Translate

Правило за правилната храна

Ние, не живеем, не работим за пари, за власт, за секс. А заради и поради Храната.
Еволюиралите маймуни са убедени, че храната е градивният елемент на генома и нищо повече. Да разясня, че геном това са карантиите ни, костите, хрущяли, гъбестата структура, наречена мозък.
Човекът знае, че в нас има божествен живот, живи микросъздания. Безкрайна вселена от микроорганизми, които ни поддържат живи, лекуват, синтезират в нас витамини, хормони, антитела.
Когато говорим за Храна, тя може да бъде само тази за Духа (микросвета, свързващ ни с макро вселената) и чак тогава за тленното ни тяло (карантиите).
Маймуните постоянно се хвърлят в модни диети, телевизионни концепции, тъпотии на "успяла" приятелка. Правят от простото нещо, хаос от простите си заблуди.
Толкова е просто. Полезни, смислени са само тези храни които ферментират и могат да ферментират.
Чували ли сте за ферментирал картоф? А за ферментирала царевица? Ферментирали гъби? Ферментирал хамбургер? Ферментирала субстанция с ГМО, сулфати, добавки, стабилизатори?
При ферментация, лошите храни се унищожават. Или настъпва анихилация.
В повечето случаи важи правилото, че полезни храни са тези, които могат да се консумират сурови. Те почти винаги успешно ферментират.
Да сте чували приказки и предания за картофа, патладжана, царевицата, ориза? Картофът подменя ряпата, цвеклото, моркова и тиквата. Царевицата подменя какво ли не. Оризът подменя ечемика, овеса.
В интерес на истината някои видове ориз могат да ферментират във вид на оризова бира, но тази структура е много далеч от ползите и прелестта на ечемичната, ръжената, на просо ферментация.
Някои биха вметнали, че бобовите също не стават за сурово ядене. Но след покълване, те са отлична сурова храна. А най-добрите ферментирали храни са на бобова основа.
А знаете ли, че бичът на човешкият организъм, термофилната мая (гъби) си пада основно по ГМО култури, защото гъбите си падат по мъртви по рождение структури? Правилният хляб е ръженият, в него зрее млечно-кисела, а не плесенна ферментация.
Доброто месо, прясното месо, добре ферментира, рибата - отлично. Позната е ферментация и при дивите яйца.
Ферментация е и сушенето, което е вид млечно-кисело, безводно консервиране. Сушени картофи или царевица?
Да, прави са повечето диетолози, ако спрете тестото, ориза и картофите, ще влезете във форма. Не са прави за всичкото тесто. Човек е сътворил ферментиралия хляб, с млечно-кисели ферменти, с ръж, амарант, бобови, покълнали семена, суроватка от мляко.
В топ 10 на всички най-полезни храни, има само ферментирали продукти: кимчи, натто, кисело зеле, сирене, ферментирали меса, темпе, масло, кефир, кисело мляко, боза. Сушените плодове, ядките, билките, подправките, чайовете, какаото, виното, бирата - също са продукти на ферментация.
Във всички вредни храни има неферментиращи субстанции.
На снимката: ферментация на риба, под вакуум, в листа от кимчи (с неговият сос), за 8 часа в инкубатор, без никаква термична обработка. 


Коментари