното същество се храни с енергетика, осъществява глобална връзка, обменя информация, получава биологичен и надбиологичен код.
Ние не сме това, което ядем. Не сме и това, което дишаме. Все едно градът да яде, хората в него. Тялото и Душата ни са поселение на микро частици, живи в своята същност.
Човек е като бактерията, сам по себе си няма как да има разума, силата, енергията, съзидателната мощ на цялостта, на която се явява частица.
Вселената е безкрайна плетеница от материални и духовни частички. Ние сме изтъкани от микроогранизми, представляваме микро частички, за макро организъма Гея, той е част от друга макро вселена, и така до безкрай.
Разбира се, може да вярвате, че сте плод на случайна еволюция на маймуни, стартирани от велик взрив на... Глупост. Но и в тази теория, върховната Глупост е съвкупност от множество глупави маймунки.
Към момента, всички поселения на човеци, обилно се стерилизират техногенно откъм атмосфера, въздух. Чрез прах, химикали, вирусни организми, радиационни и електромагнитни влияния.
Но ако Човек знае как и какво да диша, той няма как да боледува, нито телом, нито духом. Защото всичките лекове на мегабиома са дар за разумните, за полезните човечета (бактерийки).
Дишането има различен смисъл, от този, на който ни учи научната секта и образУванието. Кислородното дишане с бели дробове, води до окисление на тялото и намножаване на плесебни вируси. Анаеробното, коремно дишане стимулира връзката с добрият планетарен биом.
Защо не вземете пример от животните? Те обменят бактерийна информация чрез вдишване на ферменти от други създания, от природата, от вас. Всяко едно куче безпогрешно ще надуши, че пред него е жив човек или имитационен. 
Вече и дума не може да става за живи човеци. Човек е създание, което има връзка с други човеци, с природата, с макро организма, който населяваме. Без тази връзка, не сме човеци.
Всичките ни сетива са проектирани да усещаме връзката. Зрението ни се намира в честотната област на вибрации на микроорганизмите, слухът ни чува вибрациите на макро организма, носът ни долавя дейността на ферментите, вкусът ни е сензор за живи храни... кожата, тръпката от любовта, всичко е частица от неограничената размерност на Величието на Живота.  

Коментари

  1. Прекрасна статия, дано повече хора я прочетат и осмислят.
    Скоро прекарах хранително отравяне, салмонелоза предполагам и знам откъде,
    Но интересното е как вечерта ме "втриса" и до средата на нощта не успявах да си стопля крака, ръце,
    а в коремната област бушуваше.
    На сутринта бях вир вода и изморен все едно след 20 км бягане или изял 100 тояги на гол гръб 😊.
    С две думи усетих страшната буря на живот и смърт, която се разви в стомаха ми,
    и как външни за организма ми "добри" бактерии се погрижиха за излекуването ми.
    Аз му помогнах само с чай мента с мед и лимон, ябълка и банан.

    ОтговорИзтриване
  2. Всички чувства тръгват от едно място и то не е левия палец или дясното ухо.
    А пък аз не мога да ям нещо преди да го помириша. Особено нещо което не съм пробвал, вдъхвам от него поне няколко пъти.
    Благодаря за истината!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.