Translate

Измеренията на биома

Ако някой има съмнения, че не сме създания, а продукт на потресаваща случайност, нека отиде в зоологическа градина. После да си купи микроскоп.
Създания сме, създадени сме да не сме сами. Живеем благодарение на наноживоти в нас, в свят поддържан за нас от по-големи създания - растения, насекоми, животни, птици, риби, паяци. И не, няма как без тях, без тях сме слаби и немощни. Атаката над пчелите е атака спрямо нас, това че избиват прасетата и козите е пак атака към нас, хората.
Вижте това създание. Нима то е резултата от някаква случайност? Нима ако взривите японски завод, случайно от руините му ще възникнат автомобили и роботи? Ако вярвате в това, жална ви стринка.
Атакуват ни на всички нива. Чрез вируси, се опитват да умъртвят бактерийното ни тяло, тъкачите на нашите тъкани, хормони, езими, витамини. Не им е по силите. Затова атакуват не само на микро, а и на средно ниво. Полезните насекоми ги обявяват за вредители и ги избиват. Приятелите ни животни ги подменят с фалшиви... нима "катерицата" на блондинка в мол, може да се нарече куче? Регионалните растения и животно ги подменят с фалшиви, и за това бдят комисии, агенции, европейски съюзи, еничари с автомати и пагони.
Приятелю, замисли се. защото след теб е много вероятно да няма кой да мисли. А дали ще се бориш за хартийки или нещо по-важно, си е твоя работа.

Коментари